LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı? İşte sorular ve cevaplar

LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı? İşte sorular ve cevaplar

Sınavla öğrenci alan liselerde eğitim almak için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına katılım sağlayan ortaokul öğrencileri, sınavın ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlayacağı soru kitapçığına ve cevap anahtarına bakarak puanlarını hesaplayabilir. İşte, LGS soruları ve cevapları...

LGS puan hesaplama nasıl yapılır, merak ediliyor. 8. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı LGS, 973 yurt içi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde, 17 bin 793 okulda ve 82 bin 355 salonda yapıldı. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

LGS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN?

2021 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı erişime açıldı. Geçen yıl sınavdan 3 gün sonra sorular ve cevaplar MEB'in internet sitesinde kamuoyuyla paylaşılmıştı. Bu yıl ise sınavın yapıldığı aynı gün içerisinde LGS soruları ve cevapları yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2021 LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarına öğrenciler www.meb.gov.tr üzerinden erişim sağlayabilir.

2021-06-06-193828.jpg

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortaokul öğrencilerinin liseye yerleşmelerinde katıldıkları Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları, 30 Haziran 2021 Çarşamba günü www.meb.gov.tr internet adresinde açıklanacak. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyeceğini belirtelim.

Açıklanan kılavuzun ekinde merkezi sınavla öğrenci alacak Anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumları da yer aldı. Açıklanan listeye göre Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek.

Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci alınacak. Anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.

2021 LGS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN