Kastamonu'da orman yangını | Kastamonu haberleri

Kastamonu'da orman yangını | Kastamonu haberleri

Kastamonu'da çıkan orman yangınının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kent merkezine bağlı Hacı İlyas köyü sınırlarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevleri fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Arazi koşulları yüzünden bölgeye ulaşmakta güçlük çekmesi nedeniyle etkisini artıran yangın, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla söndürüldü.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI BUGÜN DE DEVAM EDECEK

Karadere Orman İşletme Müdürü Orhan Şahin,  yangında can kaybı olmadığını, gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Şahin, şöyle konuştu:

"Bu akşam Karadere Orman İşletme Müdürlüğümüz, Çaltepe Orman İşletme Şefliğinin 1 ve 2 No'lu bölmelerinde ve bir kısmı da Taşköprü'de olmak üzere 10 hektar sahada bir yangınımız oldu. Yangın şu anda kontrol altında. Yaklaşık 15 arazözümüzle soğutma çalışmalarına devam ediyoruz. Personel sayımız 100'ün üzerinde. Tabii bir de köylülerimiz var. Bize yardım eden yaklaşık 100'e yakın köylümüz var. Bunlar yangının ilk saatlerinden itibaren bize yardımcı oluyorlar. Hepsine teşekkür ediyoruz. Şu anda sıkıntılı bir durum yok.Yangını soğutma çalışmalarını bugün de sürdüreceğiz."

Yunus köyü muhtarı Abdullah Çakır da köy sakinleriyle yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

KASTAMONU/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN