İstanbul'da terör operasyonu: 7 gözaltı

İstanbul'da terör operasyonu: 7 gözaltı

İstanbul’da 5 ayrı saldırıyı gerçekleştiren PKK’lılara yardım ve yataklı yapan 7 kişi yakalandı. Operasyonlarda askeri ve polis araçlarına yönelik saldırı gerçekleştiren örgüt üyeleri ile bağlantılı 7 şüpheli yakalandı.

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, İstanbul'da, dernek ve kahvehane baskınlarından hakim-savcı servis araçlarına, askeri araçtan taksiye kadar, 5 kişinin öldürülüp 8 kişinin yaralandığı silahlı saldırı olaylarını düzenleyen terör örgütü PKK/KCK tetikçilerine yardım ve yataklık yapıp lojistik destekte bulundukları belirlenen 7 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alındı. Daha önce yakalanıp cezaevine konan tetikçilerin telefon ve dijital bağlantılarından tespit edilen ve önceki gece 7 ayrı ilçede 10 ayrı adrese düzenlenen baskınlarla yakalanan 7 şüpheli ismin adreslerinde yapılan aramalarda ise 2 tabancayla birlikte, polis kelepçesi, cop ve hint keneviri ele geçirildi.

Terör örgütü PKK/KCK'nın eylem ve saldırılarının deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, 2015 ile 2016 yılları arasında İstanbul'da 3 ayrı ilçede düzenlenen silahlı saldırıların failleri olarak yakalanıp tutuklanan 18 PKK/KCK tetikçisinin incelenen telefon ve dijital verilerinden kendilerine saldırılarda yardım ve yataklıkta bulundukları belirlenen 10 isim tespit edildi.

Lojistik destekten, saldırı talimatını iletmeye, saklanacak yer temininden silah teminine kadar, saldırıların tetikçilerine yardım yataklık yaptıkları belirlenen 10 şüpheli ismin yakalanması için geçtiğimiz Çarşamba gecesi 7 ilçede 10 ayrı adrese İstanbul TEM ekiplerince baskınlar düzenlendi.    

Özel Harekat ekiplerinin desteğinde Sultangazi, Ümraniye, Küçükçekmece ve Eyüp'ün de arasında bulunduğu 7 ayrı ilçede düzenlenen operasyonlarda savcılıkça haklarında gözaltı kararı verilen 7 şüpheli yakalanıp gözaltına alınırken, 3 şüpheli ise adreslerinde bulanamadı.

Adreslerde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız silah, 59 mermi, 1 polis kelepçesi, 1 elektroşok cihazı, 2 cop, 4 kama, 1 kılıç, çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirilirken, adreslerden birisinde Hint keneviri bulunması ise dikkat çekti.

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alınan 7 şüpheli ismin bölücü terör örgütü PKK tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen şu saldırılarda yardım yataklık ve lojistik destekte bulundukları öğrenildi.
 
- 11 Aralık 2015, Eyüp. Daha sonra yakalanan PKK tetikçileri tarafından kışlaya dönen askeri bir araca seyir halindeyken silahlı saldırı düzenlenmiş ve saldırıda bir astsubay yaralanmıştı.

- 2 Şubat 2016, Eyüp. Yeşilpınar Mahallesi’ndeki Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Derneğine gece saatlerinde yüzleri maskeli 2 kişi tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş, dernekte bulunan 1 vatandaşın hayatını kaybettiği olayda 3 kişide yaralanmıştı. 

- 27 Ocak 2016 Eyüp. Hakim ve savcıların bulunduğu servis otobüsüne eskortluk yapan bir polis aracına TEM Eyüp mevkisinde silahlı saldırı düzenlenmiş, araca çok sayıda merminin isabet ettiği saldırıda şans eseri ölen ve yaralanan olamamıştı.

- 17 Mart 2016 Sultangazi. Yol kapama eylemi yapan bölücü terör örgütü mensupları önce bir İETT otobüsünü durdurup ateşe verdikten sonra, taksisini gasp ederek kaçırmaya çalışan  Şeref Çakırmanoğlu isimli 55 yaşındaki taksiciyi silahla vurarak öldürmüştü.

-1 Şubat 2016 Küçükçekmece. Kanarya Tavuskuşu Caddesi’ndeki bir kahvehanenin önüne gelen maskeli 2 kişi ellerindeki uzun namlulu silahlarla kahvehaneyi yayılım ateşine tutmuş 3 kişinin hayatını kaybettiği olayda 4 kişi de yaralanmıştı.
Saldırılar sonrası başlatılan soruşturmalarda, 2016 ve 2017 yıllarında yaptığı seri operasyonlarla olaylara karıştığı belirlenen 50'ye yakın şüpheli ismi gözaltına alan İstanbul TEM polisinin adliyeye sevk ettiği şüphelilerden aralarında olayların tetikçilerinin de bulunduğu 18 isim tutuklanıp cezaevine konurken, soruşturma kapsamında saldırıları gerçekleştiren ve organize eden isimlerin incelenen telefon ve dijital verilerinden, kendilerine yardım ve yataklık yapan isimlere ulaşıldığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN