Karne tatili tarihi belli oldu... 15 tatil ne zaman başlıyor?

Karne tatili tarihi belli oldu... 15 tatil ne zaman başlıyor?

15 tatil ne zaman başlıyor? merak edenler için karne tatili tarihi belli oldu. Eylül ayında başlayan 2018-2019 eğitim öğretim dönemi tüm hızıyla devam ederken 15 tatil ne zaman başlıyor? veliler ve öğrenciler tarafından en çok araştırılan konuların başında geliyor. Peki Karne tatili tarihi ne zaman? 15 tatil ne zaman başlıyor? 

Karne tatili tarihi belli oldu mu? 15 tatil ne zaman başlıyor? Milyonlarca öğrenci ve veli bu iki sorunun yanıtı için internet üzerinden arama yapıyor. Yoğun ders ve ödev temposundan kısa bir süre bile olsa uzaklaşmak isteyen öğrenciler, karnelerini alacakları ve ara dönem tatiline girecekleri tarihi adeta iple çekiyor. Peki Karne tatili tarihi belli oldu mu? 15 tatil ne zaman başlıyor? Tüm gelişmeler haberimizin detayında... 

2018-2019 eğitim öğretim dönemi tüm hızıyla devam ediyor. Milyonlarca öğrenci okullarda pek çok dersten birinci sınavlarını oldu. Sömestir ya da 15 tatil olarak da bilinen ara dönem tatilinin başlangıç tarihini sorgulayan öğrenciler, bu hususta MEB'in açıkladığı tarih bilgisini öğrenmek istiyor. Peki, karne tatili ne zaman? 15 Tatil ne zaman başlayacak?

18-11/14/1769103_620x410.jpg

15 TATİL TARİHİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı bilgilere göre; 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başladı. 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek ve öğrenciler karnelerini alarak sömestr tatiline başlayacak. Yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.


SINAVLARDA DERECE YAPANLARA MADDİ DESTEK


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlarda, illerinde ilk 10’a giren veya Türkiye genelinde ilk 20 bine giren Şartlı Eğitim Yardımı faydalanıcısı çocuklarımıza aylık 500 lira, üniversiteye giriş sınavında ilk bine girme başarısı gösteren Şartlı Eğitim Yardımı faydalanıcısı evlatlarımıza ise bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira nakdi destek sağlayacağız” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bütçesi sunumunda yaptığı konuşmada, ’Şartlı Eğitim Yardım’ındaki yeni düzenlemeler ve yeni sosyal yardım programları hakkında bilgi verdi. Bakan Selçuk, şunları söyledi: Şartlı Eğitim Yardımını geliştirmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlarda, illerinde ilk 10’a giren veya Türkiye genelinde ilk 20 bine giren Şartlı Eğitim Yardımı faydalanıcısı çocuklarımıza aylık 500 TL, üniversiteye giriş sınavında ilk bine girme başarısı gösteren Şartlı Eğitim Yardımı faydalanıcısı evlatlarımıza ise bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL nakdi destek sağlayacağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN