İYİ Parti milletvekilleri kimler? 20 İYİ Parti milletvekilinin isimleri

İYİ Parti milletvekilleri kimler? 20 İYİ Parti milletvekilinin isimleri

İYİ Parti milletvekilleri kimler sorusu ve 20 İYİ Parti milletvekilinin isimleri sosyal medyada merak konusu oldu. Seçimlere girebilecek mi tartışmaları devam eden İYİ Parti'nin istifa eden 15 milletvekili ile toplam 20 milletvekili oldu. İYİ Parti milletvekillerinin isimleri merak ediliyor. Konu ile ilgili tüm merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

Son bir haftadır siyaset arennesında İYİ Parti seçime girebilecek mi sorusu gündemdeydi. 15 milletvekili İYİ Parti'ye geçmek için CHP'den istifa etmişti.  İYİ Parti CHP son dakika haberleri ve İYİ Parti milletvekillerinin isimleri merak ediliyor.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamasından sonra seçimler yaklaşık 1 yıl 5 ay öne alınmıştı. İYİ Parti seçimlere girebilecek mi giremeyecek mi merak edilirken YSK'nın yaptığı açıklamadan sonra 15 milletvekili CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçmişti. İşte 20 İYİ Parti milletvekillerinin isimleri...

20 İYİ Parti milletvekilinin isimleri ve seçildikleri bölgeler internette en çok merak edilen konu oldu. CHP'den 22 Nisan pazar günü istifa eden 15 vekil İYİ Parti saflarına geçti. İYİ Parti'nin 5 milletvekili vardı. CHP'den istifa edenler ile birlikte 20 vekilleri oldu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay 24 Haziran'da İYİ Parti'nin kendi siyasi ismi ile seçimlere gire bilmesi için 15 CHP'li milletvekili'nin istifa ederek İYİ Parti'ye geçtiğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken seçim olacağını duyurmuştu. Erken seçim 24 Haziran’da yapılacak. Bu açıklamaların ardından İYİ Parti’nin seçime girip girmeyeceği araştırılan konular arasında yer alıyordu. CHP’den İYİ Parti’ye geçecek 15 isim CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bazı milletvekilleriyle birlikte TBMM'de düzenlediği basın açıklamasında istifa eden isimleri de açıkladı. İstifa eden isimler şöyle: Ahmet Akın, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca, Mehmet Göker, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Nihat Yeşil, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse olarak açıklandı. Yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

İYİ Parti’nin seçime girip giremeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyordu. İYİ Parti seçime girebilecek mi? Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçimlerle ilgili bir açıklama yapmıştı. Bahçeli açıklamasında “Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene alınmasından yana takdirini kullanmaktadır. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur” demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Külliye'deki görüşmesi başladı. Görüşmenin ana konusu, Bahçeli'nin dün yaptığı 'erken seçim' çağrısı oldu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunun üzerine erken seçim açıklaması yaptı ve seçimlerin 24 Haziran’da yapılacağını açıkladı. Bu açıklamaların ardından İYİ Parti’nin seçime girip girmeyeceği araştırılan konular arasında yer alıyordu. CHP’den İYİ Parti’ye geçecek 15 isim CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bazı milletvekilleriyle birlikte TBMM'de düzenlediği basın açıklamasında istifa eden isimleri de açıkladı. İstifa eden 15 vekille İYİ Parti Meclis’te grup kuracak. İstifa eden isimler şöyle: Ahmet Akın, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca, Mehmet Göker, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Nihat Yeşil, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse olarak açıklandı. Yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

İYİ PARTİ SEÇİME GİREBİLECEK Mİ?

CHP’den İYİ Parti’ye geçecek 15 isim CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bazı milletvekilleriyle birlikte TBMM'de düzenlediği basın açıklamasında istifa eden isimleri de açıkladı. İstifa eden 15 vekille İYİ Parti Meclis’te grup kuracak.

İYİ PARTİ'YE GEÇEN MİLLETVEKİLLERİ KİMLER?

CHP’den İYİ Parti’ye geçecek 15 isim arasında; Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca, Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Amasya Millegvekili Mustafa Tuncer de yer alıyor.

Şu an Meclis'te bulunan İYİ Partili isimler şöyle:

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu

Seçim Kanunu’na göre, bir partinin seçime katılabilmesi için, “İllerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gruplarının bulunması şartını” yerine getirmesi gerekiyor. İYİ Parti’nin, 6 ay şartına takılması durumunda, B Formülü’nün yani, TBMM’de grup kurmak için gerekli olan 20 milletvekili şartının yerine getirilmesi için en az 15 milletvekiline daha ihtiyaç bulunuyor. Şu anda İYİ Parti’nin Meclis’te 5 sandalyesi bulunuyor. Meclis’te 20 sandalyeyi bulursa, İYİ Parti seçimlere doğrudan katılma hakkına kavuşacak.

18-04/22/meral-aksener-20-milletvekili.jpg

MERAL AKŞENER KİMDİR?


Meral Akşener (d. 18 Temmuz 1956; Gündoğdu, İzmit), Türk tarihçi ve siyasetçi, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve eski İçişleri Bakanı. 1995 ve 1999 Türkiye genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi (DYP) milletvekili olarak meclise giren Akşener, 1996 ve 1997 yılları arasında Necmettin Erbakan tarafından kurulan koalisyon hükümeti’nde İçişleri Bakanlığı görevini sürdürmüştür. 2007, 2011 ve Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili olarak meclise girmiştir. Kasım 2015 genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmemiştir.

ERKEN SEÇİMİ VE KARİYERİ 

Selanik’ten Kocaeli’ye göç eden bir ailenin kızı olan Meral Akşener 18 Temmuz 1956 tarihinde Tahir Ömer Bey ve Sıddıka Hanım’ın çocuğu olarak Kocaeli’nin İzmit ilçesine bağlı Gündoğdu köyünde doğdu. 1974 yılında Bursa Kız Öğretmen Lisesi’ni tamamlamasının ardından 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 1979 ve 1982 yılları arasında öğretmen olarak çalışan Akşener, 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi’nde araştırma görevlisi oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora ve yüksek lisans yaptı. Kocaeli Üniversitesi’nde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı’nın kuruluşunu gerçekleştirdi ve başkanlığını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN