Kuşadası'nda göçmen faciası: Kıyıya cesetler vurdu | Son dakika

Kuşadası'nda göçmen faciası: Kıyıya cesetler vurdu | Son dakika

Kuşadası Güzelçamlı Davutlar Mevkii civarında bir mülteci botu battı ihbarının üzerine Sahil Güvenlik botlarının bölgeye hareket ettiği öğrenildi. 11 kişinin boğulduğu, 8 kişinin de kurtarıldığı açıklandı.

Aydın'ın Kuşadası İlçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam (Samos) Adası'na kaçak geçmeye çalışan Suriyelileri taşıyan lastik bot alabora oldu. 5'i çocuk 12 kişinin cesetlerine ulaşılırken, 7 kişi kurtarıldı, 3 kişi kayboldu. Bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürerken, aynı botta bulunan ve yüzerek karaya çıkan ve organizatör oldukları belirtilen 2 Türk gözaltına alındı.

17-03/24/goc.jpg

22 KİŞİ VARDI

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 22 Suriyeli, 2 Türk organizatör ile bugün saat 13.30 sıralarında, Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmek için Güzelçamlı Mahallesi yakınlarından lastik botla denize açıldı. Kıyıdan açıldıktan bir süre sonraa dalga ve rüzgarın etkisiyle Suriyelileri taşıyan bot alabora oldu.

17-03/24/g.jpg

 

KARAYA ÇIKIP YARDIM İSTEDİLER

Can yelekleri olmayan ve kıyıya doğru yüzmeye başlayan bottakilerden ilk olarak organizatör oldukları ileri sürülen 2 Türk kıyıya çıkıp, "Bot battı, kurtarın" diye bağırarak yardım istedi. Bunun üzerine çevredekiler, durumu Sahil Güvenlik, 112 Acil Servis ve polise bildirdi.

Sahil Güvenlik ekipleri Sevgi Plajı yakınlarında, 5'i çocuk, 2'si kadın 12 Suriyelinin cesetlerine ulaştı. 2'si çocuk, 3'ü kadın 7 kişi ise denizde boğulmak üzereyken kurtarıldı. Kurtulanların ifadelerinden kayıp oldukları belirlenen 3 kişi için denizden ve havadan arama kurtarma çalışması başlatıldı.

17-03/24/g2.jpg

2 TÜRK GÖZALTINDA

Kaçakları götüren organizatör oldukları belirtilen 2 Türk gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

17-03/24/ku.jpg

17-03/24/gocmen-1490359332.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN