İstanbul'da şiddetli sağanak: 2 saat sürecek

İstanbul'da şiddetli sağanak: 2 saat sürecek

Meteoroloji uyarılarının ardından İstanbul'da gök gürültü ve sağanak yağış başladı. Sağanak yağışın saat 18:00'da sona ereceği bildiriliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da sağanak başladı. Meteoroloji, ani sel ve su baskınlarına karşı da uyarılarda bulundu.

Sarıyer'de öğleden sonra aniden bastıran yağmur etkili oldu. TEM otoyolu yan yolda su birikintileri oluştu. Sürücüler su birikintilerinden güçlükle geçti. Yağmura yakalanan motosiklet sürücüleri de köprü altlarında yağmurun dinmesini bekledi. Taksim'de ise günlük güneşlik bir hava vardı.

18-06/22/sari.jpg

İSTANBUL'DA GÜNDÜZ GECE OLDU

İstanbul'da öğlen saatlerinde bir anda hava karardı. Gök gürültüsü ve bulutlar sağanak yağışın habercisi olarak harekete geçti. İstanbul'da meteorolojinin dikkat çektiği yağışlar az önce başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü gökgürültülü sağanak yağışın 18:00'a kadar süreceğini bildirdi.

İZMİR İÇİN SEL UYARISI

Meteroloji'nin yayınladığı son dakika uyarısına göre, bugün İzmir çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

18-06/22/hav.jpg

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğle saatlerinden sonra İzmir'in iç kesimleri, Manisa, Kütahya, Balıkesir, Bilecik, Çankırı çevreleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bursa'nın güney ve doğusu, Sakarya'nın güney kesimleri, Eskişehir'in kuzeyi ve Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN