Kayıp seçmen muamması

Kayıp seçmen muamması

Sandık takviminin işlediği süreçte ‘seçim göçü’ tartışmaları başladı. Seçmen kütüğünde kaydı bulunmayan vatandaşların durumuyla ilgili belirsizlik ise hassas bir mesele olarak öne çıktı. Sıkıntılı tabloyu işaret eden Erdoğan “İlçe değiştiren 1.5 milyon seçmenin 222 bini üyemiz. Yüzde 1’lik seçmen kaybımız var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatlara seslenerek “İlçe değiştiren 1.5 milyon seçmen var. Bunların 222 binden fazlası üyemiz. 504 bin üyemizin de seçmen kütüklerinde kaydı yok” dedi. Erdoğan, milyonlarca bez torba ve fileyi promosyon olarak dağıtacaklarını söyledi. 

AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 binini seçmen kütüklerinde kaydını bulamadıklarını söyledi.  “Yüzde 1’lik seçmen kaybımız var” diyen Erdoğan, parti üyelerinden ilçeye yeni yerleşenlerin kapısını çalmasını, yeni seçme hakkı elde eden gençleri siyasete davet etmelerini istedi.

Erdoğan öte yandan partisinde adaylar ve aday adaylarını birbirleri arasındaki rekabeti seçim sürecine yansıtmaması konusunda uyardı. Erdoğan, “Aksi yönde davrananlar olursa zaten bunlar hiçbir zaman Ak Partili olmamış, olamamış demektir. Benim istediğim olursa ‘Eyvallah, olmazsa ‘Yallah’ diyenleri AKP’li değildir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık güvenliği için, “Yüksek Seçim Kurulu’nun önünde oturacağız” diyen CHP’nin adayı Muharrem İnce’yi ‘unutmadığını’ söyleyen Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçim kurullarımzıı tehdit eden adayı unutmuş değiliz” dedi. Cumhurbaşkanı’nın konuşmasından başlıklar şöyle oldu:

YALLAH’ DİYEN BİZDEN DEĞİL

Aday belirleme sürecinde yaşanan her şey geçmişte kalmıştır. Bu dönemdeki adaylarımızın ve aday adaylarımızın rekabetini seçim sürecine yansıtmayacağından eminim. Aksi yönde davrananlar olursa zaten bunlar hiçbir zaman AK Partili olmamış, olamamış demektir. Benim istediğim olursa ‘Eyvallah, olmazsa ‘Yallah’ diyenleri AK Partili değildir. Eğer benim istediğim olursa ‘eyvallah’, olmazsa ‘yallah’ derseniz kusura bakmayın bu AK Partili değildir. Artık enerjimizi milletimizin gönlünü kazanmaya vermemiz gerekiyor. Ehliyet ve liyakatta arananlar bellidir. 

504 BİN SEÇMENİMİZ KAYIP

Demokratik hukuk devleti ilkesinin en güçlü şekilde işlediği alanlardan birisi de seçimlerimizdir. Seçimlerle ilgili kurumlarımız yargı teminatıyla işlerini başarılı bir şekilde yapmaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde avukat ordusuyla tehdit edenleri, oturma eylemi yapacağız diyenleri unutmadık. Hala oturuyorsunuz, esamesi okunmuyor. 
AK Parti’nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 binini seçmen kütüklerinde kaydını bulamadık. Bir başka ifadeyle partimizin üyesi olan, yüzde 1’lik seçmen kaybımız var. 24 Haziran’da seçmen listesinde olduğu halde şimdi olmayan sayısı 924 bine yakındır. 24 Haziran seçimlerine göre, ilçe değiştiren 1,5 milyona yakın seçmenin bulunuyor olmasıdır. Bunların 222 binden fazlası da bizim üyemizdir. Yakın markaja alacağız. Mernis’te adres kaydı olmayan 375 bin kişi var ki bu konuda teşkilatlarımıza önemli görevler düşüyor. 

1 MİLYON YENİ SEÇMEN VAR

Bu yıl ilk defa oy kullanacak 1 milyon seçmenin varlığı da çok önemli. Üyelerimizden başlayarak seçmen kütüğüne giren ve çıkan herkesi takip etmesini istiyorum. Bir ilçeye yerleşen kişiye teşkilatımızın ‘Hoş geldin’ ziyareti yapması, seçme hakkı elde eden gençleri siyasete davet etmesi bize güç kazandırır. Bu rakamların hepsi önemlidir ve seçimlerde farkı ortaya koymamızda önemlidir. Bu konuda detaylı çalışmanızı istiyorum.

BORAZANLIK YAPAN GAZETECİ OLMAZ

Uzun süredir uyguladıkları taktik var; kendi projelerini anlatarak milletin desteğini almak yerine, AK Parti’yi ve şahsımızı hedef alıyorlar. Geçtiğimiz 5-6 yılda yaşadığımız hadiseler yerli ve milli duruş sahipleriyle, ülkesine hançer vurabilecekler olanları göstermiştir. Seçim ittifakları da bu şekilde şekillendi. Bunlar amaçları uğrunda yalana, iftiraya başvurmaktan çekilmez. Mayası bozuk bir kesim, tüm hayatlarını ülke ve milletin aleyhine işler yapmaya adamıştır. Bizde, eskiden beri muhalefet partisinin borazanlığını yapan bir gazete, Türkiye ekonomisini hedef alan yalan yanlış şekilde sürdürüyor. Yaptığı işin adı tetikçiliktir. Ekonomimizin 2019’da daha kötüye gideceğini ima ederek ülkemize kurşun sıkıyor. 

BEZ TORBA, KENEVİR FİLE

Çevreci parti malum AK Parti. Şu anda ana muhalefet yine naylon poşetlerle sokağa dökülebilir. Biz naylon poşetlere karşı savaş ilan ettik. Şimdi bu seçimlerde biz bez torbalar ve kenevirden yapılan filelerle meydanlarda olacağız. Yeniden biz oraya döndük dönüyoruz. Milyonlarca bez torba ve fileyi hazırlıyoruz, bu kampanyada milletimize promosyon olarak dağıtacağız. -ANKARA

ACIYI PAYLAŞTILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak’ın Ahmet Hamdi Akseki Camisi’ndeki cenaze törenine katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Aksak’ın tabutunun başında kısa bir konuşma yapan Erdoğan, Muhyettin Aksak’ın her zaman inandığı değerler uğruna yaşadığını ve ondan taviz vermediğini belirterek “Hepimizin akıbeti, gideceğimiz yer burası. Bundan kaçmak söz konusu değil. Bütün mesele, Rabbim bizlere imanla, Kur’anla inşallah hayatımızı idame ederek tamamlamayı nasip eylesin” ifadelerini kulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenazenin ardından Aksak’ın Türk bayrağına sarılı tabutuna eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte omuz verdi. 

19-01/12/alis-1547254331.jpg

19-01/12/kayi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN