Karakol komutanını şehit eden teröristi, 42 numara ayakkabısı yakalattı

Karakol komutanını şehit eden teröristi, 42 numara ayakkabısı yakalattı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Şenyayla Bölgesi’nde 2011 yılında Muş Valiliği’nde Kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu ve Mardin 70’inci Mekanize Piyade Tugayı emrinde görevli er Aykut Çelik’in kaçırılması eylemlerine katıldığı suçlamasıyla yargılanan ’Andok’ kod adlı PKK’lı terörist Eşref Işık, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 197 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayakkabılarını bırakarak kaçan Işık, girdiği göçer çadırında silah zoruyla bir kişinin ayakkabısını çaldı. Operasyon yapan güvenlik güçleri, 3 gün sonra ormanlık alanda Işık’ı yakaladı. Şüphelinin ayağındaki ayakkabıların ayağına büyük olduğu fark edildi. Ayakkabısı çalınan göçer de Işık’ı teşhis etti.

Kulp İlçesi Şenyayla Bölgesi’nde, 12 Ağustos 2011 tarihinde Muş Valiliği’nde Kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu ile Mardin 70’inci Mekanize Piyade Tugayı’nda görevli er Aykut Çelik’in PKK terör örgütü mensuplarınca kaçırılmasına ilişkin dava kısa süre önce karara bağlandı. Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, ’Andok’ kod adlı PKK’lı terörist Eşref Işık’a ’Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak’, ’Muş’un Hasköy ilçe Jandarma karakol komutanı Astsubay Mehmet Çapar’ın şehit edilmesi’, ’Kaymakam adayı ve bir askerin kaçırılması’, ’2 korucunun öldürülmesine teşebbüs’, ’nitelikli yağma’, ’9 kişiyi hürriyettin yoksun kılma’, ’vahim nitelikli silah taşıma’ ve ’terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 197 yıl hapis cezası verdi.

KARAKOL KOMUTANINI ŞEHİT EDİP, GÖÇER ÇADIRLARINA KAÇTI

Gerekçeli kararı açıklayan mahkeme heyeti, Işık’ın 12 Ağustos 2011 tarihinde Kaymakam adayı Erenoğlu ile er Aykut Çelik’in kaçırılması eylemlerine katıldığını vurguladı. Kararda 20 Eylül 2012 günü, Muş’un Hasköy İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı timlerinin operasyon yaparken Karakütük Köyü, Pirtik Deresi Mevkii’ne geldikleri ifade edildi. Hasköy Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Mehmet Çapar’ın, bir korucu ile dere yatağını kontrol etmek isterken gördükleri ’Andok’ kod adlı Eşref Işık’ın sivil, ’Server’ kod adlı teröristin ’leşker’ olarak bilinen yöresel kıyafetli halde gördüğü çatışmaya girdiği kaydedildi. Bu çatışmada karakol komutanı Mehmet Çapar 4 kurşunla şehit oldu.

’Andok’ kod adlı terörist, ayakkabısını bırakıp, Karakütük köyündeki göçer çadırlarına doğru kaçarken tabanca ile tehdit ettiği bir aileden ayakkabı gasp etti ve ormanlık alana gitti.

Bölgede operasyon yapan timler 3 gün sonra sivil kıyafetli ’Andok’ kod adlı Eşref Işık’ı yakalarken ayağına büyük gelen siyah renkli 42 numara ayakkabı dikkat çekti. Askerler, teröristi ayakkabı gasp edilen aileye, sonra şehit olduğu sırada Astsubay Çapar’ın yanındaki korucuya teşhis ettirdi. Çadırından 42 numara ayakkabı çalınan aile ve korucu, Işık’ın askere ateş edenlerden biri olduğunu teşhis etti. Kriminal incelemede de Işık’ın üzerindeki gömlek ve tişörtün ön kısmında atış artığı tespit edildi.

Astsubay Mehmet Çapar’ın şehit edilmesi olayıyla ilgisi olmadığını söyleyen Işık, "Üzerimde silah yoktu. Yanımdaki ’Server’ kod adlı arkadaşım, Dur ihtarının ardından hemen silah çekip, Mehmet Çapar’ı öldürdü" dedi.

KAYMAKAM ADAYI TEŞHİS ETTİ

Işık’ın yakalanmasının ardından, fotoğrafları çekilerek bölgede meydana gelen terör olaylarının mağdurlarına teşhis ettirildi. Teşhis işleminde Eşref Işık’ın 12 Ağustos 2011’de kaymakam adayı Erenoğlu ve er Aykut Çelik’in kaçırılması, 10 Ağustos 2009’da Kulp kırsalında 2 korucuyu öldürmeye teşebbüs, 13 Mayıs 2012’de Kulp - Muş karayolunun kesilmesi ve 9 vatandaşın alıkonularak propaganda yapılması, aynı yerden Ak Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’in kaçırılması, 20 Eylül 2012’de Astsubay Mehmet Çapar’ın şehit edilmesi eylemlerine katıldığı ortaya çıktı. Kaçırıldıktan sonra PKK’nın Kandil Dağı’nda bulunan kampına götürülen ve 19 ay 1 gün sonra serbest bırakılan kaymakam adayı Erenoğlu da kendisini kaçıran PKK’lıların arasında Eşref Işık’ın olduğunu teşhis etti. Yakalanan bazı PKK’lıların da fotoğraf teşhisi üzerine Eşref Işık hakkında dava açıldı.

42 NUMARALI AYAKKABI İÇİN 19.5 YIL HAPİS

Kararda, Eşref Işık hakkında göçer vatandaşlardan silah zoruyla ayakkabı alması nedeniyle ’nitelikli yağma’ suçundan da dava açıldığı belirtildi. Kararda, Işık’ın ayakkabısını aldığı vatandaşa karşı, ’gündüz vakti, silahla, suç örgütüne yarar sağlamak amacıyla yağma suçu’ işlediği belirtilerek, sanığın bu suçtan 19.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ifade edildi. Mahkeme heyeti, Eşref Işık ile ilgili karar kesinleştiğinde, suç sırasında kullandığı belirtilen iki ayakkabının imha edilmesine karar verdi.

VALİ YARDIMCISI OLDU, FETÖ’DEN İHRAÇ EDİLDİ

Muş Valiliği’nde Kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu, ailesini ziyaret etmek için 12 Ağustos 2011 günü minibüsle Diyarbakır’a giderken, Kulp İlçesi Şenyayla Bölgesinde yol kesen PKK’lılar tarafından kaçırılmıştı. Kırsal alandan yürütülerek Irak’ın kuzeyine götürülen Erenoğlu, 19 ay 1 gün PKK’nın elinde kaldı. Erenoğlu, çözüm sürecinin başlaması üzerine kaçırılan 7 kamu görevlisiyle birlikte 13 Mart 2013 tarihinde aralarında HDP’li milletvekillerinin bulunduğu heyete Zap bölgesinde teslim edilmiş, Türkiye’ye giriş yapan Erenoğlu, daha sonra atandığı Bolu Vali yardımcılığı görevinden, FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında ihraç edilmişti. Aynı bölgede kaçırılan Mardin 70’inci Mekanize Piyade Tugayı emrindeki er Aykut Çelik ise 40 gün PKK’lı teröristlerin elinde kaldıktan sonra tuvalete gitme bahanesiyle kaçarak, güvenlik güçlerine sığınmıştı.

MUŞ/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN