KYK Burs ve krediler ne zaman yatacak? KYK aylık ne kadar yatacak belli oldu | Resmi açıklama

KYK Burs ve krediler ne zaman yatacak? KYK aylık ne kadar yatacak belli oldu | Resmi açıklama

Üniversiteye yerleşen milyonlarca öğrencinin merak ettiği konuların arasında yer alan KYK bursları ne zaman yatacak? KYK kredileri ne zaman yatmaya başlayacak sorularınızın yanıtı haberimizde. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre KYK burs ücretlerinin yatacağı tarih belli oldu. Siz de haberimizden KYK açıklamalarını takip edebilir bursların ne zaman yatmaya başlayacağını öğrenebilirsiniz.

2017/2018 Eğtim Öğretim yılının başlaması ile birlikte hemen hemen herkesin merak ettiği konuların başında KYK burslarının ne zaman yatacağı oldu. Öğrencilerin heyecanla beklediği KYK burs sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte 2017 KYK ücretleri ne zaman hesaplara yatacak sorusu sorulmaya başladı. Konuyla istinaden KYK açıklama yaptı. Siz de haberimizden KYK burs ücreti ne kadar paralar hesaba ne zaman yatacak sorularının yanıtını öğrenebilirsiniz. İşte tüm ayrıntılarıyla bursla ne zaman yatacak, kredi ödemeleri ne zaman başlıyor ve KYK bu yıl aylık kaç TL ödeme yapacak sorularınızın detayları...

EKİM VE KASIM AYLIKLARI BİRLİKTE YATACAK

KYK geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Ekim ve Kasım aylarına ait ödemelerin birlikte toplu halde yapılacağını açıkladı. Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere 2017-2018 eğitim öğretim yılı için ödeme yapılmayacak. Ancak dileyen öğrenciler (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) bir sonraki eğitim öğretim yılında burs/kredi için tekrar başvurabilecek.

BURSLAR VE KREDİLER NE ZAMAN YATMAYA BAŞLAYACAK?

Burs/krediler lisans öğrencileri için aylık 425, yüksek lisans öğrencileri için 850, doktora öğrencileri için ise 1.275 lira olarak ödeniyor. Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak.

BURS NE KADAR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilecek olan burslara dair üniversite öğrencilerinin (lisans, yüksek lisans, doktora) ne kadar ücret alacakları belirlendi. Maliye Bakanı Naci Ağbal “Bütçe giderlerinin yaklaşık yüzde 18’ini tek başına eğitime ayırıyoruz” açıklamasında bulundu, 2018 yılında ücretlerin ne kadar olacağını açıkladı. Buna göre;

Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 425 Türk Lirası alacak.

Yüksek lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 850 Türk Lirası alacak.

Doktora bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 1.275 Türk Lirası alacak.

BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARDAN ÇEKİLEBİLECEK?

Kredi ve burs ücretini çekmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretleri temin edebilecekler. İsimlerine özel olarak tahsis edilecek BANKKART'larını, gönderilecek bankadan sözleşme imzalayarak alacak olan öğrenciler, burs ya da öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden temin edebilecekler. Öğrencilere burs ve kredinin yatırılacağı aydan başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

18 YAŞINDAN KÜÇÜK OLANLAR DİKKAT

Burs veya kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından öğrenciler kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek. 15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın KYK İl Müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabiliyor.

SON GÜN 15 OCAK

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemleri için ise son gün 15 Ocak. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.) Öğrencilerin kefaletname senedini yurt içinde noterler, yurt dışında elçilikler aracılığıyla hazırlatarak en geç 15 Ocak tarihine kadar ilgili belge ile durumunu anlatan dilekçeyi Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No: 25 Çankaya/Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

BURSUN KESİLME NEDENLERİ

Başarısız olma,

Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma

Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

Öğretim kurumunun kapatılması,

Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alma,

Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

BURS NEDİR ?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez. Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir. Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Üniversiteye yerleşen milyonlarca öğrencinin merak ettiği konuların arasında yer alan KYK bursları ne zaman yatacak? KYK kredileri ne zaman yatmaya başlayacak sorularınızın yanıtı haberimizde. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre KYK burs ücretlerinin yatacağı tarih belli oldu. Siz de haberimizden KYK açıklamalarını takip edebilir bursların ne zaman yatmaya başlayacağını öğrenebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN