KYK bursları ne zaman ödenmeye başlıyor? Burs ödemeleri hangi bankaya yapılıyor?

KYK bursları ne zaman ödenmeye başlıyor? Burs ödemeleri hangi bankaya yapılıyor?

KYK bursları ne zaman ödenmeye başlıyor? Burs ödemeleri hangi bankaya yapılıyor? soruları burs çıkan öğrencilerin gündeminde. KYK burs sonuçlarının açıklandığı haberlerinden sonra burs çıkıp çıkmadığını kontrol eden öğrenciler şimdide ödemelerin ne zaman hangi bankaya yapıldığını merak ediyor. Haberimizde KYK bursları ve ödemeleri ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz.

KYK burs sonuçlarının açıklandığı haberinden sonra öğrenciler 'KYK bursları ne zaman ödenmeye başlıyor? Burs ödemeleri hangi bankaya yapılıyor?' sorularını araştırmaya başladılar. KYK burs başvuruları e devlet üzerinden yapılmıştı. Başvuru sonuçları da bu gün açıklandı. KYK burs başvuru sonuçlarına göre ilk ödemen,n ne zaman yapılacağı ayrıca ödemelerin hangi bankaya yatırılacağı merak edilmeye başlandı.

KREDİ/BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

 

KYK burs başvuru sonuçlarına göre ilk ödeme 2019 yılının Ocak ayında yapılacak. İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK BURS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

KYK BURS PARALARI HANGİ BANKAYA YATIRILIYOR? 

Burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrenciler, Ziraat Bankası üzerinden hesap açacak. Belirlenen şubeden açılacak olan hesabın ardından öğrenciler, aynı şube üzerinden bankamatik kartlarını alabilecek.

Sonraki aylarda burs ya da kredi ödemeleri bankamatik kartları üzerinden herhangi bir ATM ya da şubeden çekilebilecek.

BURS MİKTARI NE KADAR?

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde öğrencilere takdim edilen 425 liralık Ön Lisans ve Lisans bursu bu yıl, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı gibi 500 lira olacak. 500 liralık burs ve kredi ödemeleri, yeni yıl itibariyle başlayacak. Yapılan açıklamada, yeni yılda yüksek lisans öğrencilerinin 1000 lira, doktora öğrencilerinin ise 1500 lira burs ya da kredi ödemesi alacağı yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN