Kritik 48 saat

Kritik 48 saat

24 Haziran seçimlerine iki aydan az bir süre kala muhalefet partilerinin ‘ortak aday’ arayışı da kritik bir sürece girdi. SP lideri Karamollaoğlu iki gündür sürdürdüğü görüşme turlarına dün de İYİ Parti’yle devam etti. Akşener ile Cuma gününe kadar bir daha görüşme kararı daha alırken SP lideri bugün de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelecek.

Türkiye, 24 Haziran’daki kritik genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanırken siyasette de ittifak turları artıyor. Geçtiğimiz pazartesi günü CHP ve HÜDA PAR ile ortak aday için görüşme turlarını başlatan Saadet Partisi’nin dünkü durağı İYİ Parti oldu. SP lideri Temel Karamollaoğlu, CHP’den 15 vekilin geçişi ile TBMM’de grup kurarak seçime katılmasında önünde engel kalmayan İYİ Parti lideri Akşener ile bir araya geldi. Yaklaşık iki saat süren görüşmeden ‘beklenen’ uzlaşı açıklaması çıkmadı. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Akşener, ziyarette Karamollaoğlu ile son gelişmeleri değerlendirdiklerini ifade ederek, partisinin önüne kurulan tuzakların, hilelerin aşılmasında Karamollaoğlu ve arkadaşlarının katkılarını bildiklerini söyledi.      

“Karamollaoğlu beyefendi ile uzunca bir Türkiye değerlendirmesi yaptık. Ben kendisinin görüşlerinden çok istifade ettim” diyen Akşener,  görüşmelerin süreceğini ifade etti.      

Karamollaoğlu da İYİ Parti kongresinden sonra  Akşener’i tebrik için ziyaret etme düşünceleri olduğunu ancak seçim kararının bu ziyareti biraz daha farklı bir havaya getirdiğini söyledi. SP lideri şöyle devam etti: “Türkiye’nin meselelerini de dünyayı da çok farklı yönlerden çok samimi bir şekilde görüştük, fikirlerimizi dile getirdik. Detaylarda belki birtakım farklı yaklaşımlar olabilir ama ümit ediyorum ki bu görüşmelerimiz devam edecek. İnşallah tekrar kendileriyle bu haftanın sonuna doğru bir görüşmemiz vuku bulur. Gelişmeleri bir defa daha son kertede neticelendirmeye çalışacağız.”      

Karamollaoğlu, bugün İstanbul’da “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Ödülleri” törenine katılacağını belirtti. SP lideri gecede 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de görüşeceğini söyledi Karamollaoğlu, “CHP ile Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda anlaştıkları” yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de “Şu sıralar bu tip detay konular hakkında fikir beyan etmek isabetli olmaz. Bu ancak kesin netice elde edilince veya kararlar kesinleşince kamuoyuna duyurulur. Onun için bundan daha farklı bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum” diye
konuştu. 

İYİ PARTİ GİK YETKİ VERDİ: ADAYIMIZ AKŞENER

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında Genel Başkan Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olmasına karar verildiğini açıkladı. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, genel merkezde düzenlenen GİK toplantısına AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun amcası Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu ile birlikte katıldı. Akşener toplantıda Salim Ensarioğlu’nun İYİ Parti’ye katıldığını söyleyerek, “An itibarıyla İYİ Partili oldu. Allah yolumuzu açık etsin. Çok teşekkür ediyorum kendisine. Güç, kuvvet verdi bize. Çok eski bir dostuz, bizi kırmadı. Hayırlı olsun” dedi. İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray ise toplantıda Meral Akşener’in partilerinin Cumhurbaşkanı adayı olmasına karar verildiğini açıkladı.

GÜL İLE KARAMOLLAOĞLU 'ERBAKAN ÖDÜLLERİ'NDE'

24 Haziran erken seçimleri için ortak aday olarak adı geçen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2018 Necmettin Erbakan Ödülleri törenine katıldı. Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe gelen gelen Abdullah Gül’ü Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kapıda karşılayarak beraber salona geçtiler. Tötene İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Ahmet Özal, Dünya Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Prof. Dr. Cihangir İslam, Eski Milletvekili Emin Şirin ile Gazeteciler Fehmi Koru, Nevzat Çiçek, Uğur Dündar ve Levent Güldiken de katıldı. Karamollaoğlu’nun konuşmasından sonra ödüller sahiplerine verildi. Onur Ödülü ile birlikte 6 kategoride verilen ödüllerde, Medya Ödülüne Gazeteci Ruşen Çakır,  Sanat Ödülü’ne yönetmen Semih Kaplanoğlu, Düşünce-Edebiyat Ödülü’ne Şule Yüksel Şenler, Spor Ödülü ise Ampute Türk Milli Takımı layık görüldü. Bilim Ödülü’nü ise Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın da mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi alırken, üniversitenin ödülünü 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül takdim etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN