Kuzey Marmara Otoyolu ücreti ne kadar? İşte Kuzey Marmara Otoyolu haritası

Kuzey Marmara Otoyolu ücreti ne kadar? İşte Kuzey Marmara Otoyolu haritası

Avrupa'dan Anadolu'ya geçen ağır vasıta araçların İstanbul şehir içine girmeden transit geçmesini sağlayacak Kuzey Marmara Otoyolu'nun geçiş ücreti araçtan araca ve gişeden gişeye farklılık gösteriyor. Örneğin, Karasu gişesinden otoyola giren otomobil, Kurnaköy-2 gişesinden çıktığı zaman 61 TL ödüyor. İşte, Kuzey Marmara Otoyolu geçiş ücretleri...

Sakarya ile Tekirdağ arasında kamyon, tır, otobüs gibi ağır vasıta araçların İstanbul'da şehir içine girmeden transit geçişinin sağlanması hedeflenen Kuzey Marmara Otoyolu, 20 Aralık 2020 günü hizmete açıldı. Kuzey Marmara Otoyolu'nun sadece Marmara'nın değil, tüm Avrasya Bölgesi'nin ulaşımında ve ticaretinde hayati bir rol oynayacağını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 6. kesimde 4 viyadük, 64 köprü, 22 üst geçit, 20 alt geçit, 179 menfez olmak üzere toplam 289 yapının bulunduğunu, otoyolla yüksek standartlara sahip, dünyaya örnek ve tasarrufun önünü açan bir projenin hayata geçirildiğini belirtti.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi sözleşmesinde değişiklik yapıldığı, sözleşmenin 'trafik garantisi' maddesindeki değişiklikle, garanti edilen araç sayılarının artırıldığı ve işletme süresinin 7 yıl uzatıldığı iddia edildi.

aw190828-01.jpg

KUZEY MARMARA OTOYOLU NEDİR?

Kuzey Marmara Otoyolu, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde bulunan bir karayoludur. Otoyol, İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrupa Yakası'ndan Asya Yakası'na transit geçiş sağlar. İki kıta arası transit geçiş yapacak ağır vasıtaların otoyolu kullanması ile İstanbul içindeki çevre yollarının trafik yükünün azaltılması ve Trakya'da trafik yükü yüksek olan karayolu ile Doğu Marmara'da yoğun bir trafiğe sahip olan karayoluna alternatif yolların oluşturulması hedefleniyor. İstanbul Havalimanı'na ve Osmangazi Köprüsü'ne bağlantı da sağlar.

KUZEY MARMARA OTOYOLU TEKNİK ÖZELLİKLERİ

İstanbul'un batısındaki Kınalı mevkisinden başlayıp Kocaeli ve Sakarya'yı kuzeyden geçerek Sakarya'nın Akyazı ilçesi yakınlarında sonlanan proje, 3 ana bölümden oluşuyor.

Toplam uzunluğu 398,4 kilometreyi bulan projenin tamamında, yaklaşık 12,4 milyon ton sıcak asfalt serildi, 18,8 milyon ton soğuk karışım imalatı yapıldı, 11,5 milyon metreküp beton kullanıldı.

Otoyolun Kınalı-Odayeri kesiminde 3 tünel, 14 viyadük, 96 köprü (alt geçit ve üst geçit), 118 menfez; Kurtköy-Akyazı kesiminde 5 tünel, 16 viyadük, 192 köprü (alt geçit ve üst geçit) ve 431 menfez; Odayeri-Paşaköy kesiminde 2 tünel, 39 viyadük, 121 köprü (alt geçit ve üst geçit) ile 269 menfez olmak üzere tamamında 35 bin 23 metrelik 10 tünel, 56 bin 69 metrelik 69 viyadük, 409 köprü ve 818 menfez yer alıyor.

0920201308429681246.jpg
Kuzey Marmara Otoyolu haritası (kırmızı)

KUZEY MARMARA OTOYOLU NEREDE? İŞTE GÜZERGAH BİLGİLERİ

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Avrupa Yakası'ndaki bölümü, Silivri ilçesinin Alipaşa semtinde bulunan Kınalı kavşağında başlayıp Yavuz Sultan Selim Köprüsü mevcut bağlantı yollarından başlayıp, Eyüp ilçesi Odayeri semtinde sona ermektedir.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Asya Yakası'ndaki bölümü, İstanbul'un Pendik ilçesinde Kurnaköy'den başlayıp Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki TEM Kavşağı'nda sona ermektedir.

KUZEY MARMARA OTOYOLU AÇILDI MI?

Yapımına 2013 yılında başlanan Kuzey Marmara Otoyolu 20 Aralık 2020 itibarıyla kullanıma açıldı.

İstanbul ve Kocaeli'deki büyük çaplı organize sanayi bölgelerine doğrudan erişen Kuzey Marmara Otoyolu, hızlı tren ve yük trenlerinin geçişine uyumlu dizayn edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile kara ve demir yolu ulaşım modları arasında da entegrasyon sağlayacak.

Güzergah boyunca sanayi bölgelerine ve nüfusu yoğun bölgelere yapılan bağlantı yolları ve kavşaklarla otoyol çevresinde mal ve hizmetlerin kolaylıkla ekonomik hayata girmesi mümkün hale gelecek. Bu sayede İstanbul'a ve Avrupa'ya hızla erişebilen şehirlerin sayısı artmakla birlikte bölgesel ekonomik kalkınmaya da büyük katkı sunulacak.

Proje, ilerleyen zamanlarda Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu'na bağlandığında Marmara Bölgesi etrafında kurulacak otoyol ringinin en önemli bileşenlerinden olacak ve Avrasya bölgesinin lokomotifi konumundaki İstanbul ve Marmara Bölgesi için yeni ulaşım alternatifleri sunacak.

KUZEY MARMARA OTOYOLU GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Avrupa ve Asya'yı birleştiren Kuzey Marmara Otoyolu ücretleri, araç tipine göre ve gidilen mesafeye göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, Kınalı gişesinden otoyola giren otomobil, Fatih gişesinden çıktığı zaman 31 TL ödüyor.

Aşağıda yer alan tabloda otoyol ücretlerini öğrenebilirsiniz.

kmo-2021-fiyat-listesi-web-ao-ucret-tarifesi-page-001.jpg

kmo-2021-fiyat-listesi-web-ao-habipler-hasdal-sgs-ucret-tarifesi-ikili-page-001.jpg

kmo-anadolu-sgs-web-04ocak2021-page-001.jpg

kmo-2020-fiyat-listesi-web-04ocak2021-page-001.jpg

KUZEY MARMARA OTOYOLU ÜCRET HESAPLAMA

Avrupa Yakası ve Asya Yakası olmak üzere iki farklı kıtadan Kuzey Marmara Otoyolu'na giren araçların ne kadar ücret ödeyeceğini hesaplamak mümkün. Aşağıda yer alan bağlantılara tıklayarak, ana sayfada yer alan 'Ücret Hesaplama' başlığı altında giriş ve çıkış gişelerini seçerek yol ücretini öğrenebilirsiniz.

2020-12-19-154537-002.jpg

AVRUPA YAKASI ÜCRET HESAPLAMA

ASYA YAKASI ÜCRET HESAPLAMA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN