Kırım Tatarları da Afrin operasyonuna desteklerini açıkladı

Kırım Tatarları da Afrin operasyonuna desteklerini açıkladı

Suriye’deki terör örgütü PYD/PKK’nın Afrin’deki mevzilerine Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan harekat ile ilgili destek mesajları art arda gelmeye devam ederken, bugün 23 Ocak tarihinde bir açıklama da Dünya Kırım Tatar Kongresi (DKTK) nden geldi.

Başarılı bir şekilde devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na desteklerini ileten DKTK, Türkiye’nin bölgeye barış ve huzur getreceğine olan inançlarını yazılı bir metinle kamuoyuna sundu.

Yayımlanan açıklama metni şu şekilde:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Suriye’nin Afrin bölgesinde teröristlere karşı yürütmekte olduğu anti terör harekatının başarı ile sonuçlanarak bölgeye huzur ve barış getireceğine yürekten inanıyoruz.

Zeytindalı Harekatı’nda şehid olanlara yüce Allah’tan rahmet, yaralılara şifa, kardeş Türk milletine sabır ve kuvvet diliyoruz.

Kırım Tatar halkının duaları Türkiye iledir.”

Refat Çubarov
Dünya Kırım Tatar Kongresi 
Başkanı

Namık Kemal Bayar
Dünya Kırım Tatar Kongresi
Genel Sekreteri

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN