KPSS önceki yıllar çıkmış sorular | KPSS çıkmış soru cevapları haberimizde

KPSS önceki yıllar çıkmış sorular | KPSS çıkmış soru cevapları haberimizde

KPSS çıkmış soru cevapları, önceki sınavlardan sorulan soruları haberimizde. Binlerce memur adayı 21 Mayıs 2017 Pazar günü iki farklı oturum halinde yapılacak olan KPSS sınavına hazırlanıyor. Sınava sayılı günler kala adaylar eski soru tiplerine çalışarak son hazırlıklarını yapmak istiyor. KPSS çıkmış soru cevaplarına nasıl ulaşırım? sorusunu soranlar için ayrıntıları haberimizde derledik.

KPSS önceki yıllarda sorulmuş soru ve cevapları Karar.com'da. Binlerce aday memur olabilme hayali kuruyor ve bunun için uzun süredir KPSS sınavına hazırlanıyor. Hazırlıkların son haftasına girilmişken adaylar önceki sınavlarda çıkmış KPSS sorularını çözmek istiyor. Adaylar sınav öncesi aşağıda vereceğimiz linklere tıklayarak sınav giriş belgelerini almalı ve nüfuz cüzdanları ile birlikte sınav esnasında muhakkak yanında bulundurmalı. Ayrıca sabah oturumu için yetkililer 9:45 konusunda yeniden uyardı.

KPSS A GRUBU ÇIKMIŞ SORU CEVAPLARI

KPSS sınavına giren adyalar son hazırlık olarak yukarıda linki verilen linke tıklayarak önceki sınavlarda çıkmış KPSS sorularını çözebilir. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS giriş yerleri açılandı. KPSS sınav giriş belgesi alma işlemi sınav öncesi muhakkak yapılmalı, sınav giriş belgesi nüfus cüzdanı ile birlikte sınav esnasında adayların yanında olmalı. Memur olmayı isteyen ve uzun süredir bu sınav için hazırlanan adaylar 21 Mayıs Pazar günü sınava girecekler. KPSS Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınav giriş yerleri ve KPSS sınav giriş belgesini haberimizdeki linklerde bulabilirsiniz.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Sınav öncesinde adaylar yukarıdaki linkten sınav giriş belgelerini muhakkak almalı. Sınava girerken adayların yanında KPSS sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanı olmalı. Ayırca yetkililer, sabahki sınav oturumuna 09:45'ten önce girilmesi gerektiği konusunda adayları uyarıyor.

ÖSYM, resmi sayfası üzerinden sınav yerlerine ilişkin duyuru yayınlandı.’2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri): Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi’ başlıklı duyuruda şu ifade yer alıyor;

21 Mayıs 2017 tarihinde saat 10.00’da uygulanacak olan 2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu) ve 21 Mayıs 2017 tarihinde saat 14:30’da uygulanacak olan Eğitim Bilimleri Oturumu için adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ,T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden saat 14:30'dan itibaren edinebileceklerdir.

KPSS İÇİN 9:45 UYARISI

ÖSYM, 21 Mayıs'ta yapılacak KPSS sınavı için saat 10:00'da yapılacak oturum için 9:45'ten, saat 14:30'da yapılacak oturum için de 14:15'ten sonra sınav binalarına giriş yapılamayacağını açıkladı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklama şöyle: “21 Mayıs 2017 tarihinde saat 10.00’da uygulanacak olan 2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu) ve 21 Mayıs 2017 tarihinde saat 14:30’da uygulanacak olan Eğitim Bilimleri Oturumu için adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ,T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden saat 14:30'dan itibaren edinebilecekler.

Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu saat 10:00’da başlayacak olup sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır.Saat 09:45’ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklar.
Eğitim Bilimleri Oturumu saat 14:30’da başlayacak olup sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak.Saat 14:15’ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklar.”

KPSS'YE GİRECEKLERE KRİTİK UYARI

Uzun bir süreç dahilinde sınava hazırlanan adaylar bazı hususlara dikkat etmeliler. KPSS sınav giriş yerlerinin açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, adayların mağdur olmaması için belirlenen kurallara uyulması gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 21 Mayıs'ta yapılacak KPSS’ye yönelik önemli bir uyarıda bulundu 09.45 kuralına ilişkin konuşan Yılmaz, "Bütün kardeşlerim hak kaybına uğramamaları için ÖSYM tarafından konulan kurallara harfiyen uymalı. Eğer ÖSYM '15 dakika önce gelin' diye açıklama yapmışsa, kendileri yarım saat önce gitmeli." dedi.

2017 KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) 2017 ayağı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Yüz binlerce kişinin devlet memurluğu için bir yıl boyunca hazırlıklarını sürdürdüğü ve beklenti içerisine girdiği KPSS, ÖSYM'nin sınav takvimine göre şu tarihlerde gerçekleşecek;

* Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınavı 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek. Bu sınavın başvuruları 14-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 16 Haziran Cuma günü açıklanacak.

* KPSS Alan Bilgisi sınavı 28 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak. Bu sınavın başvuruları 14-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 16 Haziran Cuma günü açıklanacak.

* KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvuruları da diğerleri gibi 14-27 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar, 04 Ağustos tarihinde açıklanacak.

SINAV MARATONU BAŞLIYOR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 2017 KPSS Lisans Kılavuzu'na göre, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 oturumda yapılacak.

Sınavın sabah oturumu saat 10.00'da, öğleden sonraki oturumu ise saat 14.30'da başlayacak.

Sabah yapılacak genel kültür-genel yetenek oturumunda adaylar, genel kültür testinden 60, genel yetenek testinden 60 olmak üzere toplam 120 soruyu cevaplandıracak.

Öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumuna katılacak adaylar ise 80 soruyu doğru yanıtlamak için ter dökecek.

Genel kültür-genel yetenek oturumunun süresi 130, eğitim bilimleri oturumunun süresi ise 100 dakika olacak.

Tüm adayların, genel yetenek, genel kültür testlerini cevaplaması gerekiyor. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin, 16 Temmuz'da yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılabilmeleri için genel kültür-genel yetenek ile eğitim bilimleri oturumlarına katılmaları gerekiyor.

KPSS'DE "15 DAKİKA" KURALI

Genel yetenek-genel kültür oturumu saat 10.00'da başlayacak, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Saat 09.45'ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacak.

Saat 14.30'da başlayacak eğitim bilimleri oturumuna ise sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak ve 14.15'ten sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak.

KPSS alan sınavları ise 27-28 Mayıs'ta 3 oturumda gerçekleştirilecek.

KPSS çıkmış soru cevapları, önceki sınavlardan sorulan soruları haberimizde. Binlerce memur adayı 21 Mayıs 2017 Pazar günü iki farklı oturum halinde yapılacak olan KPSS sınavına hazırlanıyor. Sınava sayılı günler kala adaylar eski soru tiplerine çalışarak son hazırlıklarını yapmak istiyor. KPSS çıkmış soru cevaplarına nasıl ulaşırım? sorusunu soranlar için ayrıntıları haberimizde derledik.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN