Kıbrıs sorununda Cenevre zirvesinde başlıklar üzerinde görüşmeler sürüyor

Kıbrıs sorununda Cenevre zirvesinde başlıklar üzerinde görüşmeler sürüyor

İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde devam eden Kıbrıs Müzakereleri'yle ilgili açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu görüşmelerin olumlu seyrettiğini söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde devam Kıbrıs müzakerelerinin planlandığı gibi devam ettiğini söyledi.

Sözcü Burcu, Cenevre'de bugün başlayan müzakerelerde verilen arada basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, ilk günün gündeminde "Mülkiyet", ardından "Yönetim ve Güç Paylaşımı" bulunduğunu ifade ederek konuların planlandığı gibi tartışıldığını belirtti.

Güvenlik ve garantilerle ilgili de fikir teatisinde bulunulacağını ifade eden Burcu, “Yönetime ve Güç Paylaşımı” konusunda açıkta kalan diğer konuları irdelemeye ve tartışmaya devam edileceğini aktardı.

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde sürdürülen müzakereler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lideri Nikos Anastasiadis'in katılımıyla İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde bu sabah başlamıştı.

Kıbrıslı liderler, BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Michael Moller ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide tarafından karşılanmıştı.

Müzakerelerde, tarafların 11 Ocak'ta kendi haritalarını sunması bekleniyor. Müzakerelerin ardından 12 Ocak'ta, garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin de katılacağı uluslararası konferans düzenlenecek. Konferansa BM Güvenlik Konseyi üyeleri ile gerekli görülmesi halinde diğer ilgili tarafların temsilcilerinin de katılması bekleniyor.

Kıbrıs müzakereleri,
 Ekonomi
, Avrupa Birliği
, Mülkiyet
, Yönetim-Güç Paylaşımı
, Toprak ile Güvenlik ve Garantiler

 olmak üzere 6 temel başlıktan oluşuyor.

CENEVRE / AA 

.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN