2016 KYK burs başvuru sonuçları sorgulama ekranı! Burslar ne zaman verilecek? Son dakika

2016 KYK burs başvuru sonuçları sorgulama ekranı! Burslar ne zaman verilecek? Son dakika

2016 KYK sonuçlarının açıklanmasını büyük bir heyecanla bekleyen öğrenciler kurumdan gelecek güzel bir haberler bekliyor. Üniversite öğrencilerinin büyük merak içerisinde beklediği 2016/2017 yılı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuru sonuçlarını haberimizden sorgulayabilirsiniz. Burs ve kredi almaya hak kazanan isimlerin belli olmasına çok az kaldı. Ekim ayında başlanması planlanan ödemeler için sonuçlar heyecan yarattı. Kimi öğrencilere burs kimilerine de kredi çıkacak. İşte konu hakkında ayrıntılar ve kurumdan yapılan son dakika açıklamaları...

Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği 2016 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarında artık sona gelindi. KYK tarafından yapılan açıklamalar neticesinde siz de haberimizde yer alan linkten sorgulama ekranına ulaşabilir detayları takip edebilirsiniz. KYK bursu ve kredi sonuçları, kurumun sonuç sayfası ve e devlet sistemiyle aynı anda kyk.gsb.gov.tr'den açıklanacaktır. Adaylar sonuçlara TC kimlik ve kimlik bilgileri ile kurumun internet sitesinden takip edebilecek. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, burs-kredi miktarı 330 TL'den 400 tl ye yükseltildi. İşte merak ettikleriniz ve sonuçlara ilişkin son dakika açıklamaları...

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç öğrenciye ne kadar burs verilecek? Kredi ve burs sonuçları hakkında KYK Genel Müdürü Sinan Aksu açıklamalarda bulundu. KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, Kredi-burs başvurularının 12 Ekim’de sona erdiğini, burslara ilişkin sorgulamaların devam ettiğini söyledi. Sonuçların ne zaman açıklanacağını merak eden adaylar için kurumdan yapılan açıklamada ücretlerin bu yıl Ekim ayından itibaren başlayacağı bildirilmişti.

KYK EK KONTENJAN YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ek kontenjan, lisansüstü, özel yetenek, yatay geçiş, 669 ve 667 sayılı KHK ile bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilen öğrencilerin yurt başvuru sonuçları açıklandı. Yurt hakkı kazanan öğrenciler için kayıtlar, 12-16 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Söz konusu öğrencilerin TC. Ziraat Bankası’ndan ücretlerini yatırmaları ve ardından e-devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor.

KYK BURS SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yapılan KYK burs/kredi başvurularının sonuçları ise aralık ayı içerisinde açıklanmaktadır. Açıklanan sonuçlar KYK resmi web sitesi üzerinden yayınlanmaktadır. Sonuçlar açıklandığı tarihte bazı kimlik bilgilerinizi kullanarak sorgulama yapabilirsiniz. Adaylar sonuçlara göre burs veya kredi kazanmış olabilirler. Burs veya öğrenim kredisi kazananların e devlet üzerinden taahhütnameyi onaylamaları gerekmektedir. Taahhütnameyi onaylamayan öğrencilerin kazanmış oldukları haklar geçerli olmaz.

BURS ÇIKARSA İKİNCİ ADIM ZİRAAT BANKASI

kredi veya burs kazanan öğrenciler belirlenmiş olan Ziraat bankasına ait şubeye başvuru yaparak birtakım belgeleri imzalamaları koşuluyla kartlarını teslim alabilirler. Son iki yıldır burs veya öğrenim kredisi alan öğrencilere tahsis edilen kartlara aynı zamanda kredi kartı olarak da kullanabilmeleri amacıyla kredi kartı özelliği de eklenmiştir. Kredi kartı bölümünde 500 TL limit bulunmaktadır. Ocak ayından itibaren burs veya kredi kazanan öğrencilerin hesabına paraları yatırılmaya başlanır. Öğrenciler tarafından en çok merak edilen konulardan biri de ekim kasım ve aralık ayına ait miktarların hesaplarına toplu olarak yatırılıp yatırılmayacağıdır. Böyle bir toplu ödeme söz konusu değildir. Burs veya öğrenim kredileri Ocak ayından itibaren öğrencinin mezun olacağı aya kadar her ay düzenli olarak hesaplarına yatırılmaya başlanır.

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI SORGULAMA 

Geçtiğimiz 2016 yılı için 400 TL olarak belirlenen miktarın 2017 öğretim yılında ne kadar olacağı ise belli değildir.

E-DEVLET BURS BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA..!

Yukarda yer alan linklerden hem KYK üzerinden hemde e-devlet üzerinden sonuçları online olarak öğrenebilirsiniz.

BURSUN KESİLME SEBEPLERİ

Başarısız olması, Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, Öğretim kurumunun kapatılması, Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması, Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

KİMLER BURSTAN YARALANACAK?

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.) İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.) Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir. Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

16-10/22/2015-2016-kyk-burs-ogrenim-kredisi-basvurularinda-hangi-belgeler-isteniyor.gif

 

GERİ ÖDEME

KYK Başvurusu sonucunda öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrenciler mezun olduktan 2 yıl sonra almış oldukları kredileri geri ödemeye başlarlar. Kredi Yurtlar Kurumunun resmi web sitesi üzerinden borç sorgulaması yapılması ve ücretin geri ödenmesi gerekmektedir. KYK geri ödeme işlemi de aylık taksitler şeklinde belirlenmektedir yani almış olduğunuz kredi toplamını tek seferde geri ödemeniz söz konusu değildir.

NOTERE GİTME DEVRİNE SON

Burs ya da kredi alacak öğrenciler, taahhütnamelerle ilgili işlemlerde noter masrafı ödemek zorunda kalmayacak. Öğrencilerin söz konusu taahhütnameleri, noterlere gitmeden ilgili tarihe kadar PTT üzerinden temin ettikleri e-devlet şifresiyle (turkiye.gov.tr) adresi üzerinden onaylamaları yeterli olacak. Burs-kredi sonuçlarıyla birlikte merak edilen bütün ayrıntılar (kyk.gov.tr) adresinden öğrenebiliyor. Burs ve kredi için gün sayan üniversite öğrencileri e devlet sisteminde yapılacak açıklamaya odaklanmış durumda. e devlet şifresiyle KYK burs ve kredi sonuçları sorgulanabilecek. Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilere ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla yapacak, öğrenciler hesaplarının açılması için gerekli onay işlemlerini de e-devlet sayfası üzerinden yapacak.

E-DEVLET'TEN YAPILAN AÇIKLAMA

Yükseköğrenim öğrencilerinin barınma, beslenme, kredi-burs hizmetleriyle öğrenimlerine; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişmelerine katkıda bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, başlangıçta Millî Eğitim Bakanlığının denetiminde iken, bu denetim 06 Şubat 1970 tarihli Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi gereğince Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmiş, daha sonra 13.12.1983 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 179 sayılı KHK?nin 52/b maddesi ile Millî Eğitim Bakanlığının bağlı kuruluşu, 04.05.2009 tarih ve 27218 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanının onayı ile Başbakanlığa bağlı kuruluş haline getirilmiş, 10.12.2010 tarih ve 27781 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6082 sayılı Kanun ile Başbakanlığa bağlanmış, bilahare 08.07.2011 tarihli ve 27988 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi gereğince de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgilendirilmiştir.

2016 KYK sonuçlarının açıklanmasını büyük bir heyecanla bekleyen öğrenciler kurumdan gelecek güzel bir haberler bekliyor. Üniversite öğrencilerinin büyük merak içerisinde beklediği 2016/2017 yılı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuru sonuçlarını haberimizden sorgulatabilirsiniz. Burs ve kredi almaya hak kazanan isimlerin belli olmasına çok az kaldı. Ekim ayında başlanması planlanan ödemeler için sonuçlar heyecan yarattı. Kimi öğrencilere burs kimilerinide kredi çıkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN