KPSS tercihleri nasıl yapılacak? 2018 KPSS tercihleri ne zaman yapılmaya başlanacak?

KPSS tercihleri nasıl yapılacak? 2018 KPSS tercihleri ne zaman yapılmaya başlanacak?

KPSS tercihleri ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden yapılıyor. Peki ÖSYM KPSS 2018 tercih kılavuzu yayımlandı mı? 2018 KPSS tercihleri ne zaman yapılmaya başlanacak? KPSS ile pek çok pozisyonda memur alımı yapılacak. Sınavdan yeterli puanları alan adaylar KPSS tercihlerini yaparken dikkatli olmaları gerekiyor. 2018 KPSS puanlarına göre değerlendirilecek olan kamu adayları, tercih kılavuzunda yer alan nitelik kodlarına göre başvurularını gerçekleştirecek. http://ais.osym.gov.tr adresinden duyuruları memur adaylarının dikkatli takip etmeleri gerekmektedir. İşte KPSS tercihleri hakkında merak edilen detaylar...

KPSS tercihleri nasıl yapılacak? Sınavdan istedikleri puanları alan adaylar şimdide '2018 KPSS tercihleri ne zaman yapılmaya başlanacak?' diye merak ediyor. 2018 KPSS puanlarına göre pek çok pozisyonda memur alımı gerçekleştirilecek. Kamuda memur olmak isteyen adayları, tercih kılavuzunda yer alan nitelik kodlarına göre başvurularını gerçekleştirecek. http://ais.osym.gov.tr adresinde tercih yapacak olan adaylar nelere dikket etmeli?  İşte, KPSS 2018 tercih kılavuzu ve adayların merakla araştırdığı tüm detaylar haberimizde...

KPSS TERCİH KILAVUZU

Kamu kurumlarında memur olmak isteyenler Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.

 İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar.

KPSS 2018 Tercih Kılavuzu, ilgili mevzuat uyarınca atama izni alınmış olan kadroları ve pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.

KPSS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı yayınlanır yayınlanmaz haberimizde olacak. Ayrıca 2018 KPSS tercih kılavuzu yayınlanıp yayınlanmadığını kontrol etmek için tıklayın

18-11/09/kpss-tercih-robotu.jpg

2018 KPSS TERCİH ROBOTU YAYIMLANDI MI?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından E-Devlet aracılığıyla yayımlanan KPSS tercih robotu, 2018 tercih süreci kapsamında henüz yayımlanmadı. Tercih robotunu aşağıdaki linke tıklayarak takip edebilirsiniz.

KPSS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

18-11/09/kpss-tercihleri-ne-zaman-yapilmaya-baslanacak.jpg

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR? 

Kamu kurumlarında memur olma hayali kuran adaylar tercihlerini başvurular başlar başlamaz internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri uzatılmamaktadır. 

Bu kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları boş kadro ve pozisyonlarını içeren tablolar yer almaktadır. Tablo-1’de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2’de önlisans mezunlarının, Tablo-3’te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar bulunmaktadır. Tercih yapacak olan adaylar bu kısımlara dikkat etmeli. 

Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Tercihlerinizi internetle ÖSYM’ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz. Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi, http://ais.osym.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali veya mezuniyet tarihinde değişiklik taleplerini içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN