Kayalıklarda mahsur kalan paraşütçü kurtarıldı | Muğla haberleri

Kayalıklarda mahsur kalan paraşütçü kurtarıldı | Muğla haberleri

Muğla'nın Fethiye ilçesinde base jumping (yüksekten paraşütle atlama) yaptıktan sonra kayalıklarda mahsur kalan Hollandalı paraşütçü, yaklaşık üç saatlik çalışmayla kurtarıldı.

Muğla'nın Fethiye ilçesi Faralya Mahalesi'ndeki Kelebekler Vadisi'nde düzenlenen base jumping etkinliğine katılan, Petter Blokker (39), vadinin kuzeybatı yamacındaki kayalıkların üzerine kurulan alandan atlayış yaptı.

17-10/13/-10046834.Jpeg

Bir süre sonra Blokker, açtığı paraşütünün kanadının takıldığı kayalıklarda mahsur kaldı.

Olay yerine Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) sevk edildi. Blokker'in mahsur kaldığı yerin uçurum ve kayalık olması nedeniyle atlayış noktasına iple kurtarma istasyonu kuruldu. Fethiye Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiplerinin de desteğiyle, Blokker'a ulaşıldı.

17-10/13/-10046830.Jpeg

İpe bağlanarak yukarıya çekilen Blokker, yaklaşık üç saatlik çalışmayla kurtarıldı. Sağ kolundan ve bacağından yaralanan Blokker, ambulansla Fethiye Devlet Hastanesine kaldırıldı.

17-10/13/-10046846.Jpeg

Blokker'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

'PARAŞÜTÜN TIRNAK KADAR KISMI KAYALIKLARA TAKILI KALMIŞ'

Atlayış noktasından 100 metre sarkarak Peter Blokker'i asılı kaldığı noktadan kurtaran UMKE görevlisi Mustafa Eren, paraşütün açıldıktan sonra serbest atlayışçının kayalıklara çarptığını söyledi. Blokker'ın mucizevi bir şekilde hayatta kaldığını anlatan Eren, "Paraşütün sadece tırnak kadar bir bölümü kayalıklara takılı kalmış. Atlayışçı daha sonra iki ayağını basacak kadar bir yer bulmuş ve orada mahsur kalmış. Bizi o şekilde beklemiş. Bize ihbar geldikten sonra hemen olay yerine geldik. Buraya istasyon kurarak iniş yaptık. Sonrasında AKUT'tan gönüllü arkadaşlarımız bize destek için geldiler. Hep beraber iyi bir çalışma yaparak şahsı yukarıya çıkardık. Uçurumda Kelebekler Vadisi'nin manzarası müthiş, ancak yaşanan korkuda aynı şekilde" dedi.

MUĞLA/AA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN