İzmir'deki yangın Turgutlu sınırına ulaştı

İzmir'deki yangın Turgutlu sınırına ulaştı

İzmir'in Bayındır ilçesinde önceki gün başlayan ve rüzgarında etkisiyle Manisa'nın Turgutlu ilçesine kadar ulaşan orman yangını geniş bir alanda etkili oluyor. Yaklaşık 40 saattir süren yangına 8 helikopter, 4 amfibi uçağı, 150 arazöz, 18 dozer ve 40 su tankeriyle müdahale ediliyor. Orman Genel Müdür Yardımcısı Zeki Temur, "Yangın şu anda kısmen kontrol altında" açıklaması yaptı

Kızılkeçili ile Ovacık mahalleleri arasında bulunan Lütuflar mevkisindeki ormanlık alanda önceki gün çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesine rağmen Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Karaköy ve Kabaçınar mahallelerine kadar ulaştı.

Yangının yerleşim merkezlerine yayılma riski üzerine, Karaköy ve Kabaçınar mahallelerinden tahliye edilen yaşlı, engelli, kadın ve çocuklar Turgutlu Kaymakamlığının girişimiyle ilçede bulunan öğrenci yurtlarına yerleştirildi. Güvenlik nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan ve üzüntü yaşayan bazı vatandaşların gözyaşı döktüğü görüldü. İki mahalleyi tehdit eden yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için gerekli önlemler alınırken, mahalle sakinlerinden gönüllülerin de söndürme çalışmalarına destek verdiği görüldü. Gece boyunca etkili olan yangına ekipler karadan müdahale ederken günün ilk ışıklarıyla birlikte helikopterler ve amfibi uçaklar da söndürme çalışmaları için devreye alındı. Ergenli Barajı ve Gölmarmara Gölü'nden su dolumu yapan helikopter ve amfibi uçaklar, yangının kontrol altına alınması için yoğun mesai harcıyor.

KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Orman Genel Müdür Yardımcısı Zeki Temur, "Yangın şu anda kısmen kontrol altında. Korkulacak bir şey yok. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Küçük küçük patlamalar oluyor. Bu patlamaların yayılmaması için arkadaşlarımız çalışıyor" dedi. Temur, Turgutlu'da köylerin boşaltılması konusu hakkında ise "Bizim tarafımızdan boşaltılan, tehdit altında olan bir köy yok. Biz tedbirlerimizi almıştık ama herhangi bir tehdit olmadığı için boşalttığımız köy yok" diye konuştu. Turgutlulu bazı vatandaşların, dumandan etkilenme ihtimallerine karşın geceyi merkezdeki yakınlarının evlerinde geçirdiği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN