Kurban Vekaleti nasıl verilir? Diyanet vekaletle kurban kestirme

Kurban Vekaleti nasıl verilir? Diyanet vekaletle kurban kestirme

Kurban Vekaleti nasıl verilir? Diyanet vekaletle kurban kestirme fiyatları ne kadar? Kurban Bayramı'nın ilk gününü idrak ettiğimiz bu gün en çok merak edilen konulardan biri de kurban vekaleti oldu. Kurban vekaleti nasıl verilir ve vekaletle nasıl kestirilir diye merak edenler haberimizden, Diyanet'in açıklamalarını görebilirler.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, vekalet yoluyla kurban bedelini açıkladı. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, yaptığı açıklamada, vekaletle kurban organizasyonu kapsamında yürüttükleri çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

TÜRKİYE'DE VEKALET BEDELİ 850 LİRA

Türkiye'de 275 merkezde, yurt dışında 135 ülke ve 400 bölgede, yaklaşık 275 bin hisse kurban kesimiyle ilgili planlamaları yaptıklarını bildiren Tutkun, "Türkiye'den vekalet vermek isteyen vatandaşlarımızın yurt içinde kurbanlarının kesilmesi için 850 lira, yurt dışında kurban vekaleti için ise 600 lira bedel belirlendi.

Yurt dışından kurban vekaletlerini verecek vatandaşlarımız ise 150 avro üzerinden belirlenen rakamlarla, vekaletlerini TDV'ye ulaştırmış olacak" diye konuştu.

Vatandaşların bu yıl da vakfa bağışlarını yapabileceğini belirten Tutkun, "www.diyanetvakfi.org.tr" adresi, online bankacılık sistemi, anlaşmalı banka, PTT ile TDV il ve ilçe şubeleri, müftülükler ya da mahallelerdeki din görevlileri aracılığıyla vekaletlerin vakfa ulaştırılabileceğini bildirdi.

MİRASIMIZ DERNEĞİ KURBAN FİYATLARINI AÇIKLADI

Kudüs ve civarında yardım ve imar çalışmaları yapan Mirasımız Derneği Kudüs’te vekalet yoluyla keseceği kurbanların hisse bedelini açıkladı.

BİR HİSSE 1450 TL

Çalışma sahası sadece Kudüs ve civarı olan Mirasımız Derneği, yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Mirasımız, bu yıl kurban hisse bedelini 1450 Türk Lirası olarak belirledi.

"Kurbanım Kudüs’e" üst başlığıyla “Kudüs’te kurban Aksa’da bereket vakti” sloganıyla Kurban çalışmalarına başlayan Mirasımız Derneği, bin büyük baş kurban kesmeyi hedefliyor. Çalışma sahası sadece Kudüs ve civarı olan Mirasımız Derneği (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği), yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Dernek, bu yıl kurban hisse bedelini bin 450 Türk lirası olarak belirlediklerini açıkladı. Dernekten yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en pahalı şehirlerinin başında Kudüs’ün geldiğine ve Müslümanların burada zor şartlar altında yaşadığına dikkat çekilerek "İsrail, Kudüs’te hayat pahalılığını bilerek yüksek tutuluyor ki Müslümanlar burada barınamasınlar ve şehri terk etsinler. İşgalci İsrail’in bu politikasına rağmen Müslümanlar direniyorlar. Mescid-i Aksa’yı canları pahasına koruyan Kudüslü Müslümanların yanında yer aldığımızı göstermek için kurbanlarımızı her yıl olduğu gibi bu yıl da Kudüs’te kesiyoruz" denildi.

BAYRAMLIK 100 TL

Kudüslü çocukların bayramı yeni kıyafetlerle karşılamaları için de kampanya yürüten dernek, bir bayramlık fiyatının 100 TL olduğunu bildirdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Yüzde 86’sı yoksulluk sınırı altında yaşayan 350 bin Kudüslü Müslümanın bayramda yüzlerini güldürelim, evlerine kurban eti sokalım. İmkanı olan kardeşlerimiz Kudüs’e gidip iki gün geçirseler bu şehirde yaşanan ıstırabı iliklerine kadar hissedeceklerdir. Mirasımız olarak Kudüs ve civarındaki şehirlerde keseceğimiz kurbanlar ile Mescid-i Aksa’da nöbet tutan kardeşlerimizi sevindirmeye gayret edeceğiz. Vekalet yoluyla bize verilen hisseleri inşallah bayram boyunca kesip vekalet sahiplerine kurbanlarının kesildiğini SMS ile bildireceğiz. Hisse veren vatandaşlarımızın kurbanlarının videolarını da kendileriyle paylaşıyoruz. Bayramın ilk gününe kadar vekalet alacağız. Vekalet vermek isteyen kardeşlerimiz derneğimizin web sitesinden gerekli bilgileri alabilirler. Yine Kudüslü yetimler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi çocuklarımızın da bayramı yeni kıyafetleriyle karşılamaları için bayramlık kampanyamız olacaktır. Bir bayramlık bedeli 100 TL."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN