Kanlı ay tutulması dünya için ne anlama geliyor? 27 Temmuz Kanlı ay tutulmasının etkileri nelerdir?

Kanlı ay tutulması dünya için ne anlama geliyor? 27 Temmuz Kanlı ay tutulmasının etkileri nelerdir?

Kanlı ay tutulması dünya için ne anlama geliyor? 27 Temmuz Kanlı ay tutulmasının etkilerini haberimizde bulabilirsiniz. Yüzyılın en uzun ay tutulması Türkiye'den de net olarak izlenebilecek. İşte Kanlı ay tutulmasının etkileri ...

Son yılların en şiddetli ve uzun ay tutulmalarından birisi 27 Temmuz cuma günü gerçekleşecek. Kanlı Ay tutulmasının en iyi izleneceği yerlerden biriside Türkiye. Çıplak gözle gözleyebileceğimiz kanlı ay tutulmasının dünyaya etkileri konusunda uzmanlar uyardı. 

18-07/27/aaaayysss-copy-1532720440-1532721409.jpg

Kanlı ay tutulması gerçekleşirken yaşanan bazı şeyler, Dünya hakkında önemli bilgilere ulaşmamızı sağlayacak.  Londra Üniversitesi astronomlarından Francisco Diego kanlı ay tutulması hakkında uyardı. 

Çıplak gözle görebileceğimiz en etkileyici gök olaylarından birisine sayılı vakitler kaldı. 27 Temmuz’da Türkiye saati ile 20.10’da başlayacak Kanlı Ay tutulması, tüm şiddetiyle saat 22.30’a kadar devam edecek. Bu süre zarfında, Türkiye’nin de içinde bulunduğu geniş bir coğrafyada tutulma rahatlıkla izlenebilecek. Aynı zamanda 28 Temmuz’a girdiğimiz ilk dakikalarda, saat 00:10’a kadar Ay üzerinde etkilerini görebileceğimiz tutulma, gece 02:30’a kadar yarı gölgeli olarak gerçekleşecek ve tamamlanacak.

18-07/27/aaaayysss-copy-1532721437.jpg

DÜNYANIN GÖLGESİ AY ÜZERİNE DÜŞECEK

Bir güneş tutulması olayına karşı ay tutulmasını çıplak gözle izlemek daha güvenli ve kolay. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Londra Üniversitesi astronomlarından Francisco Diego, olay esnasındaki renk değişimlerinin bazı şeyler anlatacağını söylüyor. Tutulma sırasında Dünya, Güneş ve Ay’ın arasına gireceği için Ay’ı bir süre güneş ışığından mahrum bırakacak. Yani Ay yüzeyine Dünya’nın gölgesi düşecek, bu sıradan bir gölge olmayacak. Gölgenin rengi tutulma süresince değişim gösterecek.

Diego’nun açıklamalarına göre Ay’ın rengi soluk turuncudan koyu kırmızıya doğru değişim gösterecek. Bu durum bir nevi Dünya’daki gün batımında gözlenmenen etkiyle benzer bir durum, sadece aynı turuncu ve kızıl renklerin Ay yüzeyine yansıdığını göreceğiz.

Dünya hakkında önemli bilgileri verecek olan şey ise Ay’ın tutulma sırasında yansıttığı parlaklık, renkler ve tonları olacak. Atmosferimizden geçen güneş ışığından dolayı kızıla bürünecek Ay’ın rengi, havamızın ne kadar temiz olduğunu gösterecek. Eğer atmosferimiz gerçekten temiz ise Ay parlak şekilde renklenecek, renk tonları turuncu ve sarı arasında değişecek. Eğer atmosferimiz kirliyse beklenenden daha soluk ve koyu bir Ay göreceğiz. Yani atmosferimiz güneş ışınlarını filtreleyerek, kendisi hakkında bilgiler verecek.

BİR SONRAKİ TUTULMA 2019'DA

27 Temmuz akşamı Ay, Dünya atmosferinin ne denli kaliteli olduğunu gösteren bir ekran gibi saatlerce turuncu ve kızıl tonlarında gökyüzünde olacak. Bir sonraki ay tutulması 21 Ocak 2019'da gerçekleşecek. Bu kez en iyi görüş Kuzey ve Güney Amerika'dan olacak.

KANLI AY TUTULMASININ ETKİLERİ

Kanlı Ay Tutulmasının etkileri neler olacak? İşte Astrologların ortak açıklamalarından satır başları: 

27 Temmuz’da Aslan burcunda Merkür retrosu başlayacak. Bu yıl gerçekleşecek 5 tutulmadan en önemlisi ise 27 Temmuz Kanlı Ay Tutulması olacak. 

Tutulmayla beraber kötü ve iyi, siyah ve beyaz net olarak ayrılacak.

Herkes içinde tuttuklarını dışa vuracak ve bu durum beraberinde büyük gafları getirecek. 

Kararlı olanlar ve ne istediğini bilenler bu tutulmadan yararla çıkarken, kararsız olanlar ve oyunu kuralına göre oynamayanlar zararlı çıkacak. 

Satürn ise tutulmayla birlikte daha kontrollü olmamızı sağlayacak.

Tutulmanın başrol oyuncuları Mars ve Uranüs ise içimizde beslediğimiz otoriteye karşı gelme ve özgürlüğümüzü kısıtlayan durumlardan kurtulma isteğini iyiye kullanmamız gerektiğini vurguluyor

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN