İşte katilin katliam sonrası rotası

İşte katilin katliam sonrası rotası

Reina’yı kana buladıktan sonra kaçan katliamcı terörist yine taksiyle Zeytinburnu’na dönmüş, parasını da Uygur restoranı çalışanlarından almış

İstanbul Ortaköy’deki eğlence mekânı Reina’da 39 kişiyi katleden teröristin, Zeytinburnu’ndan taksiye binip Ortaköy’e gittiği, buradan 2 araç değiştirip yeniden aynı mahalleye döndüğü tespit edildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmada saldırıyla ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Teröristin içeriye girerken polis memuru Burak Yıldız’ın silahını çektiği ancak ateşleyemeden şehit olduğu, saldırganın Yıldız’ın kafasına da ateş ettiği anlaşıldı.

Polisin yaptığı çalışmada, teröristin olay yerine varış ve kaçış güzergâhı belirlendi. Terörist, saldırı sonrası üzerini değiştirip Reina’dan tahliye olan ilk grubun arasına karıştı ve taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı.
Serinkanlı ve profesyonelce hareket eden saldırgan, Reina’dan çıkıp Ortaköy yönüne 385 metre yürüdükten sonra taksiye binip Ulus’a hareket etti.

2 kilometre gittikten sonra parası olmadığı için taksiden indi. Hemen ikinci taksiye binen terörist, yeniden Zeytinburnu’na gitti ve kaldığı evin arkasında, Şuayip Seferoğlu Sokak’taki Uygur Türklerine ait restorandaki kişilerden yardım istedi.Taksinin ücretini restoran çalışanlarından alarak ödeyen terörist, ardından kayıplara karıştı. Kamera görüntülerinden yola çıkan terör polisi, restoranda hem çalışan hem de barınan 7 Uygur Türkü’nü gözaltına aldı.

‘TÜRKİYE’YE HAİNLİK YAPANLARI LANETLİYORUM’

Habertürk’e konuşan restoranın sahibi Şemsettin Dursun, “Polis bana saldırganın resmini gösterip tanıyıp tanımadığını sordu. Tanımadığımı söyledim.İşyerinde çalışan ve burada kalan 7 çalışanımız gözaltına alındı. Doğu Türkistan’dan zulümden kaçtığımızda bize kucak açan tek ülke Türkiye olduBurası bizim kardeş ülkemiz. Saldırganın Uygur Türkü çıkması bizi çok üzer. Bu ülkeye hainlik yapanları lanetliyorum” dedi.

GÖZALTI SAYISI 14’E YÜKSELDİ

Polis; Özbek, Kırgız, Kazak ve Doğu Türkistanlıların yoğun olarak yaşadığı Zeytinburnu’nda 50’yi aşkın adrese baskın düzenledi.

TERÖRİSTİN SELFİE GÖRÜNTÜLERİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN