KYK 2. yedek yurt sonuçları belli oldu! KYK giriş 2. yedek yurt sonuçları öğrenme ekranı

KYK 2. yedek yurt sonuçları belli oldu! KYK giriş 2. yedek yurt sonuçları öğrenme ekranı

KYK 2. yedek yurt sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2. yedek yurt sonuçları kyk.gov.tr ve e-devlet üzerinden T.C kimlik no ile öğrenilebilecek. KYK yedek yurt sonuçlarını sorgulamak ve detaylı bilgileri görmek için sayfamıza bakabilirsiniz.

 Kyk Yurt başvuru sonuçlarının ilki açıklandıktan sonra KYK 2. yedek yurt sonuçları bugün, 24 Eylül 2018 tarihinde adayların erişimine açıldı. KYK üçüncü yedek yerleştirme de 27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek. KYK 2. yedek yurt sonuçlarını öğrenmek ve detayları takip etmek için yazımızın devamına bakmanız yeterli.

KYK YEDEK YURT SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 2018 KYK 2. yedek yurt sonuçlarını https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden erişime açacak. Sonuçlar, öğrencilere SMS atılarak da duyurulacak. 

KYK 2. YEDEK YURT SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURS ÖNCELİK BELGESİ NEREYE VE NE ZAMAN TESLİM EDİLMESİ GEREKİYOR?

Burs/kredi müracaatından sonra öncelikli öğrenciler öncelik belgelerini Kurumumuz yurtkur.gsb.gov.tr internet sayfasında ilan edilen tarihler arasında “Söğütözü Mahallesi, 2176 Sokak, Numara:25 Çankaya, Ankara” Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlük adresine bizzat teslim edebilir veya posta yolu ile gönderebilir.

ÖĞRENCİ HEM BURSTAN HEM KREDİDEN YARARLANABİLİR Mİ?

Bursu kazanan öğrenci, kredi başvurusunda bulunma hakkı yok. Burs başvurusu kabul edilmeyen öğrenciler, kredi başvurusu yapabilme hakkına sahip.

KYK ÖNCELİK SIRASI: İLK HAK KİMLERİN OLACAK?

KYK öncelik sırası, kurumun resmi web sitesinde ayrıntılı olarak açıklandı. Öncelik belgesi sahip olan öğrenciler burstan ilk yararlananlar olacak. Peki hangi öğrenciler öncelik sırasından yararlanıyor. Kurumun sitesinden alınan bilgiye göre;

1) Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi) Belge,
2) Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
3) Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
4) Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
5) Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
6) Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
7) Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,
8) ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler öncelikli olarak burs almaktadır.

7/24 ÇÖZÜM MERKEZİ

Öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulmak için 7/24 hizmet veren KYK KİM (Kurumsal İletişim Merkezi), başvuru süresince de öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, 444 1961 numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da Kurumun resmi Twitter hesabı KYK_DESTEK üzerinden yardım talebinde bulunabilecek.

KYK YURT BAŞVURU ŞARTLARI

Burstan yararlanacak öğrenciler,

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
• Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
• Vakıf Üniversitesi öğrencileri,
• LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100′e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),
• Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,
• Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,
• İkinci öğretim de okuyan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.

Not: Burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir. Bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Burstan Yararlanamayacak Olan Öğrenciler

Kurumdan burs yada öğrenim kredisi alan öğrenciler,

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

• Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
• Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
• Yabancı uyruklu öğrenciler,
• Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
• Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
• Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenci
• Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
• Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
• Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler ,
burstan yararlanamazlar.

KYK 2. yedek yurt sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2. yedek yurt sonuçları kyk.gov.tr ve e-devlet üzerinden T.C kimlik no ile öğrenilebilecek. KYK yedek yurt sonuçlarını sorgulamak ve detaylı bilgileri görmek için sayfamıza bakabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN