Körfez'de deprem istasyonu kuruldu

Körfez'de deprem istasyonu kuruldu

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde Şemsettin Mahallesi'ne zayıf yer hareketleri gözlem istasyonu kuruldu. Kocaeli'de deprem istasyonu sayısı 32'ye yükseldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Körfez Şemşettin Mahallesi'ne zayıf yer hareketleri gözlem istasyonu kurdu. Kocaeli İl AFAD Müdürlüğü teknik ekipleri ve AFAD Başkanlığı'ndan gelen uzman ekiplerin gözetiminde kurulan gözlem istasyonu ile birlikte Kocaeli'de zayıf yer hareketi ölçüm istasyonu Kandıra ve Gebze'den sonra 3'e çıkmış oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, AFAD Başkanlığı ve Kocaeli'deki bazı işletmelerin birlikte işlettikleri 29 kuvvetli yer hareketi ivme ölçer gözlem istasyonları ile birlikte 32'ye yükselen deprem istasyonu sayısının arttırılması için çalışmalar devam ettiği bildirildi. Şemsettin Mahallesi'nde kurulan deprem gözlem istasyonu ile birlikte ülkemizdeki zayıf yer hareketleri istasyonu sayısının ise 250'ye yükseldiği açıklandı.

Uzmanlar, kurulan istasyonlarla tüm ülkedeki yer hareketlerinin AFAD Başkanlığı tarafından izlendiğini, istasyonların yer hareketleri etki düzeyi belirleme çalışmalarında, deprem raporlamalarında, tehlike ve risk azaltma çalışmalarında ve haritalandırma faaliyetlerinde veri tabanı oluşturmaya katkı sunduğunu belirtti.

KOCAELİ/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN