Kıyıköye nerede? Yol tarifi

Kıyıköye nerede? Yol tarifi

Kıyıköye nerede nasıl gidilir? sorusu googlede trend oldu. TürkAkım doğal gaz boru hattının açılışı Kıyıköy'de yapılması nedeniyle vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Kıyıköy ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde...

TürkAkım doğal gaz boru hattının açılışının yapıldığı Kıyıköye nerede nasıl gidilir? Haberimizde Kıyıköy ile ilgili detayları bulabilir nasıl gidileceğini öğrenebilirsiniz. Türkiye-Rusya işbirliğiyle inşa edilen TürkAkım doğal gaz boru hattının açılışı Kıyıköy'de yapıldı. Vatandaşların merak ettiği Kıyıköy için yol tarifi ve diğer tüm detaylar...

KIYIKÖY NEREDE?

Trakya’nın Karadeniz sahilinde bulunan, Kırklareli’nin bir ilçesi olan Kıyıköy doğa ve tarihin bir arada bulunduğu eşsiz bir mekan. İstanbul’un Karadeniz sahilinde yer alan Kıyıköy yeşil doğası, harika deniz manzarası ve sessizliğiyle siz değerli ziyaretçilerini bekliyor. Bozulmamış doğa mimarisi doğa severler ve aileler için harika zamanlar geçirmeye fırsat sunuyor.

Lezzetli deniz ürünlerinin bulunduğu bölge damaklarınıza unutulmayacak bir şölen yaşatacak. Kıyıköy beldesi iki doğal sit arasında bulunmaktadır. Buralarda sazan, alabalık, kefal avlayabilirsiniz. Kayık veya motorla kısa bir seyahate çıkıp denizin tadını çıkabilirsiniz. Bölgede piknik yapabileceğiniz küçük piknik alanları da bulunmakta. Sanata meraklı olanların fotoğraf çekebilecekleri birçok yer mevcut. Şehir surları ve doğa ile iç içe dizayn edilmiş köy evleri, masmavi bir deniz görebilecekleriniz arasında yer alıyor.

18-11/19/kiyikoy-turkakim.jpg

KIYIKÖYE NASIL GİDİLİR?

Toplu Taşıma İle: Otobüs ile İstanbul Esenler Otogarından Kıyıköy’e gitmekte olan seferlere binebilirsiniz.

Araç İle: Kırklareli’nin Kıyıköy ilçesinin İstanbula uzaklığı ortalama 164 kilometre ve yolculuk ikibuçuk saat sürüyor. İstanbul’dan özel araçla çıkış yapanlar Edirne’ye doğru giderken Çerezköy ayrımı ayrımını kullanarak geldikleri Saray’ı geçtikten sonra, Kıyıköy’e ulaşabilirler.

18-11/19/turkakim-kiyikoy.jpg

TÜRKAKIM TÖRENİNDE ERDOĞAN NE DEDİ?

TürkAkım Projesi deniz bölümünün Tamamlanması dolayısıyla Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde tören düzenleniyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Enerji işbirliği alanında attığımız yeni bir adıma daha şahitlik etmek üzere bir aradayız. 2014'te ilk adımını attığımız 2016'da somut çerçeve kazandırdığımız bu tarihi projenin son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. TürkAkım Rus dostlarımızla hem ikili ilişkiler açısından tarihi bir projedir.

Bugün tamamlanan deniz kesimi Karadeniz'den paralel ilerleyen 2 ayrı hat olarak döşendi. Kıyıköy'deki alım terminalinin inşaatı devam ediyor. 31.5 milyar metreküp doğal gaz taşıyacak projede komşularımız ve bölgemiz açısından da pek çok avantajı bulunuyor. En az yarısını Avrupa'ya göndermeyi düşünüyoruz. Bursa, Kocaeli, İzmir, İstanbul gibi yeni tedarik bölgeleri oluşacaktır. Türkiye transit risklere maruz kalmadan hem kendisinin hem de Avrupa'nın doğal gaz taleplerini karşılayacağız.

Doğal gazın önemi artıyor. Burada önemli olan ekonomik olarak hayata geçirilebilir olmasıdır. Doğal gazı nereden nasıl temin edileceğine saygı duyulmalıdır. Türkiye Rusya'dan 1987'den bu yana 387 metreküplük doğal gaz alımı gerçekleştirmiştir. Bu tablo enerji alanındaki ilişkilerimizin her türlü sınamayı geçmiş olduğuna şahit. Bizim için rusya Federasyonu uzun vadeli işbirliği yapabileceğimiz güvenilir bir dost ve önemli bir doğal gaz tedarikçisidir.

Biz Rusya ile ikili münasebetlerimizin çerçevesini, hiçbir zaman diğer ülkelerin taleplerine veya dayatmalarına göre belirlemedik.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN