Kudüslü çocuklar okul çantaları ile sevindi

Kudüslü çocuklar okul çantaları ile sevindi

Kudüs ve civarında yardım ve imar çalışmaları yapan uluslararası tek sivil toplum kuruluşu olan Mirasımız Derneği (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği), Kudüslü çocuklara okul çantası dağıttı. İlk etapta 180 çocuğa çanta, defter, kalem ve diğer okul kırtasiye malzemeleri dağıtan dernek, kumanya dağıtımına da ara vermeksizin devam ediyor.

Mirasımız Derneği Yetim ve Aile Masası sorumlusu Aykut Kaya, dernek olarak bütün mesailerinin Kudüs’e yönelik olduğunu ifade ederek, “Derneğimiz bütün varlığını Kudüs’e vakfetmiş bir dernektir. Bu manada Kudüs’ün ve Kudüslülerin neye ihtiyacı varsa ona yetişmeye çalışıyoruz. Okullar açıldı ve Kudüslü çocukların yeni çantalara ihtiyacı vardı. Ülkemizdeki hayırseverlerin destekleriyle “Bir Çanta Mutluluk” kampanyası başlattık ve gönüllülerimizle Kudüs’e gelerek emanetleri sahiplerine teslim ettik. Çantalarımızın içinde defterler,, kalem, silgi başta olmak üzeri okul kırtasiye malzemeleri mevcut. Rabbim bizi Kudüs için çalışmaktan, hayırseverleri de Kudüs’e yardımdan geri bırakmasın. Bu çocuklar özgür Kudüs’te büyüsün, ışıldayan gözleri hiç sönmesin istiyoruz” dedi.

17-10/06/screenshot_3.jpg

2017-2018 eğitim öğretim yılına yeni çantalar ile girmenin mutluluğu yüzlerine yansıyan çocuklar, Türkiye’ye teşekkür ettiler.

GÖNÜLLÜLER KUMANYA DAĞITIMINA KATILDI

Kudüs’e giden Mirasımız gönüllüleri burada 400 aileye mutat olarak yardım yapan Derneğin kumanya dağıtımına da katıldılar. Derneğin yardım faaliyetlerini bizzat yerinde gören gönüllüler, Mirasımız’ın büyük bir açığı kapattığına işaret ederek, “Kudüs bizim, Kudüs ümmetin yitiği. Ve Mirasımız Derneği hakikaten burada büyük işlere imza atıyor. Biz de bu çalışmalara ucundan da olsa katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dediler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN