Komutanları Akıncı’ya götüren pilotlar üç maymunu oynadı

Komutanları Akıncı’ya götüren pilotlar üç maymunu oynadı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı Kara Havacılık Okulu iddianamesinde 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve diğer komutanları, FETÖ’cü cuntanın ihanet merkezi Akıncı Üssü’ne götüren helikopterin pilotlarının savunmalarına yer verildi.

Pilotlar savunmalarında üç maymunu oynadı. Pilotlardan eski Yarbay Halil Gül, “Genelkurmay Başkanı’nı bir şeylerden kurtardığımı zannediyordum” derken, diğer pilot eski Yarbay Ümran Taş da helikoptere yolcu olarak bindiğini, nereye gittiklerini ve ne yaptıklarını sormadığını öne sürdü.

Şüpheli Gül savunmasında şunları söyledi: “Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, yürüyerek, elleri ve gözleri açık, yanında birileri olduğu halde helikoptere geldi. Yanındaki şahısların Genelkurmay Başkanı’na silah doğrulttuklarını görmedim. Eli, kolu bağlı değildi. Genelkurmay Başkanı’nı bir şeylerden kurtardığımı zannediyordum. Zorla getirildiğini hiç düşünmedim.” Yarbay Taş ise, helikopter içerisindeki kişileri tanımadığını ve nereye gittiklerini sormadığını iddia etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN