Kılıçdaroğlu'ndan 'sosyal devlet' vurgusu: 'Altta kalan ezilsin' diye bir anlayış olamaz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İzmir'de katıldığı bir açılış töreninde sosyal devlet vurgusu yaparak "Sosyal devlet dediğiniz şeyde herkesin hak ettiğini, emeğinin karşılığını alması lazım. Altta kalan ezilsin diye bir şey olamaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de İzDönüşüm Fabrikası'nın Açılış Töreni'nde konuştu. CHP lideri, konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in çalışmalarına övgüde bulunarak sosyal devlet anlayışının önemine değindi.

'SOSYAL DEVLETTE HERKES EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMALI'

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Belediye dediğiniz o beldede yaşayan her yurttaşın huzurunu sağlamalıdır. Oranın caddelerinde meydanlarında gezerken temiz görmeliyiz. Sosyal devlet dediğiniz şeyde herkesin hak ettiğini, emeğinin karşılığını alması lazım. Altta kalan ezilsin diye bir şey olamaz. Elbette evlatlarınızın sizden isteği olacak, cep telefonu tablet, tatil isteyecekler.

'HİÇBİR ÇOCUĞUN YATAĞA AÇ GİRMEDİĞİ BİR TÜRKİYE'

Bu tesis benim için çok değerli. Bulunduğumuz beldede, kentte hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir düzen yaratacağız ve inşallah bunu Türkiye'de de yapacağız. Bakın bugün Neşet Ertaş'ın ölüm yıl dönümü. Hepimizin kalbinde yaşayan bir halk ozanı. Onun yaşadıkları da malum, giderken sazını sözünü bıraktı.

Tüm sorunlarla mücadele edeceğiz, bu mücadeleyi beraber vereceğiz. Sayın Soyer'e sizlerin huzurunda teşekkür ederim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN