Köylere sızıp bombalı araçlarla saldırıyorlar

Köylere sızıp bombalı araçlarla saldırıyorlar

El Bab’ın Suflaniye köyünde 5 askerin şehit olduğu saldırının ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırıda kullanılan bombalı aracın IŞİD’in elindeki bir köyden hızla geldiği, verilen karşılığın yetersiz kaldığı öğrenildi. Son dönemlerde şehit sayısının artmasında bu tür saldırıların neden olduğu belirtildi.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Suriye’de terör örgütü IŞİD’e karşı savaşan TSK ve ÖSO güçleri, El Bab kuşatmasını sürdürüyor. IŞİD’in kasabadaki sivilleri kalkan olarak kullanmasından dolayı temkinli olarak sürdürülen operasyonlarda önceki gün 5 asker daha şehit oldu. 152 günden bu yana devam eden operasyonlarda şu ana kadar şehit olan asker sayısı ise 54’ye yükseldi.

El Bab’ın hemen kuzey doğusunda bulunan Suflaniye köyünde birliklerimize düzenlenen saldırının ayrıntıları da belli oldu. IŞİD’den alınan köyde bulunan TSK ve ÖSO güçlerine düzenlenen saldırının bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiği belirtildi. Aracın ise Suflaniye’nin güneyinde IŞİD’in elinde bulunan bir başka köyden geldiği tespit edildi. Ağaçlar arasında kamufle edilen bomba yüklü aracın hızla Suflaniye’deki birliklerimize doğru geldiği ve bu esnada yapılan müdahalenin ise yetersiz kaldığı öğrenildi. Son dönemde şehit sayısındaki artışta terör örgütünün çatışmak yerine köylerde hazırladığı bomba yüklü araçlarla intihar saldırısı düzenlemesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Bu arada TSK güçleri ile birlikte bölgede bulunan ÖSO’ya bağlı Sultan Murad grubunun verdiği bilgilere göre de son dönemlerde artan şehit sayısı IŞİD’in sadece bombalı araç ve mayınlı saldırılar düzenlemesinden kaynaklanıyor. Diğer yandan, geçtiğimiz günlerde IŞİD’den temizlenen kasabanın batısındaki Akil Tepesi’nde çatışmaların halen devam ettiği ve TSK ve ÖSO güçlerinin tepeyi kuşatmayı sürdürdüğü öğrenildi.

ABD EL KAİDE’Yİ, RUSYA IŞİD’İ VURDU

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcülerinden Jeff Davis, insanlı ve insansız hava araçlarının 19 Ocak’ta Suriye’nin İdlib kenti yakınlarında El Kaide kampına düzenlediği saldırıda 100’den fazla militanın öldürüldüğünü açıkladı. Davis, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: “ABD insanlı ve insansız hava araçları, 19 Ocak’ta Suriye’nin İdlib vilayeti yakınlarında bir El Kaide kampına saldırı düzenledi. 100’den fazla El Kaide savaşçısı öldürüldü. Bu kampın yok edilmesi, El Kaide’nin eğitim operasyonlarına darbe vurdu ve Suriye muhalefeti içerisindeki katı İslamcı grupların savaş alanında El Kaide’ye katılması veya iş birliği yapması konusunda şevklerini kıracaktır.” Fırat Kalkanı Harekatı’nın 151. gününde El Bab, Bzagah ve Kabbasin’in güneyinde terör örgütü IŞİD’e ait 21 hedefe yönelik hava harekatında barınma yeri olarak kullanılan 17 bina, bir havan ve bir zırhlı araç imha edilirken Rusya’da 6 adet Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağıyla Deyr ez Zor’daki IŞİD hedeflerini vurdu.

İNFAZCI İKİ KEZ YAKALANIP BIRAKILMIŞ

Suriye’de biri  asker 2 Türk vatandaşının kaçırılması dahil, IŞİD’in propaganda görüntülerinde, Türkçe konuşarak Türkiye’yi tehdit eden terörist Hasan Aydın’ın ailesi 40 yıl önce Diyarbakır’dan gö edip Adana’ya yerleşti. Ailenin en küçük çocuğu Hasan Aydın, Adana polisinin 2012 yılında düzenlediği operasyonda El Kaide terör örgütü üyeliğinden gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Bu olaydan 3 yıl sonra 2015’de Hatay’dan Suriye’ye geçmek isterken yine gözaltına alındı. Hasan Aydın’ın kullandığı minibüste askeri malzemeler ve Drone ele geçirildi. Aydın, çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartı’ ile serbest kaldı. Kardeşinin Hatay’a askeri malzeme götürürken yakalanıp serbest bırakılmasına tepki gösteren ağabey Davut Aydın, “Keşke o zaman serbest bırakmak yerine tutuklasaydılar. Öyle olsaydı, şimdi Hasan Aydın cezaevinde, yeğenlerim de yanımızda olurdu. En azından böyle vahşi bir örgüte hizmet etmezdi. Şimdi yeğenlerim, hayatta mı, değil mi bilmiyorum. Biz her gün bu acı ile kahroluyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN