İzin alma devri geçti ansızın vurabiliriz

İzin alma devri geçti ansızın vurabiliriz

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Cumhurbaşkanı, isim vermeden ABD’yi hedef aldı. Artık birilerinden izin almadan adım atıldığını kaydeden Erdoğan “Bizimle stratejik ortak olanlar hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanlığı’ndaki 3.5 saatlik istişare toplantısının ardından İstanbul’da 2023 Gençlik Şurası’nda konuştu. Gençlere öğütler veren Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık vurgusunu yineledi, operasyon alanlarını sayıp “F-16 olur, oraya gideriz” dedi. Vize krizi ve Rakka’da açılan Öcalan posteri nedeniyle ilişkilerin gergin olduğu ABD’ye isim vermeden yüklenen Erdoğan “Bizimle stratejik ortak olanlar, bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece, biz de onlara saygı duyarız. Aksi takdirde kusura bakmasınlar” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

* ARTIK GEÇTİ O İŞLER: 15 Temmuz direnişinin kahramanları olan gençlerimizi selamlıyorum. ‘Dünya beşten büyük’tür ifadesiyle, bayraklaştığımız küresel adaletsizliğe, haksızlığa, zulme, sefalete karşı baş kaldıran gençlerimizi selamlıyorum. Yedi düvelin ve onların beslediği terör örgütlerinin üzerine geldiği bir dönemde, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ diyerek, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan gençlerimizi selamlıyorum. Bu vatan topraklarımızı, kimsenin bölmeye gücü yetmez ve yetmeyecektir. Bölmeye çalşanların üzerine, hep beraber bizler de Gabar’da, Tendürek’te, Cudi’de, Besttler Deresi’nde, Kandil’de F-16 olur, oraya doğru gideriz (Gençlerin ‘bir gece ansızın gelebilir’ sloganı atması üzerine) Şu ana kadar olduğu gibi nerede, nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik bir taciz varsa, evet bir gece ansızın vurabiliriz. ‘Acaba birileri izin verir mi?’ Artık yok, geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar, bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece, biz de onlara saygı duyarız. Aksi takdirde kusura bakmasınlar.

* KOLTUK SEVDASIYLA YOLA ÇIKMADIK: Bir tek gününüzü, saatinizi, anınızı boşa geçirmeyin. Unutmayın, bizim gençlik konusunda bir kızıl elmamız var. Biz kalbi selim bir gençlik istiyoruz. Yani imanına, inancına, maneviyatına sahip bir gençlik istiyoruz. Biz zevk-i selim sahibi bir gençlik istiyoruz. Yani sanatıyla, kültürüyle, estetiğiyle, zirvede bir gençlik istiyoruz. Tabii bizler bu yola, koltuk sevdasıyla, makam sevdasıyla değil, hizmet sevdasıyla çıktık. Bunun için de biz, gençlerden korkan, gençlerden çekinen, yerine gençleri bırakmayı düşünmeyenlerden asla olmadık. Kongrelerimizde yeni görev alan arkadaşlarımızın önemli bir kısmının gençlik kollarımızdan yetişme olduğunu memnuniyetle görüyorum. Aynı durum yarın belediye başkanlığı seçiminde, milletvekili seçiminde de olacaktır. Sizlerin tek isteği önünüzün açılması, fırsat kapısının aralanması.

* 2023 KUTLAMALARINA SAHİP ÇIKIN: Türkiye olarak 2023’ü hem hedeflerimiz itibarıyla hem de tarihe kalıcı bir iz bırakmak için çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bu amaçla Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’nun koordinasyonunda 2023 kutlamaları için ciddi bir hazırlık yürütüyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok faaliyeti kapsayan bu kutlamaların, nereden geldiğimizin, nerede bulunduğumuzun ve nereye gittiğimizin derli toplu bir muhasebesine de imkan vereceğine inanıyorum. Sizlerden 2023 kutlama etkinliklerine sahip çıkmanızı istiyorum.

OSMANLICA ÖĞRENİN KİTABELERE FRANSIZ KALMAYIN

Gençlere en az bir yabancı dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Erdoğan, şunları söyledi: Girişimcilik olmazsa olmazdır. Gençlerimizden beklentimiz memur olmak ile değil girişimci olmak ile ilgilenmeleridir. Vaktinizi ‘ne olacak bizim halimiz’ diyerek kötümser bir psikoloji ile ya da sosyal medyada öldürmek yerine kendinizi geliştirerek değerlendirin. Bize tuttuğunu koparan bir gençlik lazım. En az bir yabancı dil öğrenin. Sadece İngilizce değil mutlaka ikinci bir dili öğrenin. Osmanlıcayı en azından yüzünden okumasını bilmeniz gerekiyor. Eğer siz 600 yıllık kitaplarımıza, belgelerimize, kitabelerimize Fransız kalırsanız, Fransızca bilmeniz bir işe yaramaz.

KONGRE TAKVİMİNE BÜYÜKŞEHİR AYARI

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, ilçe kongrelerinin iptal edildiğine yönelik iddialar hakkında konuştu: İptal etmedik, erteledik. Genel Başkanımızın talimatıyla ‘Önce büyükşehir olmayan illerin ilçelerinin kongrelerini bitirelim. Sonra da büyükşehirlerin ilçelerinin kongrelerine başlayalım. İlçe kongreleri bittikten sonra büyükşehir olmayan illerin önce kongrelerini yapalım sonra da 30 büyükşehirimizin il kongresini yapalım’ dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN