Levent Vadisi'ni 6 ayda 200 bin turist gezdi

Levent Vadisi'ni 6 ayda 200 bin turist gezdi

Malatya'nın önemli turizm bölgelerinden olan Levent Vadisi, doğal kanyon yapısı ve yüzlerce kaya oyma eski yaşam mekanlarıyla turistlerden yoğun ilgi görüyor. Levent Vadisi yılın ilk 6 ayında yaklaşık 200 bin yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi.

SEZAİ ERHAN

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, ABD'deki Büyük Kanyon'a benzetilen ve 65 milyon yıl öncesine dayanan kaya oluşumlarının bulunduğu Levent Vadisinin, yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda büyük ilgisini çektiğini söyledi.

17-08/17/levent-vadisi-2.jpg

Kazgan, 28 kilometre uzunluğunda olan ve son derece ilginç jeolojik oluşumlar, uçurumlar ve mağaraların yer aldığı vadiyi ayda yaklaşık 33 bin kişinin ziyaret ettiği belirterek, “Tarihi ve farklı jeolojik yapısının yanı sıra sarp kayalıkların bulunduğu vadi, dik bir kaya bloğu üzerine çelikten yapılan ve zemini cam olan seyir terasından kuş bakışı izlenebiliyor.

17-08/17/levent-vadisi.jpg

Bin 400 rakımda ve vadi tabanından 240 metre yükseklikte bulunan seyir terası, yapıldığı 2012'den bu yana yoğun ilgi görüyor. Seyir terasının etrafındaki bazı mağaralar ve kaya blokları güneş enerjili sistemle aydınlatılıyor.

17-08/17/levent-vadisi-3.jpg

Son zamanlarda özellikle yerli turistlerden yoğun ilgi gören, kurulduğu 2012'den bu yana 1 milyona yakın yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen seyir terasına ilgi her geçen gün artıyor. Bizler burayı gelenlerin aradığını bulduğu daha iyi bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

17-08/17/levent-vadisi-5.jpg

Sonbahar ve yaz aylarında tabloları aratmayan manzaralara sahne olan vadinin, ziyaretçiler için eşsiz bir manzarada dinlenme imkanı da sunduğunu belirten Başkan Kazgan, son yıllarda vadinin tanıtımı noktasında Fotokamp ile Doğu Sporları Festivali’nin de vadide gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN