Karar yazarı Mete Yarar, kitap gelirleriyle memleketi Samsun'da okul yaptıracak

Karar yazarı Mete Yarar, kitap gelirleriyle memleketi Samsun'da okul yaptıracak

Karar yazarı Mete Yarar, kitap gelirleriyle memleketi Samsun'da okul yaptırmak için protokol imzaladı.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Karar yazarı ve Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, kitap gelirlerinden kazandığı para ile memleketi Samsun'da okul yaptırma kararı aldı. Kısa süre önce bir dağ köyüne okul yaptırma sözü veren Yarar, geçtiğimiz günlerde Samsun'a gitti. Samsun Valisi Osman Kaymak ile bir araya gelen Yarar, Gazipaşa İlkokulu bahçesine 2 derslikli ana sınıfı yapımı için bir protokol imzaladı.

Okul yaptırma kararı hakkında açıklama yapan Yarar şöyle konuştu:

"Sonunda memleketime verdiğim sözü tuttum. Samsun valimize teşekkür ederim. MEB'e hayırlı olsun" dedi. Yarar daha önce yaptığı açıklamada da, 15 Temmuz'dan sonraki kitap gelirleri ve diğer kitaplarından kazandığı parayla okul yaptırmak istediğini kaydetmişti. Yarar, açıklamasında şu satırları paylaşmıştı:”Arkadaşlarım bir gün bana 'ağabey biraz birikmiş paran var, ne yapacaksın, dolar alacak mısın?' dediler. Onara almayacağımı söyledim. Niye almayacağımı sordular. Yarın sabah ben dolardan yüzde 30 para kazansam ve ben milyarder olsam, aynı Suriyelilerin ülkesine vermiş olduğu zarar gibi yapmış olsam, dönemeyecek bir ülkem olsa bu paranın bana ne faydası var. Adam Suriye'nin en zenginiydi geçen gün öldü ve ülkesine gömülemedi, başka bir ülke topraklarına gömülmek zorunda kaldı. Bugün yüzde 30 kazanabilirsiniz, yüzde 40'da kazanabilirsiniz, yüzde 100 de kazanabilirsiniz ama harcayacağınız bir toprak olmayacaksa, gömülecek bir toprağınız olmayacaksa, üzerinde yaşayacağınız bir toprak olmayacaksa, ben sizlerin arasına gelebileceğim bir yer olmayacaksa ne yapayım. Biz bir kitap yazdık. Sizler sayesinde okundu. Bize 'helal olsun, 15 Temmuz'un ekmeğini sizler yediniz' diyenler de oluyor. Evet, ben o ekmeği sizin için yiyorum. Bugün valimizle de konuştum. 15 Temmuz'dan sonraki kitap gelirim ve diğerlerinden kazandığım kitap gelirlerimdeki parayla memleketim olan Samsun'da bir dağ köyünde okul yapma kararı aldığımı söyledim. Bir gün Samsun'da bir dağ köyüne gitmiştim. Oradaki o okulun halini görünce çok üzülmüştüm. Şimdi öyle bir okul yoktur. Hep içimde kalmıştı. Ben bu memleketin evladı olmaktan o kadar memnunum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN