Konteyner kentte yaşayan çocuğun tekerlekli sandalyesini çaldılar

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ili enkaza çevirdi. Bölgede yaşayan vatandaşlar kendi imkanlarıyla hayatın normal akışına dönmeye çalışırken birçok olumsuzlukla karşılaşmaya devam ediyor. Gaziantep'te konteyner kentte kalan depremzede bir ailenin çocuğuna ait tekerlekli sandalyesi henüz kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Çocuğun dedesi, "Birazcık insanlık ve merhamet varsa geri getirsinler. Şikayetçi olmayacağım'' dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler bölgedeki 11 ili ağır bir şekilde etkiledi. Resmi sayılara göre 50 binden fazla vatandaş yaşamını yitirdi. Depremzede aileler imkansızlıklar nedeniyle hala yaşamları normale dönebilmiş değil. Binlerce vatandaş konteyner ve çadır kentlerde yaşamaya devam ediyor. Bu zor şartlar altında bir de karşılarına çıkan olumsuzluklar hayatlarını daha da zorlaştırıyor.

TEKERLEKLİ SANDALYESİ ÇALINDI

Mehmet ve Medine Bülbül çifti, depremde evleri ağır hasar görünce, annesi ve babası ayrılınca kendileriyle birlikte yaşamaya başlayan, ’Hidrosefali’ hastalığı nedeniyle belden aşağısı tutmayan torunları Merve Hazal Bülbül (5) ile birlikte konteyner kente yerleştirildi. Merve'nin dedesi Mehmet Bülbül, 31 Mayıs akşamı torununun tekerlekli sandalyesini kaldıkları konteynerin önüne bıraktı. Sabah tekerlekli sandalyenin olmadığını fark eden Bülbül, durumu konteyner kent yetkililerine ve polise bildirdi.

'GETİRSİNLER, ŞİKAYETÇİ OLMAYACAĞIM'

kapak-001.jpg

Mehmet Bülbül, torununu dış dünyaya bağlayan tek şeyin tekerlekli sandalye olduğunu söyleyerek, çalan kişinin geri getirmesini, şikayetçi olmayacağını belirterek, “Anne ve babası ayrılınca torunum Merve Hazal yanımda kalmaya başladı. Beyni doğuştan su topladığı için belden aşağısı tutmuyor. Kafasına şant adı verilen pilli bir hortum takıldı. 10 yaşına geldiğinde ameliyatla bu cihazın da yenilenmesi gerekiyor. Torunum hastalığı nedeniyle yürüyemiyor. Dünyaya bağlayan tekerlekli sandalyesiydi. Torunumun sandalyesini gece dışarı bırakmıştım sabah kalktığımda göremedim. Vicdansızlar götürmüş. Birazcık insanlık merhamet varsa geri getirirler. Benim başka bir isteğim yoktur. Şikayetçi de olmayacağım'' dedi.

'BU KONUDA YARDIMCI OLSUNLAR'

Küçük Merve'nin anneannesi Medine Bülbül ise tek dileğinin torununun yürüdüğünü görmek olduğunu ifade ederek, "Yardımsever insanlar bu çocuğumu ameliyat ettirir ve yürümesine vesile olurlarsa ömür boyunca dua ederiz. Dar gelirli bir aileyiz. Depremde evimiz hasar gördüğü için konteyner kentte yaşama tutunmaya çalışıyoruz. Allah devletimizden razı olsun. Merve Hazal sürekli bize 'Ben ne zaman yürüyeceğim' diye soruyor. Torunumun ameliyat olması halinde yürüyeceğini söylüyorlar. Allah'tan tek dileğim torunumun yürüdüğünü görmek. Devletimiz ve hayırseverlerimiz bu konuda yardımcı olsunlar'' diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN