Kasım Pırlant'a babalık davası

Kasım Pırlant'a babalık davası

ABD’nin Chicago kentinde yaşayan ve geçtiğimiz günlerde İzmir’e gelerek, ünlü iş adamı Kasım Pırlant’ın kendilerinin babası olduğunu iddia eden Henry Kevin Jackson ve Candice Jackson kardeşler, hukuk mücadelesine başlayarak Kasım Pırlant’a babalık davası açtı.

İzmir ve Chicago’da milyonlarca liralık yatırımı bulunan Kasım Pırlant’ın, yıllar önce Chicago’da anneleri Carolyn Jackson ile beraber olduğunu belirten Henry Kevin Jackson (30) ve Candice Jackson (36) kardeşler, avukatları aracılığıyla İzmir 13. Aile Mahkemesine başvurarak Pırlant’a babalık davası açtı.

Jackson kardeşler, babaları olduğunu iddia ettikleri Pırlant hakkında internet üzerinden araştırma yapmıştı. Pırlant’ın İzmir’de olduğunu öğrenen Jackson kardeşler, Pırlant’ın yanına gelmiş ancak görüşmelerden bir sonuç alamamışlardı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kasım Pırlant'a babalık davası açılıyor. ABD'nin Şikago kentinde doğup büyüyen Henry Kevin Jackson (30) ve Candice Jackson (36) kardeşler, yaklaşık 9 bin kilometre yol kat ederek geldikleri İzmir’de, babaları olduğunu iddia ettikleri işadamı Kasım Pırlant'a babalık davası açmaya hazırlanıyordu.

Ünlü işadamı Kasım Pırlant’ın babaları olduğunu iddia eden Amerikalı Jackson kardeşler, yapılan DNA testi ile soy bağını ispatlamıştı. Jackson kardeşlere kan örneğini Kasım Pırlant'ın kardeşlerinden birinin verdiği ortaya çıkmıştı.

KASIM PIRLANT KİMDİR?

Kasım Pırlant... İzmirli işadamı... 55 yaşında. 1973’te, doğup büyüdüğü İzmir’den eğitim için ABD’ye gitti. Bir yandan okurken bir yandan da iş hayatına atıldı. 1978’de emlak kulvarına girme kararı aldı. Kısa sürede kendi şirketini kurdu. 1976’da Chicago’da bir iş merkezi satın aldı. Sonra bunu diğerleri izledi. 1985’te Chicago’da, daha sonra, sayıları dokuza ulaşacak alışveriş merkezleri için ilk adımı attı. 2005 yılında memleketi İzmir’e de yatırım yapma kararı aldığında Chicago’da şirket sayısını üçe, alışveriş merkezi sayısını ise dokuza çıkarmıştı.

Beş yıl önce Türkiye’de yatırım yapmaya karar verdi. İstanbul’dan ısrarlı teklifler gelmesine rağmen memleketi İzmir’e seçti. EGS Park Mavişehir’i satın aldı, adını Ege Park olarak değiştirdi, yeniden hayat verdi. 1000 kişiye iş imkanı yarattı.

KRİZ DURDURAMADI

Pırlant bununla yetinmedi. Kriz ortamında, yaklaşık iki sene önce İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Balçova’da inşaat halindeki 23 katlı binayı satın aldı. Toplam 100 milyon lira yatırımla, ABD’li teknoloji devi Best Buy’ın da yer aldığı Ege Park Balçova AVM’ye dönüştürdü. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada da Kasım Pırlant, Konak Pier’in alımıyla ilgili dava sürecinin devam ettiğini, sürecin tamamlanması sonrası burada da yatırım planlarının bulunduğunu, İzmir’deki ilk alışveriş merkezleri olan Ege Park Mavişehir’de de yenileme yatırımlarına geçeceklerini söylemişti.

İzmir’de sohbetlere konu olan Kasım Pırlant’a 6.4 milyar liralık beyanın kendisine ait olup olmadığını sormak istedik. Pırlant’a ulaşamadık. Sekreteri ise bu iddiaların doğru olmadığını söyledi.

YATIRIMA 100 MİLYON LİRA HARCADI

Denizci bir aileden gelen Pırlant İzmir’de önce TMSF bünyesindeki EGS GYO’nun İş Bankası’na olan borçları yüzünden büyük sıkıntılar yaşayan EGS Park Mavişehir Alışveriş Merkezi için özel bir çözüm geliştirdi. 37 milyon TL’ye, 154 mağazayı icradan tek tek satın aldı. 2005 yılındaki bu büyük operasyondan sonra İzmir’de yatırım planlarını uygulamaya alan Pırlant, bir yandan Chicago’da da yatırıma devam etti. Pırlant’ın şu anda yatırım yapmayı düşündüğünü açıkladığı sektörler alışveriş merkezleri ve enerji. Alışveriş merkezlerinde rota öncelikle İzmir, sonra İstanbul. Pırlant, enerjide de yine İzmir ve çevresini düşünüyor. Geçen hafta Ege Park Balçova AVM’nin açılışı öncesi yaptığı açıklamada Pırlant, “Kriz döneminde 100 milyon lira gibi bir yatırım yapan iki üç şirketten biriyiz. Belli lokasyonlarda araştırmalarımız devam ediyor. Ama artık İstanbul’u da düşünüyorum. Bazı teklifler alıyoruz. Şu anda düşünce aşamasında ama o pazara da girmek istiyoruz. Anadolu kentlerinden de çok sayıda teklif geliyor fakat şu anda düşünmüyoruz” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN