İstanbul'da deprem mi oldu? İstanbul depremi kaç şiddetindeydi? Büyük depremi tetikler mi

İstanbul'da deprem mi oldu? İstanbul depremi kaç şiddetindeydi? Büyük depremi tetikler mi

İstanbul'da deprem mi oldu? İstanbul'da meydana gelen deprem kaç şiddetindeydi ve beklenen büyük depremi tetikler mi? İstanbul ve İzmir'de hissedilen ve merkez üssünün Ege denizi olduğu tahmin edilen, bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir, Çanakkale ve İstanbul'da hissedildi. Büyük korku yalayan vatandaşlar ise yaşanan depremin büyük İstanbul depremi ile ilgisi olup olmadığını merak ediyor.

İstanbul'da yaşanan deprem büyük depremi etkiler mi? İstanbul'da daha büyük bir deprem olur mu? Ege ve Marmara açıklarında meydana gelen deprem başta İstanbul olmak üzere çevre illerde hissedildi. Kandilli'den yapılan açıklamaya göre,  Ege açıklarında meydana gelen deprem, İstanbul, İzmir, Çanakkale ve diğer çevre illerde hissedildi. Çeşme ile Midilli arasında 6.9 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin merkez üssünün Karaburun olduğu belirlendi.

İSTANBUL DEPREMİ KAÇ ŞİDDETİNDEYDİ? DAHA BÜYÜK DEPREM OLUR MU?

İzmir Karaburun merkezli meydana gelen depremin büyüklüğünü AFAD 6,2 olarak açıkladı. Uzmanlar şimdilik Marmara ve İstanbul'da beklenen olası deprem ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.

UZMANLARDAN İLK DEĞERLENDİRME

Deprem uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, depremle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: Düşey bir hareketi ifade ediyor. Ege'nin klasik depremlerindendir bu düşey hareket.

17-06/12/593e8b20c03c0e3dc4dda35b-1497272611.jpg

KARABURUN KAYMAKAMI KONUŞTU

Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel "Şu an için can ve mal kaybı olmadığını söyleyebilirim. Çok şükür. Çok güçlü bir depremdi. Emin olun bulunduğumuz binanın yıkılacağını sandık. 10 saniye kadar sürdü. Çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadı. İlçemizdeki konutlarda şu an itibarıyla herhangi bir problem yok. Ancak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı yok.

SON BÜYÜK DEPREMLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Deprem çok güçlü olduğu için tedirginlik hakim. Halkımız da bu ani durumla baş etmeye çalışıyor, sokağa döküldüler. Onlar da tedbirli şekilde hareket ediyorlar. Kendilerine de teşekkür ediyorum sükunetli tavırlarından dolayı" dedi. 

İZMİR VALİSİ: CAN VE MAL KAYBI YOK

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem  Dairesinin tespitine göre saat 15.28'de, merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesinin  22,9 kilometre açığı olan 6,2 büyüklüğündeki deprem, İzmir, İstanbul, Bursa,  Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Yalova, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ,  Manisa, Aydın'da hissedildi.

Deprem sonrasında vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. Telefon hatlarında da kısa süreli aksamalar oldu. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana  kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durumun, can ve mal kaybının  olmadığını belirtti.

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Metin Saroğlu da depremle  ilgili merkeze ulaşan can kaybı, yaralanma ya da maddi hasar bilgisinin  bulunmadığını, tüm ekiplerin Karaburun, Mordoğan ve kıyı yerleşimlerde  incelemelerini sürdürdüğünü kaydetti.

CHP'Lİ VEKİL DEPREMİ 2 SAAT ÖNCEDEN YAZDI

Saat 15.28'de Ege'de meydana gelen 6,2'lik deprem İzmir ve civar illerde şiddetli bir şekilde hissedildi. Deprem sosyal medyada da geniş yer bulurken, CHP İstanbul Milletvekili Melda Okur'un depremden 2 saat önce Twitter hesabından yaptığı deprem uyarısı ise sosyal medyada geniş yankı buldu.

CHP'li milletvekili Melda Onur'un 'deprem tweeti' sosyal medyayı salladı

CHP'li Melda Onur, depremden 2 saat önce yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"2 gündür şehir merkezlerinde görülen yılan haberleri var. En son 1999 depremi az öncesi olmuştu. Demedi demeyin." ifadelerini kullandı. 

Onur'un bu tweeti dakikalar içerisinde 2 binden fazla paylaşım aldı. Onur sonrasında bir tweet daha paylaşarak kendi yorumuna olan şaşkınlığını gizleyemedi. 

İşte o paylaşımlar; 

17-06/12/593e8de161361f2aec23a2a4.jpg

İZMİR KARABURUN'DA İKİNCİ DEPREM

Ege ve Marmara'da 6.3 şiddetinde meydana gelen depremin ardından, İzmir Karaburun ikinci bir depremle daha sarsıldı. Depremin 4.9'luk olduğu öğrenildi.
 
İstanbul'da deprem mi oldu? İstanbul'da meydana gelen deprem kaç şiddetindeydi ve beklenen büyük depremi tetikler mi? İstanbul ve İzmir'de hissedilen ve merkez üssünün Ege denizi olduğu tahmin edilen, bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir, Çanakkale ve İstanbul'da hissedildi. Büyük korku yalayan vatandaşlar ise yaşanan depremin büyük İstanbul depremi ile ilgisi olup olmadığını merak ediyor.
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN