Jülide Sarıeroğlu kimdir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu oldu

Jülide Sarıeroğlu kimdir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu oldu

Jülide Sarıeroğlu kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın Beştepe'deki görüşmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Jülide Sarıeroğlu getirildi. Kabinedeki ikinci kadın bakan olmasıyla da dikkat çeken Jülide Sarıeroğlu kimdir, nerelidir, hangi görevlerde yer aldı? İşte ayrıntılar...

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu kimdir, hangi görevlerde yer aldı? İşte  Julide Sarıeroğlu'nun özgeçmişi ve görev aldığı eyrler:

7 Haziran 1979'da Adana'da doğdu. Baba adı Şadi, anne adı Kadriye'dir.

Çalışma Ekonomisti, Sendikacı; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünü bitirdi. Aynı bölümde lisansüstü eğitimini sürdürmektedir. AK PARTİ Genel Merkez Kadın Kollarında MKYK Üyeliği, İstihdam Komisyonu Başkanlığı, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Teşkilat İşleri Başkan Yardımcılığı, Doğu ve Güneydoğu Koordinatörlüğü ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çankaya Belediyesi AK PARTİ Belediye Meclis Üyeliği, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanlığı, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanlığı, Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yürüttü.

Kadın Çalışmaları El Kitabı-Çalışan Kadınlar: Hakları ve Yeni Yasal Düzenlemeler isimli bir kitabı ile Kayıtlı Çalışmanın Avantajları, İş Arama Teknikleri, Çocuk Hakları, AB Ülkelerinde Sosyal Diyalog Örnekleri isimlerinde ortak kitapları bulunmaktadır.

Jülide SARIEROĞLU yeni Bakanlar Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev alacak.

BAKANLAR KURULU YENİLENDİ

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Başbakan Yıldırım'ın görüşme sonrası kabine revizyonunu açıkladı. 6 bakanın yeri değişti, 5 yeni isim kabineye girdi. Sürpriz değişikliklerden biri Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Kültür Bakanlığı'na getirilmesi oldu. Tuğrul Türkeş, Mehmet Müezzinoğlu, Faruk Çelik, Veysi Kaynak, Fatih Çağatay Kılıç ve Nabi Avcı kabine dışı kaldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere saat 12.00'de Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden Başbakan Binali Yıldırım, kabine değişikliğini açıkladı. Yıldırım, "15 bakanımız aynı görevini sürdürmeye devam edecek. 5 yeni arkadaşımız önce görev yapan arkadaşlardan görevi devralacak, bayrağı devralacak. 6 Bakanlar Kurulu üyemizin görev değişikliğiyle yine kabinede görevlerini sürdürecekler" dedi.

Yeni Kabine'de Adalet Bakanı değişti. Bekir Bozdağ Başbakan Yardımcı olurken, yerine Abdülhamit Gül Adalet Bakanlığı'na getirildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Nabi Avcı'nın yerine Kültür Bakanlığı'na getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı da değişti. Faruk Çelik'in yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu oldu. 

İşte kabinede gidenler ve gelenler: 

Başbakan Yardımcı (Nurettin Canikli) – BEKİR BOZDAĞ

Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek 

Başbakan Yardımcı (Numan Kurtulmuş) – FİKRİ IŞIK

Başbakan Yardımcı Yıldırım (Tuğrul Türkeş) – RECEP AKDAĞ

Başbakan Yardımcı (Veysi Kaynak) – HAKAN ÇAVUŞOĞLU

Adalet Bakanı (Bekir Bozdağ) – ABDÜLHAMİT GÜL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı (Mehmet Müezzinoğlu) – JÜLİDE SARIEROĞLU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak  

Gençlik ve Spor Bakanı (Akif Çağatay Kılıç) – OSMAN AŞKIN BAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı (Faruk Çelik) – AHMET EŞREF FAKIBABA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan

Kültür ve Turizm Bakanı (Nabi Avcı) – NUMAN KURTULMUŞ

Maliye Bakanı Naci Ağbal

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz

Milli Savunma Bakanı (Fikri Işık) – NURETTİN CANİKLİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu

Sağlık Bakanı (Recep Akdağ) – AHMET DEMİRCAN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN

Yıldırım'ın açıklaması şöyle: 

15 bakanımız aynı görevini sürdürmeye devam edecek. 5 yeni arkadaşımız önce görev yapan arkadaşlardan görevi devralacak, bayrağı devralacak. 6 Bakanlar Kurulu üyemizin görev değişikliğiyle yine kabinede görevlerini sürdürecekler.

Bakanlar Kurulu'muzun 11 üyesinde ya yer değişikliği ya görev değişikliği gibi bir sonuç ortaya çıkmıştır. 6 arkadaşımızın bakanlar kurulu içerisindeki görev yerleri değişmiş, 5 yeni arkadaşımız da yeni üyesi olmuştur.

Bugüne kadar Bakanlar Kurulumuzda görev yapan, bu değişiklikle görev almayan görevine devam etmeyen, görevini tamamlayan arkadaşlarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

SORU: Aslında geçtiğimiz yıldan beri beklenti var. İlk revizyon eylül’de yapıldı. Bu beklenti vardı. Merak edilen şu, bu isimleri belirlerken kriter ne oldu?

Tam da söylediğiniz gibi. Bir bakarsınız konuşulmaz değişiklik yapılır. Biz de sayın cumhurbaşkanımıza arz ettik. Gerekli istişareleri yaptık, bugün de yapılan değişikliği paylaşıyoruz. Görev dağılımıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Başbakan Yardımcılarının görev dağılımları konusu gün içerisinde daha sonra ilan edilecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN