Kamuya 4 bin memur alınacak: Memur alım şartları ve tarihleri | Hangi kurumlar, kaç kişi alacak?

Kamuya 4 bin memur alınacak: Memur alım şartları ve tarihleri | Hangi kurumlar, kaç kişi alacak?

KPSS sonrası kamuya dört bin memur alınacak haberi adayları heyecanlandırdı. Peki, kamuda 4 bin memur alım tarihleri ve şartları neler? Hangi kurumlar, bakanlıklar memur alacak? Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı... KPSS sınavına giren ve merakla sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar için bir güzel haber de memur alım ilanıyla geldi. İşte ayrıntılar...

Kamuya dört bin memur alınacak haberi KPSS'ye giren memur adaylarını heyecanalndırdı. Binlerce kişi 'hangi kurumlar, bakanlıklar kaç personel alacak? Memur alım şartları neler? KPSS'den kaç puan almış olmak gerekiyor?' gibi soruların cevabını arıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer bakanlıklar, kurumlar kaç memur alacak sorusunun cevabı haberimizde.

KAMUYA 4 BİN MEMUR ALINACAK | İŞTE O KURUM VE BAKANLIKLAR

2017 yılında kamuya açıktan atama yapılacak kadrolar belirlendi. Buna göre KPSS sonuçlarına göre 4 bin 970 kadro oluşturuldu.
Türkiye'de istihdam özel sektör eliyle yürürken kamu da buna katkıda bulunuyor. Milyonlarca genç Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girerek memur olma hayali kuruyor.

Kamuya alınacak oaln yaklaşık beş bin memur ile igili şartlar ve başvuru tarihleri ilerleyen günlerde açıklanacak. Ayrıntıları açıklandığı andan itibaren haberimizden takip edebilirsiniz. Adaylar her halükarda memur alım ilanları ve bakanlıkların/kurumların resmi web sitelerinin duyuru kısımlarını takip etmele.

Her yıl bütçe imkanları çerçevesinde de kamuda kadrolar açılarak bu gençlerin taleplerine cevap verilmeye çalışılıyor. Ancak bu kadrolar yıllık 100 bin civarında olduğu için herkes istediğine kavuşamıyor. Kumada bazı dönemlerde ek kontenjanlar açılarak açıktan atama yöntemiyle alımlar da oluyor. Devlet Personel Başkanlığı tarafından 2017 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu gereğince açıktan atama ve nakil sayılarının kamu idare kurum ve kuruluşlarına dağılımı yayımlandı. Buna göre açılan kadrolara ek olarak kontenjan ayrılmış oldu.

LİSTELER BELLİ OLDU

3 bin 220 kontenjan 68 kamu kurum ve kuruluşuna, 700 kontenjan da 107 üniversiteye dağıtıldı. Toplamda ek kadro dağıtımı 3 bin 920 olarak gerçekleşirken, 2017 yılı için dağıtılan kadro sayısı 4 bin 970 olarak gerçekleşti. Bu konuda Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Başbakan Binali Yıldırım'ın ortak imzasıyla onay yazısı da yayımlandı. Yazıda ilgili kararname gereği 5 bin adet açıktan ve nakil suretiyle atama yapılacağı hatırlatılarak bunların dağılımı da kamuoyuna duyuruldu.

Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bu cetvelde 100'ün üzerinde kadro verilen bakanlık ve kurumlar şöyle:

BAKANLIK/KURUM KADRO

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı 295

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 195

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 190

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 190

Maliye Bakanlığı 190

Diyanet İşleri Başkanlığı 145

İçişleri Bakanlığı 140

Gençlik ve Spor Bakanlığı 130

Orman Genel Müdürlüğü 120

21 MAYIS 2017 KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sınavı geride kaldı. Peki KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Uzun bir sınav hazır maratonunun ardından memur olabilm ek için sınava giren adaylar şimdi merakla 'KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusunun cevabını arıyor. ÖSYM sınav takviminde sınav sonucu açılama tarihi ile iglili ne yazıyor? Ayrıntıları  ve tüm soruların cevaplarını sizler için derledik.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 21 MAYIS 2017

KPSS sınav sonuçlarının 16 Haziran 2017 tarihinde mesai saati bitimine dek açıklanması bekleniyor. Sayfamızdan yapacağınız takip ile aşağıdaki linke tıklayarak sınav sonucunnuzu da öğrenebilirsiniz.

KPSS SINAV SONUCU ÖĞREN

21 Mayıs ve 27-28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran 2017'de ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden erişime açılacak. Adaylar sonuç açıklama sistemi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecekler.

KPSS puanı nasıl hesaplanır? İnternet üzerinden sınav sonrası KPSS puanı hesaplama robotunu kullanarak puanınızı hesaplamak isterseniz haberimizdeki linki kullanabilirsiniz. Adaylar sınav sonrası ortalama doğru yanlış sayılarını sayfada açılan panele yazarak ortalama olarak elde edecekleri puanı görebilirler.

KPSS PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

Yukarıdaki linke tıklayarakl 21 Mayıs 2017 Pazar günü girdiğiniz KPSS sonrası alacağınız ortalama puanı öğrenebilirsiniz. Adaylar ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden sınavın açılanacağı günü takip ederek puanlarını ve atanabilecekleri alanları görebilirler. 

17-05/20/ew.jpg

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS giriş yerleri açılandı. KPSS sınav giriş belgesi alma işlemi sınav öncesi muhakkak yapılmalı, sınav giriş belgesi nüfus cüzdanı ile birlikte sınav esnasında adayların yanında olmalı. Memur olmayı isteyen ve uzun süredir bu sınav için hazırlanan adaylar 21 Mayıs Pazar günü sınava girecekler. KPSS Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınav giriş yerleri ve KPSS sınav giriş belgesini haberimizdeki linklerde bulabilirsiniz.

KPSS sonrası kamuya dört bin memur alınacak haberi adayları heyecanlandırdı. Peki, kamuda 4 bin memur alım tarihleri ve şartları neler? Hangi kurumlar, bakanlıklar memur alacak?  Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı... KPSS sınavına giren ve merakla sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar için bir güzel haber de memur alım ilanıyla geldi. İşte ayrıntılar...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN