Kaşıkçı'nın cesedi bavulla Riyad'a mı götürüldü?

Kaşıkçı'nın cesedi bavulla Riyad'a mı götürüldü?

Kaşıkçı cinayetiyle ilgili paylaşımlarıyla dikkat çeken gazeteci Yusuf Özhan çeşitli kaynaklardan derlediği iddialara göre, Cemal Kaşıkçı'nın cesedi parçalanarak Suudi Arabistan'a götürüldü.

Yusuf Özhan, twitter adresinden yaptığı paylaşımlarda çok ilginç iddialar ortaya attı.

Cinayete kurban giden Cemal Kaşıkçı'nın parçalandıktan sonra Riyad'a götürüldüğünü iddia eden Özhan, kaynak olarak başta MME (Midle East Eye ) ve Arap dünyasına yakın internet sitelerini kullandı.

S. Arabistan, Cuma günü "kaza" senaryosunu değiştirdi. Şimdi: “Ne olduğunu, detayları bilmiyoruz. Prens'in haberi yoktu. Öldürülmesi hataydı. Bu yetkilerini aşan kontrolsüz kişilerin işlediği bir cinayet. Sorumluları cezalandırmaya kararlıyız.”

Ancak S. Arabistan “muhaliflere karşı genel emir vardı… Kaşıkçı için özel bir karar yoktu” tezinde ısrarcı. (ABD istihbarat raporlarında emrin geçen yaz verildiği iddia edilmiş, Kaşıkçı’nın hedef olup olmadığının ABD tarafından bilinmediği öne sürülmüştü)

Bugün Reuters’a konuşan Riyad kaynakları da, Kaşıkçı’nın güvenli eve kaçırılmak istendiğini; cesedin halıya sarıldığını, parçalanmadığını; Kaşıkçı’nın kıyafetlerini giyen Medeni’nin arka kapıdan çıkarak eşyaları Sultanahmet’te attığını iddia etmişti

Ancak MEE’ye konuşan Türk yetkililer, halı ve dublör iddialarını reddetmiş: “Henüz ölmeden parçalamaya başladılar. 15 parçaya böldüler. Kıyafetlerini giyip çıkmayı tartıştılar ama dublörün dış görünüşünün benzemediğine karar vererek plandan vazgeçtiler”

Dahası, yine MEE'nin iddiasına göre, Suudi istihbarat başkan yardımcısı Ahmet Assiri'nin yönetimindeki timin lideri Mahir Mutrib, Kaşıkçı’nın “bir parçasını” Riyad’a götürmüş (Diplomatik pasaportu var, bagaj aramasına girmiyor)

Riyad kaynaklarına göre, S. Arabistan’ın tutukladığını açıkladığı 18 kişinin 15’i tim üyesi. Mahir Mutrib de tutuklu. 2’si konsolosluk çalışanı ve 1’i de şöförden oluşuyor. Görevden alınan istihbarat başkan yardımcısı Ahmed Assiri ise tutuklu görünmüyor.

MEE iddiası: Türk yetkililer, MbS'nin korumalarından Mutrib'in, 2 Ekim günü (henüz alarma geçilmeden) HZ-SK1 kuyruk numaralı uçakla Kaşıkçı'nın vücudundan bazı parçaları yurt dışına çıkardığına inanıyor

İkinci uçak ise aranmış, fakat bir şey bulunamamış

İŞTE O PAYLAŞIMLAR

18-10/22/1.png

18-10/22/2.png

18-10/22/3-1540238278.png

18-10/22/4.png

18-10/22/5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN