KPSS nasıl geçti? Tac Mahal hangi ülkededir? 21 Mayıs 2017 KPSS sınavı ve yorumları

KPSS nasıl geçti? Tac Mahal hangi ülkededir? 21 Mayıs 2017 KPSS sınavı ve yorumları

KPSS'deki Tac Mahal sorusunun cevabı neydi? Kamuda memur olmak isteyen adaylar, girdikleri sınav sonrası 'Sınav nasıl geçti?' sorusu birbirine soruyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2017 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek oturumunda adaylara, Tac Mahal hangi ülkededir, sorusu soruldu. Adaylar sınav sonrasında Tac Mahal'in bulunduğu ülkeyi araştırıyor. İşte cevaplar ve KPSS ile ilgili değerlendirmeler.

KPSS'de 'Tac Mahal hangi ülkededir?' sorusu soruldu. Adaylar ise sınav sonrasında internette bu sorunun cevabını arıyor. Kamuda memur olmak için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girenler, sınav sonuçlarının açıklanacağı günü merakla bekliyor. Diğer yandan ise sınavda sorulan Tac Mahal sorusunun cevabını da merak ediyorlar. KPSS'ye giren adaylar haber sayfalarının alt kısmında yer alan yorum kısımlarında sınav ile ilgili soru ve görüşlerini yazarark, sınava giren diğer adaylarla bilgi alışverişinde bulunuyor.

KPSS'DE TAC MAHAL SORUSU | TAC MAHAL NEREDEDİR?

Tac Mahal hangi ülkededir, sorusu 2017 KPSS'de adaylara sorulan sorulardan biri oldu. Sınavın ardından akıllarına takılan sorulara yanıt bulmaya çalışan adaylar araştırmalarını sürdürüyor. Tac Mahal'in bulunduğu ülke sorusuna "Hindistan" yanıtını verenler doğru seçeneği işaretlemiş oldu.

TAC MAHAL NEREDEDİR, ÖNEMİ NEDİR?

KPSS'de sorusu sorulan Tac Mahal merak uyandırdı. Dünyanın en meşhur yapılarından biri olan Tac Mahal, Hindistan'da yer almaktadır. 17. yy'da Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından vefat eden eşi Mümtaz Mahal anısına inşa ettirilen Tac Mahal, dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilmektedir. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Tac Mahal, UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde yer almaktadır.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Genel Kültür - Genel Yetenek oturumunda adaylara Türkçe'den 30 soru, Matematik'ten 30 soru, Tarih'ten 27 soru, Coğrafya'dan 18 soru, Anayasa ve Vatandaşlık'tan 9 soru, Güncel Bilgilerden ise 6 soru soruldu.

KPSS NASILDI? KPSS'YE GİREN ADAYLARIN YORUMLARI

KPSS SORU YORUMLARI

R‏ @1ikinokta1
Bu tarih neden bu kadar kolaydı ya. Altından bir şey çıkacak diye korkarak işaretledim #KPSS

Ahmet Mücteba Kuşçu‏ @ahmet_mucteba
#KPSS Hasan Sabbah’ın Haşhaşilerini sorup beni sınav esnasında güldürdüler.

HACIOĞULLARI‏ @hacikiiizi 
#KPSS sizcede çok zor değil miydi sorular? Bir atanamayanlar hikayesi daha başlıyor.

SeLiN @selinindibi 
#KPSS Ben öyle Atatürk imzası hayatımda görmedim.

Yasin Arslan‏ @YsnArslnn
Şu bi' gerçek ki, tarihin en kolay #KPSS sınavını geride bıraktık! ...Ve ben çalışmadığım için binlerce kez pişmanım! 1 ay çalışsam yeterdi!

Kovaya Düşmüş Balık‏ @tulayustundagg
Sınav mı kolaydı ben mi çok zekiyim #KPSS

GÖKH2O‏ @BlueGkWater 
Baya kolaydı sorular bence. Özellikle genel kültür hoş, matematikte kolaydı neyse bunlar hep imtihan

kidelibiarayageldi‏ @burakmiasena 1
Arkadaşlar #KPSS den çıkmış bulunuyorum. Ya sorular çok kolaydı, ya da ben hiçbir şey bilmiyorum .

Muhammed ÇİFTBUDAK‏ @ciftbudak1
Kahraman Kazan sorusu #kpss de beklenen en net soruydu.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPPSS) Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı’nda kapıların 09
45’te kapanması uygulaması nedeniyle bazı öğrenciler sınava giremedi. Bazı adaylar ise saniyelerle sınava yetişebildi. 

SINAVA GEÇ KALANLAR DIŞARIDA KALDI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı’nın ilk oturumu saat 10.00’da başladı. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlandı. 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinde de KPSS yoğunluğu yaşandı. Kapılarda görevli polisler, güvenlik kamerası ve elektronik saat eşliğinde adayların üzerlerini arayıp, giriş belgelerini kontrol etti. Sınav kuralları dışında üzerlerinde malzeme getirenler, eşyalarını cam kenarlarına ve kaldırıma bırakmak zorunda kaldı. Bazı adaylar son saniyelerde koşa koşa sınava yetişti. Bazı adaylar ise kapıların 09.45’e kapanması uygulamasına takıldı. Sınava 09.45’de güçlükle yetişebilenler ise korku ve mutluluğu aynı anda yaşadı. Sınava dakikalar kala okulun hoparlöründen adaylar için sınav başlangıç saatinin duyurusu yapıldı. Bir adayın kapıların kapanmasına dakikalar kalmasına rağmen sigarasını içerek koşması dikkat çekti. 

17-05/21/f0d33527-cf17-4d8c-ab30-011bcc4a8ffd-1495372700.jpg

'BENİM HATAM'

Saat 09.45’den sonra okula gelen Kubilay Akyol’un, “Ağabey trafiğe takılıp geç kaldım. Bir senelik emeğim, lütfen. Şimdi 15 dakika içeride ne yapacaklar” diye serzenişte bulunmasına rağmen görevliler kuralların kesin olduğunu söyledi. Üzgün bir şekilde okuldan çıkan Akyol, “Hata benim hatam. Trafiğe takıldım. Bu ülkede her şey kuralına göre yapılıyor. Bu da kuralına göre yapılmış. Bir yıllık emeğimiz, bayağı da hazırlanmıştım tarih bölümünden. Kısmet değilmiş. Af falan olmaz sanırım. Yapacak bir şey yok. Uğraştık olmadı. Nasipten öte geçemiyoruz. Bir yıl daha bekleyeceğiz” diye konuştu. 

Saat 09.45’den sonra okula gelen bir adayın annesi ise kapıdaki görevlilere sitemde bulundu. Eşi ve çocukları sınava giren aileler ise okul dışında yakınlarını bekledi. Bazı ailelerin çocukları için Kur’an-ı Kerim ve dua okuduğu gözlendi.

KPSS'deki Tac Mahal sorusunun cevabı neydi? Kamuda memur olmak isteyen adaylar, girdikleri sınav sonrası 'Sınav nasıl geçti?' sorusu birbirine soruyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2017 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek oturumunda adaylara, Tac Mahal hangi ülkededir, sorusu soruldu. Adaylar sınav sonrasında Tac Mahal'in bulunduğu ülkeyi araştırıyor. İşte cevaplar ve KPSS ile ilgili değerlendirmeler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN