KPSS lisans sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? 2018 KPSS KPSS Genel Kültür Genel Yetenek soru

KPSS lisans sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? 2018 KPSS KPSS Genel Kültür Genel Yetenek soru

KPSS lisans sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? sorusu sınava giren milyonlar tarafından merak ediliyor. 2018 KPSS KPSS Genel Kültür Genel Yetenek soruları ile ilgili detayları haberimizden takip edebilir 2018 KPSS soruları hakkındaki son dakika gelişmelerinden haberdar olabilirsiniz.

Haberimizde KPSS lisans sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. 1milyon 600 bin adayın girdiği 2018  KPSS Genel Kültür Genel Yetenek soruları bir hayli zorladı. Sınava girenler 2018 KPSS sorularında matematik ve geometri sorularının bu yıl kolay tarih ve coğrafya sorularının ise zor olduğunu belirttiler.  KPSS soruları hakkındaki yeni gelişmeleri ve soru ve yabıtlarının ne zaman yayınlanacağı haberimizin devamında...

22 Temmuz sabah saatlerinde 2018 KPSS  KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sınavı yapıldı. Şimdi sınavda ter döken adaylar KPSS lisans sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? diye merak ediyor ve google gibi arama motorlarında 2018 KPSS KPSS Genel Kültür Genel Yetenek soruları ve yanıtlarını araştırıyorlar. Lisans mezunu adayların katıldığı KPSS sınavlarının ilk basamağı KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sınavı 22 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. Bu sınavda öğrencilere Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık Bilgisi ve Güncel Konular'dan toplamda 120 soru yöneltildi.

KPSS 2018 SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN 

18-07/22/70-kpss-puan-sartiyla-memur-alimi-1532261334.jpg

KPSS'DE İSTİKLAL MARŞI SORUSU

"KPSS'de Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını nerede yazdı?" sorusu soruldu. Memur adayları İstiklal Marşı'nın yazıldığı yer neresi? sorusunun yanıtını verdi. İstiklal Marşının yazıldığı yer Tacettin Sultan Dergahı hakkında merak edilenler için TIKLAYIN

KPSS'DE RUM SINDIĞI SORUSU

KPSS'de Atatürk'ın Rum Sandığı savaşı adını verdiği savaş soru oldu. Peki Rum Sındığı Savaşı nedir? Ne zaman oldu? Atatürk'ün neden Rum Sındığı Savaşı adını verdi? Rum sındığı Savaşı için TIKLAYIN 

 18-07/22/3-1532261116.jpg

KPSS LİSANS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

2018 KPSS Sınavı soru ve cevapları merak edilirken ÖSYM'nin cevap anahtarını bu akşam ve ya yarın gün içinde açıklanması bekleniyor. 

KPSS LİSANS SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN 

Lisans KPSS soru ve cevaplarına erişim sağlamak isteyen adayların kendi TC. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM Aday İşlemleri sistemine giriş yapmaları gerekiyor. KPSS soru ve cevapları yayınlandığı takdirde ais.osym.gov.tr adresinde erişime açılacaktır.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Genel Yetenek bölümünde; 30 Matematik, 30 Türkçe ve Genel Kültür bölümünde 37 soruluk Tarih , 23 soruluk Coğrafya ve 15 soruluk Vatandaşlık-Anayasa-Güncel konular sorularının sorulduğu lisans KPSS sınavının alan bilgisi sınavlarının ardından 31 Ağustos Cuma günü açıklanması bekleniyor. 

18-07/22/50-kpss-puaniyla-lise-mezunu-memur-alimi-1532261346.jpg

AFYONKARAHİSAR'DA KPSS HEYECANI

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu Afyonkarahisar’da da gerçekleştirildi.

Çoklu oturumlar şeklinde düzenlenen KPSS’nin ilk oturumu olan Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu 1 milyon 234 bin 617 adayın katılımıyla başladı. Saat 10.00 itibariyle başlayan sınavda adaylara, 120 soru için 130 dakika süre verildi. Afyonkarahisar’da sınava girilecek okullarda güvenlik önlemleri alındı. Görevlilerce okul girişlerinde sınava giren adaylar didik didik aranırken su dışında bir cismin bina içine girmesine izin verilmedi. Sınavın başlamasına 15 dakika kala bazı adaylar koşar adımlarla okulun yolunu tuttu. Saatler 10.00’u gösterdiğinde ise binanın kapısı görevliler tarafından kapatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN