Kurban pazarında arefe yoğunluğu

Kurban pazarında arefe yoğunluğu

Kurban Bayramı arefesinde Sultangazi'deki kurban pazarında yoğunluk yaşanıyor. Pazardaki kurbanlıkların çoğunun satıldığını belirten besiciler, fiyatların geçen haftaya göre ucuzladığını söylüyor.

Yaklaşık 15 bin hayvanın getirildiği pazarda yoğunluk sabah saatlerinden itibaren başladı. Pazardaki büyükbaş hayvanların çoğu satılırken, küçükbaş hayvanların satışı için pazarlıklar sürüyor. Pazarda büyükbaş kurbanlık fiyatları 14 bin, küçükbaş kurbanlık fiyatları ise bin 200 liradan başlıyor.

'FİYATLAR DÜŞTÜ'

Pazardaki ilgiden memnun olduklarını belirten besiciler son 1-2 günde fiyatların düştüğünü belirtti. Kastamonu'dan geldiğini söyleyen Mücahit Öztürk, “30 büyükbaş hayvan getirdik bu sene. Hepsini de bitirdik. Bugün arefe günü olmasına rağmen pazarda çok az hayvan kaldı. İnşallah gelecek yıl da böyle olur. Fiyatlar geçen yıla göre arada çok bir fark yoktu. Az da olsa bir artış var. Bunun nedeni de yem fiyatları. Geçen sene 70 liraydı, bu sene 80 lira oldu bu fiyat. Bu da tabi bizi de etkiledi. Saman fiyatları düşüktü, saman fiyatları yükseldi. Bunlar yüzünden fiyatlar biraz yükseldi" dedi.

“ALAN DA SATAN DA MEMNUN"

Bir diğer besici Adem Yiğit ise, “70 tane hayvan getirdik. Şuan 2 danamız kaldı. Nasipse onu da bugün yarın bitireceğiz. En ufak danalar 10 bin ile 17 bin arasındaydı. Geçen sene ile bu sene arasında ciddi bir fark yoktu. Geçen sene 13 bin liralık mal bu sene 14 bin liraydı. Çok bir fark yoktu. Hamdolsun alan da satan da memnundu bu sene" şeklinde konuştu.

Kurbanlık almaya gelenler de pazardaki fiyatlardan memnun. Pazardaki fiyat düşüşünden memnun olduğunu belirten bir vatandaş  “Pazar iyi fena değil. Bugün fiyatlar geçen haftaya göre biraz daha düşmüş duruda. Bugün fiyatlar normal. Aldık bir tane çok şükür. Geçen yıla göre fiyatlar da normal" dedi.

Öte yandan pazar içinde satışlar sürerken, pazarın girişinde satın alınan kurbanlıkları götürmek üzere bekleyen nakliyeciler yoğunluk oluşturdu.

İSTANBUL/DHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN