Kocaeli seçim sonuçları 2018 | Milletvekili seçimleri Kocaeli oy oranları

Kocaeli seçim sonuçları 2018 | Milletvekili seçimleri Kocaeli oy oranları

Kocaeli seçim sonuçları, milletvekili dağılımları ve oy oranları seçmenler tarafından merak ediliyor. 24 Haziran seçimlerinde kentte hangi parti kaç milletvekili çıkardı? Kocaeli seçim sonuçlarından kim birinci çıktı? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi oy oranları kaç? İşte tüm bu soruların yanıtlarını ve son dakika haberleri karar.com'dan takip edebilirsiniz.

Kocaeli seçim sonuçları 24 Haziran akşamı diğer tüm illerde olduğu gibi ilk oyların gelmesiyle beraber sayfamızda olacak. Kocaeli milletvekili dağılımlarını, oy oranlarını ve ayrıntılı seçim sonuçlarını anbean sitemizden takip edebilirsiniz. Kocaeli'de yaklaşık 1 milyon 150 bin seçmen 24 Haziran Pazar günü sandık başına giderek oy kullanacak ve sonuçları bekleyecek. Kocaeli'de AK Parti ne kadar oy aldı, kaç milletvekili çıkardı? CHP oy oranı ve milletvekili sayısı kaç? gibi soruların yanıtını karar.com'dan öğrenebilirsiniz. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Parti Kocaeli'de yüzde 56,5 oy, CHP ise yüzde 23,4 oy almıştı. 

KOCAELİ SEÇİM SONUÇLARI

Kocaeli seçim sonuçlarından son dakika gelişmelerini ve anlık oy oranlarını karar.com'dan takip edebilirsiniz. Seçim 2018'de en önemi iller arasında yer alan Kocaeli'nden hangi sonucun çıkacağını 24 Haziran akşamı sitemizden görebilirsiniz. 

18-06/23/kocaeli-secim-sonuclari-2018-1529782338.jpg

İLÇE İLÇE KOCAELİ SEÇİM SONUÇLARI 2018

Kocaeli'nin 12 ilçesindeki seçim sonuçlarını, 24 Haziran akşamı yazımızda verdiğimiz bağlantılar üzerinden öğrenebilirsiniz.

Başiskele seçim sonuçları

Çayırova seçim sonuçları

Darıca seçim sonuçları

Derince seçim sonuçları

Dilovası seçim sonuçları

Gebze seçim sonuçları

Gölcük seçim sonuçları

İzmit seçim sonuçları

Kandıra seçim sonuçları

Karamürsel seçim sonuçları

Kartepe seçim sonuçları

Körfez seçim sonuçları

18-06/23/kocaeli-1-kasim-secim-sonuclari-7-haziran-secim-sonuclari.jpg

KOCAELİ SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

Kocaeli 1 Kasım 2015 genel seçim sonuçlarına göre AK Parti, öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %46,32 , Cumhuriyet Halk Partisi %24,39 , Milliyetçi Hareket Partisi %15,34 ve Halkların Demokratik Partisi %7,37 oy oranları ile Kocaeli ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu. Bu sonuçlara bakıldığında AK Parti'nin bölgede üstün olduğu gözükse de, 2018 seçimlerinde ilk kez uygulanacak cumhur ittifakı sistemi sonuçlara etki edebilir ve oy oranlarında farklılıklar görülebilir.

KOCAELİ MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER

Kocaeli'de 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Parti 7, CHP 3, MHP 1 milletvekili çıkarmıştı.

AK Parti: Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Cemil Yaman.

CHP: Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Tahsin Tarhan.

MHP: Saffet Sancaklı.

KOCAELİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Fikri Işık

İlyas Şeker

Radiye Sezer Katırcıoğlu

Mehmet Akif Yılmaz

Sami Çakır

Cemil Yaman

Emine Zeybek

Hakan Höbek

Ufuk Ekinci

Osman Tüfekçi

Elifnur Bayram

Enver Zengin

Hayrettin Deniz

KOCAELİ CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Fatma Kaplan Hürriyet

Haydar Akar

Tahsin Tarhan

Mühip Kanko

Osman Anıl Acurman

Ebru Küçükaydın

Yeşim Akpınar

Orkun Utkubaş

İsmail Demir

Mehmet Tamer Solakoğlu

Sezer Nilgün Aydın

Tuğman Kayalı

Zeynep Çiğdem Canbaz

KOCAELİ MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

SAFFET SANCAKLI

HİLAL ELMAS

ALPEREN ŞAKACI

ERTAN YILMAZ

İBRAHİM İNANÇ ÇAKIROĞLU

SERKAN KURAL

GAMZE CAN

VEDAT AKBULUT

KÜBRA GÜNDOĞDU

TOLGA ÖZTÜRK

DURSUN FURUNCİ

GÜRBÜZ ASLAN

ZEYNEP ADAK

KOCAELİ İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Lütfü Türkkan

Ali Türkşen

Harun Demirkaya

Ruhittin Sönmez

Dijle Akın

Adil Gülez

Ahmet Yeşil

Fuat Berna

İbrahim Ömer Toyran

Renan Kıran

Ayşegül Babacan

Alper Bircanoğlu

Ayla İlgün

KOCAELİ SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

SİNAN EJDEROĞLU

RECEP SARIDOĞAN

REYHAN ŞENGÜN

VOLKAN GEMİKSİZ

İBRAHİM BIYIKLI

NİHAT YILDIZ

SİNAN YOLCU

ÖMER FARUK YILDIRIM

SEDAT USLU

FAHRETTİN TAŞKAYA

FATMA BETÜL ULUDAĞ

FATİH KARAMAN

LATİF GÖKHAN DURTAŞ

 

KOCAELİ COĞRAFİ KONUMU VE ÖZELLİKLERİ

Kocaeli, Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli Bölümü'nde, 29°22'-30°21' doğu boylamı, 40 D 31 '- 41 D 13' kuzey enlemi arasında yer alır. Doğu ve güneydoğuda Sakarya, güneyde Bursa illeri, batıda Yalova ili, İzmit Körfezi, Marmara Denizi ve İstanbul ili, kuzeyde de Karadeniz'le çevrilidir. İl merkezi İzmit'in doğusundan geçen 30° doğu boylamı Türkiye saati için esas kabul edilir. Kocaeli ilinin yüzölçümü 3.505 km 2 'dir. Asya ile Avrupa'yı birleştiren önemli bir yol kavşağında bulunmaktadır. Doğal bir liman olan İzmit Körfezi işlek bir denizyoludur. İlin kuzeybatı yüzündeki İstanbul il sınırı, Gebze ile İstanbul arasında akan Kemiklidere' nin doğusundan geçer. Güneybatıda İstanbul-Kocaeli sınırı İzmit Körfezi'nin karşı kıyısında Yalova topraklarıyla son bulur. Bursa sınırını Samanlı Dağları'nın tepelerinden geçen hat oluşturur. Güney­doğuda bu sınır Maşukiye' nin hemen yanındaki Sapanca Gölü kıyısında Sakarya iline dayanır.

DAĞLAR

Sakarya Irmağı'nın batı yakasından başlayarak Pamukova ve İznik Gölü'nün kuzeyinde Bozburun'a kadar uza­nan Samanlı Dağları İzmit, Sapanca ve Adapazarı çöküntü alanına hâkim bir konumdadır. Samanlı Dağları'nın en yüksek noktası 1.601 m'ye erişen Keltepe'dir (Kartepe). İldeki diğer önemli dağlar Dikmen Dağı (1.387 m), Naldöken Dağı (1.125 m), Naz Dağı (917 m) ve Çene Dağı'dır (646 m).

OVALAR VE PLATOLAR

Başlıca ovalar İzmit kenti ile Sapanca Gölü arasında uzanan düzlükler ile Dilovası' dır. Bir peplen olan Kocaeli Yarımadası'nın il sınırları içinde kalan bölümü dalgalı düzlüklerden oluşur.

AKARSULAR

İl topraklarından kaynaklanan suların bir bölümü Ka­radeniz'e, bir bölümü de Marmara Denizi'ne ulaşır. Kocaeli Yarımadasında uzanan dağların sırtı İzmit Körfezi ve Mar­mara'ya daha yakın olduğundan Karadeniz'e dökülen akar­sular daha uzundur. Gebze'nin Tepecik köyü yakınlarından doğan 71 km uzunluğundaki Riva (Çayağzı) Deresi İstanbul Boğazı giri­şinin doğusunda Karadeniz'e dökülür. Ağva Deresi de denen Göksu Deresi Karayakuplu köyü yakınlarından çıkar ve Ağva'da Karadeniz'e ulaşır. Yine Karadeniz'e dökülen Yulaflı Deresi'nin uzunluğu 43 km'dir. Üzerinde İstanbul kentine su sağlayan Darlık Barajı bulunan Darlık Deresi de il topraklarından doğar. Denizli köyünden doğup Karadeniz'e dö­külen Kocadere'nin uzunluğu 50 km'dir. İ! topraklarından doğup, il sınırları içinde Karadeniz'e dökülen başlıca akarsu Kandıra ilçesindeki Sansu'dur. Sakarya Nehri'ne Karadeniz'e dökülmeden önce katılan son akarsu olan Kaynarca Deresi de Kandıra ilçesinden doğar. Samanlı Dağları'ndan doğan Kirazdere İzmit kentinde körfeze dökülür. Bu dere üzerindeki Kirazdere Barajı'nın yapımı 1997'de tamamlanmıştır. Gebze ilçesindeki Dilovası Deresi'nin uzunluğu 12 km'dir. Pelitli kö­yünün güneyinden ve Tavşanlı köyünün kuzeyinden geçerek İzmit Körfezi'ne dökülür.

GÖLLER

Batı bölümündeki 7 km'si Kocaeli sınırları içerisinde kalan Sapanca Gölü'nün yüzölçümü 47 km 2 'dir. İzmit kentine su sağlayan Kirazdere Barajı'nın ardında yer alan yapay göl ise 1,74 km 2 'lik bir alanı kaplar. Bir başka yapay göl de İzmit Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin su ihtiyacını karşıla­mak için yaptırılan barajın ardında su toplanması sonucu oluşan Yuvacık Baraj Gölü'dür.

İKLİM

Körfez kıyılarıyla Karadeniz kıyısında ılıman, dağlık kesimlerde daha sert bir iklim hüküm sürer. Kocaeli ikliminin, Akdeniz iklimi ile Karadeniz iklimi arasında bir geçiş oluştur­duğu söylenebilir. İl merkezinde yazlar sıcak ve az yağışlı, kışlar yağışlı, zaman zaman karlı ve soğuk geçer. Kocaeli'nin Karadeniz'e bakan kıyıları ile İzmit Körfezi'ne bakan kıyılarının iklimi arasında bazı farklılıklar göze çarpar. Yazın körfez kıyılarında bazen bunaltıcı sıcaklar yaşanırken Karadeniz kıyıları daha serindir. İl merkezinde ölçülen en yüksek hava sıcaklığı 41,6 D C (11 Ağustos 1970), en düşük hava sıcaklığı -8,7°C (4 Şubat 1960), yıllık ortalama sıcaklık ise 14,8°C'dir. Karadeniz kıyısında yıllık ortalama yağış miktarı 1.000 mm'yi aşar. Bu miktarı güneye doğru gidildikçe azalır, İzmit'te 800 mm'nin de altına düşer (784,6 mm). Samanlı Dağları'nın kör­feze bakan yamaçlarında iklim Karadeniz kıyılarına benzer. Yağış miktarı da bu kesimde farklıdır. Rüzgârlar kışın kuzey ve kuzeydoğudan, yazları ise kuzeydoğudan eser.

BİTKİ ÖRTÜSÜ

Kocaeli'nde bitki örtüsü, genelde Marmara Bölgesi özelliğini taşımakla birlikte, kıyısıyla dağlık alanlar arasında önemli farklılıklar görülür. Ayrıca kuzeyden güneye doğru gidildikçe Karadeniz kıyısına özgü bitki topluluklarının yerini Akdeniz bitkileri almaya başlar. Samanlı Dağları ile Karadeniz kıyısı ardındaki alanlar sık ve nemcil ormanlarla kaplıdır. Bu ormanlar daha çok kayından oluşur; bazı kesimlerde kayına gürgen, kestane ve meşe de karışır. Samanlı Dağları'nın yüksek kesimleri iğneyapraklılarla örtülüdür. İzmit Körfezi'nin kuzey ve doğu­sunda Akdeniz iklimine özgü makilere rastlanır. Eskiden kör­fezin kuzey kıyılarında yaygın olan zeytinlikler kent ve sanayi alanı elde edilmesi amacıyla yok edilmiş durumdadır. Tahrip edilen ormanlık alanlar step bitkileri ve yalancı makilerle kaplıdır.

Kocaeli seçim sonuçları, milletvekili dağılımları ve oy oranları seçmenler tarafından merak ediliyor. 24 Haziran seçimlerinde kentte hangi parti kaç milletvekili çıkardı? Kocaeli seçim sonuçlarından kim birinci çıktı? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi oy oranları kaç? İşte tüm bu soruların yanıtlarını ve son dakika haberleri karar.com'dan takip edebilirsiniz.

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN