Kalın'dan Esad ile YPG anlaştı iddiasına yanıt: Kirli pazarlıklar var

Kalın'dan Esad ile YPG anlaştı iddiasına yanıt: Kirli pazarlıklar var

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, terör örgütü YPG ile Esad rejiminin anlaştığı iddialarıyla ilgili konuştu. Kalın, 'Bu haberlerin propaganda amaçlı olduğu açık. Bir takım gizli ve kirli pazarlıklar var' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twıtter hesabından yaptığı açıklamada, "Afrin konusunda rejim ile PYD/YPG anlaştı haberlerinin propaganda amaçlı olduğu açık. Fakat bu, bir takım gizli ve kirli pazarlıkların olmadığı anlamına gelmiyor. Kim ne yaparsa yapsın Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde kararlılıkla devam edecek ve hedefine ulaşacak" dedi. 

Dün Suriye devlet televizyonu SANA, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı milis güçlerinin Afrin'e konuşlanacağını iddia etmişti. 

5 MADDELİK ANLAŞMA İDDİASI

Terör örgütü YPG ile Suriye rejimi arasında yapıldığı iddia edilen anlaşmaya henüz son şeklinin verilmediği ancak 5 maddenin netleştiği ileri sürüldü. Sızan maddeler şöyle: 

1-Afrin'in merkezinde hastane ve okullar dahil tüm devlet binaları Suriye devlet rejiminin kontrolüne geçecek.

2- 52'nin üzerinde askeri nokta Suriye devlet rejiminin kontrolüne geçecek.

3- Orta ve ağır tüm mühimmatlar, cephanelikleri de dahil Suriye devlet rejiminin kontrolüne geçecek.

4- Sivillerin ve YPG'lilerin hafif silah taşıması da yasaklanacak.

5- Yaş itibariyle Suriye rejimi için zorunlu askerlik uygulanacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN