Kaşıkçı olayı ile ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak

Kaşıkçı olayı ile ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, toplantının ardından Kaşıkçı cinayeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul'da bulunan araç ile ilgili incelemelerin yapıldığını söyleyen Kalın, bu olay il ilgili hiç bir şeyin gizli kalmayacağını dile getirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Kalının açıklamaları şöyle:

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ

Münbiç yol haritasının önemi vurgulandı. . Trump ile görüşmede FETÖ ile mücadele de görüşüldü. Trump, İdlib Mutabakatı nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etti. ABD ile Gaziantep'teki  eğitim önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Kaşıkçı cinayetinin önümüzdeki günlerde aydınlatılması hakkında konuşuldu.

BAHÇELİ'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanımızın MHP'yi, onun tabanını hedef alan bir değerlendirmesi söz konusu bile değil. Kastettiği, özensiz hazırlanması halinde bir Af Yasası'nın doğuracağı toplumsal sonuçlardır. Ortada ya yanlış anlaşılma ya da çarpıtma var. 

29 EKİP RESEPSİYONU

Resepsiyon 3. Havalimanının açılması nedeniyle İstanbul'da yapılacak. Buradan siyasi polemik çıkarmak iyi niyetli değil. 

DANIŞTAY'IN 'ANDIMIZ' KARARI

Milli kimliğin en geniş ve kuşatıcı şekilde ifade edilmesi gayet doğaldır. O gerekçeler ortadan kalkmış değil. Burada milli kimlikle ilgili bir tartışma yok, okullardaki bir uygulama ile ilgili bir konudan bahsediyoruz. Bununla ilgili tabii hukuki süreç devam edecek. Onun da hep birlikte takipçisi olacağız. Yeni siyasi polemiğe girmeyi doğru bulmuyoruz. 

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Mesele, menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir. Otoparkta bulunan araçla ilgili inceleme yapılacak. Gerekli inceleme yapılıp savcılıkla paylaşılacak. Delillerin ve bilgilerin toplanması önem arz ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın baştan beri koyduğu çizgi son derece nettir. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak. Olayın bütün yönleriyle aydınlatılması hedefimiz ve görevimizdir. Suudi Arabistan bizim için kardeş ülke. 

DOĞU AKDENİZ'DEKİ TACİZ 

Bizim açımızdan bir ihlal söz konusu değil. Oradaki her hangi bir tasarruf Türkiye ve Kıbrıs Türkleri dikkate alınmadan atılan adımlara müsaade etmemiz söz konusu değil. Gemilerimizin sondaj çalışmaları devam edecek. Türkiye Doğu Akdeniz'deki doğal haklarından, uluslararası hukuktan doğan haklarından hiç bir zaman vazgeçmeyecek

ABD YAPTIRIMLARI KALDIRACAK MI? 

Beklentimiz yaptırımların en kısa sürede kaldırılmasıdır. ABD'nin en kısa sürede adım atmasını bekliyoruz.  Bu ikili ilişkilerin normalleşmesi sürecinde pozitif bir adım olacaktır

CHP'NİN İŞ BANKASI HİSSELERİ

Cumhurbaşkanımız önemli bir tartışma başlattı. Bunun hukuki boyutu var. Siyasi tarafları olacak. Adım adım görelim bu tartışma nasıl derinleşecek. Siyasi partinin şirket ortağı olması siyasi partiler pratiği açısından da uygun olmadığı şeklinde. Önümüzdeki günlerde bu konuların detayı ortaya çıkınca değerlendireceğizdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN