Karadeniz'deki asker tarafından kurulan fotokapanlar terör örgütünün kabusu oldu

Karadeniz'deki asker tarafından kurulan fotokapanlar terör örgütünün kabusu oldu

Karadeniz’de yaban hayatını görüntülemek için ormanlara kurulan fotokapanlar, PKK’lı teröristlerin geçiş güzergâhlarını da ortaya çıkardı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nce Doğu Karadeniz’de ormanlık alanlara yerleştirilen 100’den fazla fotokapanla, bölgedeki yaban hayatı izlenerek kayıt altına alınıyor.

Terör örgütü PKK’nın sözde ‘Karadeniz Açılım Grubu’ndan olduğu belirlenen 4 kişilik terörist grup, 16 Mayıs’ta Trabzon’un Maçka İlçesi’nin kırsal kesiminde saldırıda bulunarak Uzman Çavuş Osman Gazi Çetingöz’ü şehit etmişti.

FOTOKAPANLARA YAKALANDILAR

Habertürk'ün haberine göre; Çatışmanın ardından bölgede sık ormanlık alandan faydalanarak kaçan teröristlerden biri, yaban hayatını görüntülemek için yerleştirilen fotokapanlara yakalandı. Halen bölgede olduğu bilinen 5-6 kişilik PKK’lı terörist grubun da fotokapanlar nedeniyle ormanlık alanda rahatça hareket edemediği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN