Kızılay'dan çocuklara özel çadır

Kızılay'dan çocuklara özel çadır

Kızılay, çocuk afetzedeler için özel çadır tasarlandı. Çocukların oyun oynayabilmeleri için dizayn edilen çadırlar, 3-6 yaş arası çocuklara hitap edecek.

Afetzedelerin güvenliği ve rahatını sağlamak için çadır üreten Türk Kızılayınca, çocuklar için de çadır tasarlandı. Çocukların oyun oynayabilmeleri için dizayn edilen pembe ve mavi renkteki çadırlar, 3-6 yaş arası çocuklara hitap edecek, okul öncesi eğitim kurumlarında da kullanılabilecek.

SON AŞAMAYA GELDİK

Türk Kızılayı Yerleşim Sistemleri Üretim İşletmesi Koordinatörü Mehmet Eyyup Alper, yaklaşık bir yıldır çocukların oynayabilecekleri çadır üretimi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Alper, gerekli bütün sağlık şartları ve standartları tespit ederek en uygun ürünü çıkarabilmek adına ciddi bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Çocuk çadır üretiminde son aşamaya gelmiş durumdayız. Kutu ve dizaynı tamamlandı, testlere gidecek. Sağlıkla ilgili bütün standartlarının tespiti sağlandıktan sonra kullanıcıların beğenisine sunacağız." dedi.

Çocuk çadırlarının satışının, geliri tamamen Kızılay'ın hizmetlerinde kullanılmak üzere oluşturulan resmi e-ticaret portalı "www.kizilay.magaza.org.tr" üzerinden yapılmasının planlandığını anlatan Alper, hem Kızılay'a katkı sağlamak hem de çocuklarda Kızılay bilincini oluşturabilmek adına bu çalışmayı yaptıklarını dile getirdi.

ÇADIRLAR EVLERDE DE KULLANILABİLECEK

Çocuklar için tasarlanan çadırların ilk etapta kız ve erkekler için pembe ve mavi renklerde üretileceği bilgisini veren Alper, şunları kaydetti:

"Kızlar için hazırladığımız pembe model şu an hazır. Erkek çocuklar için de mavi tasarımımız var. Bunlar ilk etapta, boya ve kumaş kalitesi itibarıyla, içinde iskelet aksamı ve çocukların güvenliğini tespit edebilmek için standartlarını görebilmek maksadıyla ürettiğimiz bir çadır. Aynı özelliklerde farklı desenlerle üretilmesi mümkün olacak. 3-6 yaş aralığı çocuklar için gayet güzel bir oyuncak olacağını düşünüyoruz. Evlerde rahatlıkla kullanılabilecek ölçülerde üretilmiştir.

Aynı zamanda okul öncesi eğitim kurumlarında çocuklarda, Kızılaycılık bilincini artırmak için kullanılabilecek bir ürün olacak. Piyasaya sürmüş değiliz, testlerinin bitmesini bekliyoruz. Kızılay olarak ciddi bir misyon üstlendiğimiz için hemen bunu satıyoruz deme şansımız yok. Bütün standartları ve çocukların güvenliğini sağlayan bir ürün olması için özellikle dikkat gösteriyoruz."

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN