Kadir Gecesi tesbih namazı nasıl kılınır? Kadir gecesi yapılacak ibadetler neler?

Kadir Gecesi tesbih namazı nasıl kılınır? Kadir gecesi yapılacak ibadetler neler?

Kadir Gecesi Tesbih Namazı nasıl kılınır? Tesbih namazında yapılması gerekenleri ve Kadir Gecesi ibadetlerini haberimizde. Kırgınlıklara son verilen, Ramazan ayında duaların ve ibadetlerin geri çevirilmeyeceğim bin aydan daha hayırlı olan bu mubarek gece hakkında detayları yazımızdan takip edebilir bu geceyi en güzel şekilde geçirebilirsiniz. İşte Kadir Gecesi yapılaması gereken ibadetler...

Mübarek gecede Kadir Gecesi ibadetlerini ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz. Tesbih namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi namazı ve ayrıntılarını yazımızdan takip ederek sizde bu gecenin ibadetini en içten bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Müslüman aleminde bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi namazı ile sizde ibadetinizi eksiksiz olarak tamamlayabilirsiniz. İşte Kadir Gecesi namazı ve Kadir Gecesi ibadetleri hakkında detaylı bilgi.

KADİR GECESİNİN ÖNEMİ

Hz. Muhammed, 40 yaşına yaklaştığında toplumdan uzaklaşarak Mekke’nin kuzeyinde, Nur dağı'ndaki Hira mağarasında 1-2 yıl inzivaya çekilmiş ve burada 610 yılında bir Ramazan gecesi (Kadir gecesi) ilk vahyi almıştır. Muhammed'in 610 yılından başlayarak, vefat ettiği yıl olan 632'ye kadar aldığı vahiyler Kur'an'ı oluşturur.

KADİR GECESİ NAMAZI VAR MIDIR?

Hz. Aişe (ra) annemiz Resulullah’ın (asm) şöyle buyurduğunu rivayet eder; “Her kim kadir gecesini ihya eder; içinde iki rekât namaz kılar, bu gecede istiğfar ederse, Allah-u Teala kendisini bağışlar. Allah’ın rahmetine dalar, Cebrail (as) kendisini kanatları ile sıvazlar. Cebrail (as) kanatları ile kimi sıvazlarsa o kişi cennete girer.” (İmam Gazali - Kalplerin Keşfi) Rivayet edildi ki; “Her kim kadir gecesinde iki rekât namaz kılar da her bir rekâtında 1 fatiha 7 kere ihlâs okursa selam verdiğinde ise 70 kere;

“Estağfirullahe ve etübü ileyh (Allah’a tövbe eder ve mağfiret talep ederim)” derse Allah-u Teala kendisini ve anne babasını affetmedikçe yerinden kalkmaz. Allah-u Teala cennete melekler gönderir de onlar onun için ağaçlar dikerler, köşkler yaparlar ve ırmaklar akıtırlar. Kendisi de bunların tümünü görmedikçe dünyadan çıkmaz.” (Gunye, Dürre-tül Vaziin)

Rivayet edildi ki; “Kadir gecesi namazının en azı iki rekât, ortası yüz rekât ve en çoğu da bin rekâttır. 100 rekât kılınacaksa Fatiha’dan sonra bir kere Kadir Suresi, 3 kere ihlâs suresi okunur. İki rekâtta bir selam verilir. Selamdan sonra Resulullah’a (asm) salât-ü selam okunur.” (Şir’at-ül İslam, Ruh-ul Beyan)

Ayrıca bu gece 4 dört rekât olan şu namaz da kılınabilir

Birinci rekâtta bir fatiha üç kadir suresi,

İkinci rekâtta bir fatiha üç ihlâs suresi,

Üçüncü rekâtta bir fatiha üç kadir suresi,

Dördüncü rekâtta bir fatiha üç ihlâs suresi okunur.

Namazdan sonra bir defa “Allahü ekber Allahü ekber la ilahe illallahü vallahü ekber Allahü ekber ve lillahil hamd” denir. Sonrasında yüz defa inşirah suresi, yüz defa kadir suresi okunur. Yüz defa da Resulullah’ın (asm) Hz. Aişe validemize öğrettiği şu dua yapılır; “Allahümme inneke afüvvün kerimün tühibbü’l-afve fa’fü anni.” Mümkünse, kandil gecesi olması hasebiyle bir de tesbih namazı kılmalıdır. (Mekasıdu’t Tâlibin)

KADİR GECESİNİ NASIL İHYA EDECEĞİZ

Yatsı namazında zammı sure olarak Kadir suresini okumalı.

Bir iki sayfa Kur'an-ı kerim okumalı.

Az da olsa sadaka vermeli.

Bu gece 4 rekat Kadir Gecesi Namazı kılınır.

KADR SURESİ

Kur’an-i Kerim’in doksan yedinci suresi olup bes ayet; otuz kelime ve yüz yirmi harften olusur. Fasilasi “râ” harfidir. Ismini ilk ayetinde geçen “kadr” kelimesinden alan bu surenin Mekke’de mi, yoksa Medine’de mi indigi konusunda ihtilaf vardir. Sure, insanlara Kur’an’in degeri ve önemi hakkinda bilgi vermektedir. Allah Teala, Hicr Suresinde “Bunu biz indirdik” buyurur. Yani Hz. Peygamber (s.a.v)’in arzusu ile degil bizim dilememiz sonucu indirilen apaçik bir kitaptir.

TESBİH NAMAZI NEDİR NASIL KILINIR?

İbn-i Abbâs ve Ebû Râfî -radıyallâhu anhüm- anlatıyor: Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve selem- Abbâs bin Abdülmuttalib'e dediler ki:

"Ey Abbâs, ey amcacığım! Sana bir iyilik yapayım mı? Sana bağışta bulunayım mı? Sana ikram edeyim mi? Sana on hasleti nasıl yapacağını bildireyim mi? Eğer sen bunu yaparsan Allâh senin bütün günahlarını; önceki-sonraki, eski-yeni, hatâen yapılan, kasden yapılan, küçük-büyük, gizli-açık yani hepsini affeder. Bu on haslet şunlardır: dört rek'at namaz kılarsın. Her bir rek'atte Fâtiha sûresi ve bir sûre okursun. Birinci rek'atte kıraati tamamlayınca, ayakta olduğun hâlde on beş kere 'sübhânellâhi ve'l-hamdü li'llâhi ve lâ ilâhe illallâhü va'llâhu ekber' dersin. Sonra rükû yapıp orada aynı tesbihi on kere söylersin, rukûdan başını kaldırır on kere daha söylersin. Daha sonra secde yapıp aynı tesbihi on kere söylersin. Secdeden başını kaldırınca da on kere tekrarlarsın. Tekrar secdeye varıp yine on kere aynı tesbihi söylersin. İkinci secdeden başını kaldırınca da on kere söylersin. Böylece bir rekatte bunları yetmiş beş defâ söylemiş olursun.

Aynı şeyleri dört rek'atte de yaparsın. Dilersen bu namazı her gün bir kere kıl. Her gün yapamazsan haftada bir kere, haftada yapamazsan ayda bir kere, o da olmazsa yılda bir kere yap. Yılda bir kere de kılamazsan hiç olmazsa ömründe bir kere yap."

KADİR GECESİ MESAJLARI

Günahların af olacağı mübarek Kadir Gecesinde sana ve ailene uzun ömürler diler dünya ortamında buluştuğumuz gibi ahiret ortamında da buluşmayı yüce Allah'tan niyaz ederim. Kadir Geceniz mübarek olsun.

Bin damla serilsin yüreğine, bin mutluluk dolsun gönlüne, bütün hayallerin gerçek olsun, duaların Kabul olsun bu gece. Kadir gecen mübarek olsun..

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

Allah’ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Kandiliniz mübarek olsun.

Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın. Avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun. Kadir geceniz hayırlara vesile olsun

"Kim erdemine inanarak ve sevabını umarak Kadir Gecesi?ni ihya ederse Allah onun bütün geçmiş günahlarını bağışlar" HADİS

Kuran da Kadir Gecesi için Leyletül kadri hayrun min elfi şehrin Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir diye buyuruluyor. Bu nedenle bu geceyi ihya edelim.. Kadir geceniz hayırlı olsun

Bu gece bundan sonra peşpeşe gelecek bir dizi kandillerin; Miraç ve Beraat kandillerinin, on bir ayın sultanı Mübarek Ramazan ayının ve Kadir Gecesi'nin de habercisidir. Bu sebepledir ki Regaip Kandili'nde manevî gücümüz artacak, kalplerimiz huzur bulacaktır. Hayırlı kandiller.

Yakınlık ne mekânda ne zamandadır sadece eller yukarı kalktığında aklına gelenler yakın olduklarındır kadir gecesi kandiliniz mübarek olsun.

Bin aydan daha hayırlı olan KADİR GECESİ"nde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

Kadir Gecesi Tesbih Namazı nasıl kılınır? Tesbih namazında yapılması gerekenleri ve Kadir Gecesi ibadetlerini haberimizde. Kırgınlıklara son verilen, Ramazan ayında duaların ve ibadetlerin geri çevirilmeyeceğim bin aydan daha hayırlı olan bu mubarek gece hakkında detayları yazımızdan takip edebilir bu geceyi en güzel şekilde geçirebilirsiniz. İşte Kadir Gecesi yapılaması gereken ibadetler...

ÜNİVERSİTELER YÜZLERCE PERSONEL ALIYOR! İŞTE FIRSAT İLANLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN