LGS 2. nakil sonuçları | 2018 LGS nakil sonuçları meb.gov.tr'de

LGS 2. nakil sonuçları | 2018 LGS nakil sonuçları meb.gov.tr'de

Liselere Yerleştirme 2. Nakil sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının www.meb.gov.tr internet sayfasında yayınlanacak. Gözler MEB'den gelecek açıklamalarda. Haberimizdeki linke tıklayarak LGS 2. nakil başvuru sonuçlarını sorgulayabilirsiniz. Peki 3. nakil başvuruları ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? Nakil başvurularında nelere dikkat edilmeli? İşte nakil başvuruları ile ilgili merak edilen tüm soruların cevapları...

LGS 2. Nakil sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının www.meb.gov.tr internet sayfasında bu gün saat 10:00 gibi yayınlanacak. 2018 LGS nakil sonuçları binlerce veli ve öğrenci tarafından merakla bekleniyordu. 6 Ağustos'ta başlayan ilk başvuru süreci 10 Ağustos 2018 tarihinde sona erdi. 13 Ağustos'ta başlayan LGS 2. nakil başvuruları da 17 Ağustos cuma günü bitti. Şimdi  LGS 2. nakil sonuçları bu dün erken saatlerde açıklanacak. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz LGS 3. başvurular başlayacak. İşte LGS nakil sonuçlarına dair detaylar ve MEB'in LGS tercih ve yerleştirme takvimi..

LGS 2. nakil sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığı 19 Ağustos 2018 tarihinde saat 09:54'te sonuçların açıklandığını duyurmuştu. MEB sorgulama sayfası üzerinden tercih sorgulama gerçekleşebiliyor. LGS 2. nakil başvuruları 17 Ağustos'ta sona erdi. 1. nakil başvurusunda herhangi bir liseye yerleştirilemeyen adaylar LGS 2. nakil başvurusu yapmaya hak kazandı. 13-17 Ağustos tarihinde başvuruları alınan LGS 2. nakil başvuru sonuçlarının 19 Ağustos'ta adaylara duyurulması bekleniyor.

 

LGS YERLEŞTİRMEYE ESAS 2. NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLA

EOKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLA

18-08/19/lgs-takvimi.jpg

ÜÇÜNCÜ BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Üçüncü başvurular 27 Ağustos 2018 tarihinde başlarken, 31 Ağustos 2018 tarihinde mesai saatinin bitimiyle sona eriyor. LGS 3. nakil sonuçları, 3 Eylül  2018 tarihinde MEB'in sonuç sayfasında açıklanması bekleniliyor.

SON BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Kurum tarafından yapılacak son başvurular 3 Eylül'de başlıyor, 6 Eylül'de sona eriyor. İki gün sonra 8 Eylül 2018 tarihinde kurum tarafından sonuçlar açıklanıyor.

YEREL YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN LİSELERİN BOŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN 

LGS KONTENJAN SAYISI KAÇ?

g)Yerleştirmeye esas nakiller, “Tercih ve Yerleştirme Takviminde” belirtilen tarih ve sürelerde 4 (dört) dönemde yapılacaktır. Her dönemde; Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 5 (beş), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için de en fazla 5 (beş) okul tercihi yapılabilecektir.

ğ) Öğrenciler, ayrıca istemeleri hâlinde yerleştirmeye esas 4’üncü nakil başvuru döneminde “Meslekî Eğitim Merkezleri”ni de tercih edebileceklerdir.

MEB Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu AÇIKLANDI KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

LİSELER İÇİN NAKİL BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yayımlanan "Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu"na göre, yerel yerleştirmeye esas nakilde, öğrencilerin "mezun oldukları okulda geçirdikleri dönem sayısı"na bakılmayacak. Yerel yerleştirmeye esas nakil sırasıyla, ortaöğretim kayıt alanı, ortaokul başarı puanı (OBP), devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca, liselere yerleştirmede, "Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu" yayımlandı. Buna göre, 8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan, açık öğretim ortaokulundan mezun durumda olanlar ile herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşen veya yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayan veya yerleşemeyen öğrencilerin, merkezi sınavla öğrenci alan okul grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunlu olacak.

h) Yerleştirmeye esas nakil işlemi için; tercih başvuruları 06-10 Ağustos 2018, 13-17 Ağustos 2018, 27-31 Ağustos 2018 ve 03-06 Eylül 2018 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılabilecektir.

ı) Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurarak yapılabilecektir.

i) Öğrenci velisi düzeltme veya ret işlemi için takvimde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul müdürlüğüne başvurarak başvurunun düzeltilmesi veya iptal talebinde bulunabilecektir. Tercih Başvuru Durumu “Reddedildi” olarak görünen öğrenciler yerleştirme işlemlerine dâhil edilmeyecektir.

j) Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumludur.

k) Tercihler, sisteme okul müdürlüğü tarafından girilerek onaylandıktan sonra iki nüsha çıktısı alınacak, bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek ve diğer nüshası okulda saklanacaktır.

l) Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr ile https://e­okul.meb.gov.tr adreslerinden yapılacaktır. Velilerin tercih ve yerleştirme işlemleri süresince bu adresleri takip etme yükümlüğü vardır.

Liselere Yerleştirme 2. Nakil  sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının www.meb.gov.tr internet sayfasında yayınlanacak. Gözler MEB'den gelecek açıklamalarda. Haberimizdeki linke tıklayarak LGS 2. nakil başvuru sonuçlarını sorgulayabilirsiniz. Peki 3. nakil başvuruları ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? Nakil başvurularında nelere dikkat edilmeli? İşte nakil başvuruları ile ilgili merak edilen tüm soruların cevapları...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN