KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 21 Mayıs 2017 KPSS sonuçları ve açıklanma tarihi

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 21 Mayıs 2017 KPSS sonuçları ve açıklanma tarihi

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 21 Mayıs 2017 Pazar günü Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye giren adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. ÖSYM tarafından bir açılama yapıldı mı? Resmi sınav takviminde KPSS sınav sonuçları açıklanma tarihi ile ilgili ne yazıyor? Ayrıntılar haberimizde.

KPSS sınavı geride kaldı. Peki KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Uzun bir sınav hazır maratonunun ardından memur olabilm ek için sınava giren adaylar şimdi merakla 'KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusunun cevabını arıyor. ÖSYM sınav takviminde sınav sonucu açılama tarihi ile iglili ne yazıyor? Ayrıntıları  ve tüm soruların cevaplarını sizler için derledik.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 21 MAYIS 2017

KPSS sınav sonuçlarının 16 Haziran 2017 tarihinde mesai saati bitimine dek açıklanması bekleniyor. Sayfamızdan yapacağınız takip ile aşağıdaki linke tıklayarak sınav sonucunnuzu da öğrenebilirsiniz.

KPSS SINAV SONUCU ÖĞREN

21 Mayıs ve 27-28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran 2017'de ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden erişime açılacak. Adaylar sonuç açıklama sistemi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecekler.

KPSS puanı nasıl hesaplanır? İnternet üzerinden sınav sonrası KPSS puanı hesaplama robotunu kullanarak puanınızı hesaplamak isterseniz haberimizdeki linki kullanabilirsiniz. Adaylar sınav sonrası ortalama doğru yanlış sayılarını sayfada açılan panele yazarak ortalama olarak elde edecekleri puanı görebilirler.

KPSS PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

Yukarıdaki linke tıklayarakl 21 Mayıs 2017 Pazar günü girdiğiniz KPSS sonrası alacağınız ortalama puanı öğrenebilirsiniz. Adaylar ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden sınavın açılanacağı günü takip ederek puanlarını ve atanabilecekleri alanları görebilirler. 

17-05/20/ew.jpg

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS giriş yerleri açılandı. KPSS sınav giriş belgesi alma işlemi sınav öncesi muhakkak yapılmalı, sınav giriş belgesi nüfus cüzdanı ile birlikte sınav esnasında adayların yanında olmalı. Memur olmayı isteyen ve uzun süredir bu sınav için hazırlanan adaylar 21 Mayıs Pazar günü sınava girecekler. KPSS Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınav giriş yerleri ve KPSS sınav giriş belgesini haberimizdeki linklerde bulabilirsiniz.

SINAVDA NELER YASAK?

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına;

Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, gözlük kabı, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla, su hariç yiyecek, içecek vb. gıda maddeleriyle, ilaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır.

SINAV MARATONU BAŞLIYOR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 2017 KPSS Lisans Kılavuzu'na göre, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 oturumda yapılacak.

Sınavın sabah oturumu saat 10.00'da, öğleden sonraki oturumu ise saat 14.30'da başlayacak.

Sabah yapılacak genel kültür-genel yetenek oturumunda adaylar, genel kültür testinden 60, genel yetenek testinden 60 olmak üzere toplam 120 soruyu cevaplandıracak.

Öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumuna katılacak adaylar ise 80 soruyu doğru yanıtlamak için ter dökecek.

Genel kültür-genel yetenek oturumunun süresi 130, eğitim bilimleri oturumunun süresi ise 100 dakika olacak.

Tüm adayların, genel yetenek, genel kültür testlerini cevaplaması gerekiyor. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin, 16 Temmuz'da yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılabilmeleri için genel kültür-genel yetenek ile eğitim bilimleri oturumlarına katılmaları gerekiyor.

KPSS'DE DE 9:45 MAĞDURİYETİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) uygulanan, adayların sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınması kuralı kapsamında, geç kalanlar Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) katılamadı. Ankara'da sınava geç kalan bir aday, sınava alınmamasına tepki göstererek giriş belgesini yırtıp fakülte binasından ayrıldı.
Kamudaki A grubu kadrolar ile öğretmenlik için yapılan KPSS'nin ilk oturumu saat 10.00'da başladı. Adaylar, sınav binalarına, yapılan aramaların ardından alındı. ÖSYM'nin "sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işleminin tamamlanacağına" ilişkin kuralı kapsamında, saat 09.45'te kapılar kapatıldı. Bu saatten sonra gelen adaylar ise sınava giremedi. 

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde sınava girecek adaylardan üçü, saat 09.45'ten sonra binaya gelmeleri nedeniyle sınava alınmadı. Geç kalan bir aday, sınava alınmamasına tepki göstererek giriş belgesini yırtıp fakülte binasından ayrıldı.

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 21 Mayıs 2017 Pazar günü Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye giren adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. ÖSYM tarafından bir açılama yapıldı mı? Resmi sınav takviminde KPSS sınav sonuçları açıklanma tarihi ile ilgili ne yazıyor? Ayrıntılar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN